Предполагам обаче от твоя гледна точка си съвсем нормален. Просто всички други са смотани мишоци.

ок.не се правя на интересен,не съм го знаел.аз пък си мислех,че евро е някакво побългаряване на еуро.то те и като го приеха еврото аз вече съм бил в канада и малко съм изостанал с инфото тогава.optics написа:Батка не съ прави на интересен с това еУро. Казва се на български еВро. Моя приятелка работеше като преводачка в Брюксел точно когато се решаваше този въпрос и е имало голям натиск да сме били викали еуро, щото така му били викали другите. Но нашата делегация удържа фронта (с голям зор) за да се приеме и официално да се казва евро.
Kan_Tangra написа:....Без да броя покачването им. Което е 3 пъти за 3 години....
SFBG82 написа:В момента разглеждам 3-стайни апартаменти в приличен краен квартал в София (без центъра и скъпарските около него).
За под 150 хиляди евро няма нищо читаво, а цените растат с около 30% на годишна база напсоледък. И това не е само в София. В повечето големи областни градове е такъв ръстът.
Хайде, вземете и се разберете на кого да вярвамеPavel M написа:ако беше купил няколко апартамента в софия преди две години на цена 700-900 еуро кв.м. сега можеше да ги продадеш за 1200 еуро квадрата....
Ами прости сте!pumpy написа:Kan_Tangra написа:....Без да броя покачването им. Което е 3 пъти за 3 години....SFBG82 написа:В момента разглеждам 3-стайни апартаменти в приличен краен квартал в София (без центъра и скъпарските около него).
За под 150 хиляди евро няма нищо читаво, а цените растат с около 30% на годишна база напсоледък. И това не е само в София. В повечето големи областни градове е такъв ръстът.Хайде, вземете и се разберете на кого да вярвамеPavel M написа:ако беше купил няколко апартамента в софия преди две години на цена 700-900 еуро кв.м. сега можеше да ги продадеш за 1200 еуро квадрата....![]()
![]()
![]()
30% на година, 30% за три години или 3 пъти за 3 години. Ние, че сме "прости" понеже живеем в Канада, това вече е ясно на всички. Ама колкото и да сме "прости" нещо тотално се объркахме къде и как да инвестираме и на кого да вярваме ?
SeriouslyKan_Tangra написа: Ако бяхте купили, било то и в Канада или щатите, и бяхте казали така и така, това купих, това изкарах, никой нямаше да ви сметне за "прости".
Точно пък теб ще те осветлявам, какво съм купила и какво продала!Kan_Tangra написа: Ако бяхте купили, било то и в Канада или щатите, и бяхте казали така и така, това купих, това изкарах, никой нямаше да ви сметне за "прости".
То моя коментар беше риторичен, ама нейсе.Kan_Tangra написа:Другото е, очакваш като ти напиша 5 приказки във форум, и изведнъж да станеш специалист по някакъв бизнес и инвестиция.
Това само изключително наивните, немислещите, а и недействащите си го вярват.
Иска се доста опит, и оптимизация, па и малко късмет, за да придвижиш някаква дейност от точка А, до точка Б.
Това не е някаква кратка магическа формула с 5 думи, ала "инвестирай в козата, и колкото ти кажат толкова, и откъдето ти кажат заем, оттам".
Иска се обикаляне, време, труд, дупе и тн.
Дай ми 20к за консултация, ела на място, ще обяснявам, показвам, ще вадя стари документи, подизпълнители, фактури, проекти, банки, условия, телефони на управители на клонове, всичко, каквото ти трябва и каквото не ти потрябва.
И ще си е струвало парите.
Но не знам вече дали е изгоден периода. Щото който се усети, вече приключихме. А вие си питайте.
Една малка подробност: тия с жилищата може да имате възвращаемост тогава, когато ги продадете. Дотогава имате приходи от наем и разходи по жилището. За да имаш 10% годишно сега трябва още първата година да изкараш от наеми повече отколкото си вложил и (евентуално) изплащаш за жилището.Kan_Tangra написа:И имам над 10% възвръщаемост.
SFBG82 написа:В София отдавна възвращаемостта от наем е около 10%.
Зависи къде си инвестирал и как го отдаваш обаче.
Румба бързо продавай бунгалото.Имам инфо от сигурен източник ,че през втората половина на годината цените на бунгалата във Ванкувър и околията започват рязко да падат надолу.roumensp написа:Една малка подробност: тия с жилищата може да имате възвращаемост тогава, когато ги продадете. Дотогава имате приходи от наем и разходи по жилището. За да имаш 10% годишно сега трябва още първата година да изкараш от наеми повече отколкото си вложил и (евентуално) изплащаш за жилището.Kan_Tangra написа:И имам над 10% възвръщаемост.![]()
Възвращаемост имам аз с инвестициите си, защото мога да ги продам на секундата (за разлика от жилище) и нямам разходи по тях, т.е. все едно боравя с кеш.
Затова и не броя, че имам някаква възращаемост от собственото си жилище (което си утрои пазарната цена през годините), докато не го продам имам само разходи.
Остави ги тези инвестиции.. Питах те нещо не отговори.Kan_Tangra написа:Другото е, очакваш като ти напиша 5 приказки във форум, и изведнъж да станеш специалист по някакъв бизнес и инвестиция.
Това само изключително наивните, немислещите, а и недействащите си го вярват.
Иска се доста опит, и оптимизация, па и малко късмет, за да придвижиш някаква дейност от точка А, до точка Б.
Това не е някаква кратка магическа формула с 5 думи, ала "инвестирай в козата, и колкото ти кажат толкова, и откъдето ти кажат заем, оттам".
Иска се обикаляне, време, труд, дупе и тн.
Дай ми 20к за консултация, ела на място, ще обяснявам, показвам, ще вадя стари документи, подизпълнители, фактури, проекти, банки, условия, телефони на управители на клонове, всичко, каквото ти трябва и каквото не ти потрябва.
И ще си е струвало парите.
Но не знам вече дали е изгоден периода. Щото който се усети, вече приключихме. А вие си питайте.