Какво се случва в България?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
pumpy

Re: Какво се случва в България?

Мнение от pumpy »

miteto написа:
pumpy написа:"Интересна статия" :)

Що ли си мисля, че я е писал едни форумен индивид. И ако не съм прав, значи има двама такива образи на този свят - какъв ужас....
Може и да са повече от двама - доколкото знам ортодоксалните евреи, както и консервативните християнски течения, както и мюсюлманите не са най-големите фенове на "LGGBDTTTIQQAAPP".
Тя, религията нищо хубаво не е докарала на този свят до сега, тук може и да сме на едно мнение. И не точно религията даже, а фанатизма на някои, които я изповядват.
jet

Мнение от jet »

SFBG82 написа:
Sin Cars прави завод за електрически коли в Русе

Инвестицията в производствената линия е за над 10 млн. лв.

28.02.2019

Изображение
https://www.economic.bg/bg/news/11/sin- ... -ruse.html"
Това твоето е фотошоп, истинската "кола" е количка за голф:

Изображение
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Нинката се шегува:

:clap:
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

pumpy написа:
miteto написа:
pumpy написа:"Интересна статия" :)

Що ли си мисля, че я е писал едни форумен индивид. И ако не съм прав, значи има двама такива образи на този свят - какъв ужас....
Може и да са повече от двама - доколкото знам ортодоксалните евреи, както и консервативните християнски течения, както и мюсюлманите не са най-големите фенове на "LGGBDTTTIQQAAPP".
Тя, религията нищо хубаво не е докарала на този свят до сега, тук може и да сме на едно мнение. И не точно религията даже, а фанатизма на някои, които я изповядват.
Пупми, ти си голяма енигма. Хем си доста религиозен (поне с такова впечатление съм останал), хем смяташ че религията нищо хубаво не е докарала на този свят.
pumpy

Мнение от pumpy »

miteto написа: Пупми, ти си голяма енигма. Хем си доста религиозен (поне с такова впечатление съм останал), хем смяташ че религията нищо хубаво не е докарала на този свят.
Да вярваш в Госп-д и да си религиозен за мен са две различни неща. Не знам какво впечатление съм оставил, но то няма и значение. А религията, особено в твоя контекс на фанатизъм не е докарала нищо хувабо на този свят. Вярата е докарала много хубави неща за индивида, който вярва, но масовката е нещо страшно и против основните ми разбирания за свобода на човека, все едно.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

pumpy написа:Да вярваш в Госп-д и да си религиозен за мен са две различни неща.
Какво е "религиозен" според теб? Да си религиозен, не е ли да вярваш в Госп-д и да спазваш ритуалите на съответната религия - да си казваш молитвите, да ходиш в съответния храм и да спазваш предписанията от съответната свещена книга?
pumpy

Мнение от pumpy »

сега виждам, че заяждането е изтрито и бих отговорил, но пък и виждам, че Иван го е написал вече под мен.
BTW Мите, ходенето в Синагогата няма кой знае колко общо с вярата: в юдаизма, връзката в Госп-д е директна и няма нужд от посредничеството на равин, синагога, група от хора. Минян е необходим за да се извършват определени Богуслужения в Синагогата, но това не е необходимо по принцип. Естествено има ритуали, които се извършват организирано, от религиозни групи, но вярата е лична.
Не знам дали обяснението ми има смисъл, но то и затова се нарича "вяра", защото е достатъчно а да вярвам и не е необходимо да се мотивиран никъде и никому (нищо лично)

А на простотиите на батката ще кажа, че жената е издигната на пиедистал в религията на избрания народ. Не случайно рода идва от "първомайките": Рифка, Леа и Сара. Да не говорим, че жената е тази, която всяка седмица започва ритуал, който изпълнява директно една от заповедите. И така седмица след седмица, цял живот.
Последно промяна от pumpy на Пет Мар 01, 2019 1:10 am, променено общо 1 път.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

miteto написа:
pumpy написа:Да вярваш в Госп-д и да си религиозен за мен са две различни неща.
Какво е "религиозен" според теб? Да си религиозен, не е ли да вярваш в Госп-д и да спазваш ритуалите на съответната религия - да си казваш молитвите, да ходиш в съответния храм и да спазваш предписанията от съответната свещена книга?
Мисля, че имаше тема за това.
Вярата е нещо, в което човек лично вярва.
Религията е организирана вяра.
Човек може да вярва без да е религиозен.
Църквата е институционализирана религия. не
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

pumpy написа: че жената е издигната на пиедистал в религията на избрания народ. .
"избраният народ" или самопровъзгласилия се за "избран" народ??

БТВ модераторите защо ми изтрихте мнението в което изобличавам Пумпи в лъжи и манипулации??
Последно промяна от ivandaman на Пет Мар 01, 2019 4:11 am, променено общо 1 път.
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Вярата е нещо което нито се добива нито се отказва след дискусии във форуми.
:handshake:
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

optics написа:Вярата е нещо което нито се добива нито се отказва след дискусии във форуми.
:handshake:
Toчно така! :handshake:
Още по-малко житейската нагласа. Тогава, що ли си губим времето да пишем, още повече да четем нещо, което не ни е близко? |(
Правете като мен: пълен игнор на двама простаци! И нито ред прочетен в расистките и хомофобски помии. :)
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''