Защо Канада не е добро място за живеене?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
Ivan1007

Re: Защо Канада не е добро място за живеене?

Мнение от Ivan1007 »

Kan_Tangra написа:Нямам нищо против, но ти се натискаш с примерите.
Иначе Клисуров обяви, че в нормалните държави тъй ставало.
Та аз от него очаквах отговор, не от теб. Ти защо се включваш, след като не си казал нищо?
Какви са числата, и реалността, вашата. Щото аз същото мога да го кажа и за бг. Имам колеги, на 24 и 25 години и купуват големи жилища. А родителите им дори не са в същия град.

Та пак чета вашите мантри "НИЕ в НОРМАЛНИТЕ държави, еди как си; апа вие, в пропадналите, не знам какво си".
Но никаква конкретика, а тра-лала колкото си искаш!
Що ти каква конкретика даваш - с лекаря на спирката дето ти разправял, че получава половин милион и затова не искал в САЩ за милион. :D
На което съвсем конкретно ти посочих, че в България 35 000 човека взимат заплата над 5000 лева месечно

Каква конкретика искаш?
Че в Калгари около 73% от хората живеят в собствено жилище, а за Канада процента е около 70

Че 70 % от хората в Калгари живеят в къща с двор, а половината от хората в София в панелка на 30-40 години.

Колкото и да се пънеш България си остава най-бедната страна в Европа, в пъти по-бедна от Канада, която е сред най-богатите в света.

Нали ти дадох числа - имам две деца, които сами са стъпили на краката си, имам и две внучета.
Ти колко деца имаш и кога ще ае изнасят от къщи и купуват жилище?
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Kan_Tangra написа:Не разбирам защо трябва да сравняваме ябълки с круши!
Тръбите, че канадското семейство живеело в голяма къща.
Живеят около 55% според последното преброяване (в single detached), тия в даунтаун много ясно, че живеят в апартаменти. Основната разлика е, че в един голям метрополитен половината хора живеят подобно на Банкя, Бояна, Драгалевци и т.н. В същото време това не са “села” в българския смисъл, защото имат добре изградена инфраструктура и няма кал, домашни животни и т.н. Това е. В българските села също живеят в такива къщи, но са си баш села - с лоши пътища и инфраструктура и без магазини и сервизи от първа необходимост.
Процентът не е по-висок от 55, защото всичкото новодошъл имигрант се натиска в големия град, а в два от 5-те такива single detached става все по-недостъпна ... не че в София е по-достъпна (пък и няма почти никакъв избор).
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

speedy написа:И как разбираш дали анонимен участник във форум е "честен спрямо себе си"? С пубкликуване на данъчна декларация, длъжностна характеристика и списък на приятелите с точни адреси?

Според мен няма смисъл да си мерим кравите и времето по пътищата, ако и двамата сме доволни от собствената си ситуация.
Ти па! Тук не сме анонимни! Всички сме на учет при старшинката! ;)
Та да може по-лесно да ни изпраща към лагерите като стане Третата световна война и рушнаците завземат света. :|
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

Ivan1007 написа:
Та аз от него очаквах отговор, не от теб. Ти защо се включваш, след като не си казал нищо?
Какви са числата, и реалността, вашата. Щото аз същото мога да го кажа и за бг. Имам колеги, на 24 и 25 години и купуват големи жилища. А родителите им дори не са в същия град.

Та пак чета вашите мантри "НИЕ в НОРМАЛНИТЕ държави, еди как си; апа вие, в пропадналите, не знам какво си".
Що ти каква конкретика даваш - с лекаря на спирката дето ти разправял, че получава половин милион и затова не искал в САЩ за милион. :D
На което съвсем конкретно ти посочих, че в България 35 000 човека взимат заплата над 5000 лева месечно

Каква конкретика искаш?
Че в Калгари около 73% от хората живеят в собствено жилище, а за Канада процента е около 70

Че 70 % от хората в Калгари живеят в къща с двор, а половината от хората в София в панелка на 30-40 години.

Колкото и да се пънеш България си остава най-бедната страна в Европа, в пъти по-бедна от Канада, която е сред най-богатите в света.

Нали ти дадох числа - имам две деца, които сами са стъпили на краката си, имам и две внучета.

:rofl: те ако 70% от хората в канада живееха в собственно жилище тогава значи аз имам харем от 140 девственици
по някой път чак не се усещате какви глупости пишете.
замяната на формата на плащане осигуряваща ти покрив над главата от наем на ипотека по никакъв начин не те прави собственик на имота който ползваш.
такъв /собственик/ ставаш след Н на брой години. в масовият случай от 25 до 30 когато си изплатиш заема към банката
тогава можеш да се наречеш ,че си собственик на това жилище
това ,че някои другари със замъглени погледи типично по комунистически маниер ви заблуждават ,че собствениците на жилища в канада са 70% не им вярвайте.едва ли са по вече от 7% такива от населението за разлика от България където жилищния фонд е 90% собственост на хората ,а не на банките

ако нещо си измислям,моля за опровержение.плс.
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Да бе, в България всичко живо си ги купува в кеш. :D Ти що не извадиш 100к евро от джоба за едно апартаментче в София ? Можеш да питаш Танграта за повече информация ... Или в България жилищата са вечни (особено панелките), хората са осигурили жилище за 10 поколения наследници и никой вече не купува. :lol:
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

roumensp написа:Да бе, в България всичко живо си ги купува в кеш. :D Ти що не извадиш 100к евро от джоба за едно апартаментче в София ? Можеш да питаш Танграта за повече информация ... Или в България жилищата са вечни (особено панелките), хората са осигурили жилище за 10 поколения наследници и никой вече не купува. :lol:
това не е отговор.това е заобикаляне на отговора.един вид интерпретация както ни изнася.
моля съсредоточи се малко,не се прави на разсеян.
и защо му е нужно на българина да вади 100к еуро кеш или да ползва услугите на банките след като 90% от населението там притежават собственни жилища а не са бездомници подобно на канадските им събратя
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

roumensp написа:Да бе, в България всичко живо си ги купува в кеш. :D Ти що не извадиш 100к евро от джоба за едно апартаментче в София ? Можеш да питаш Танграта за повече информация ... Или в България жилищата са вечни (особено панелките), хората са осигурили жилище за 10 поколения наследници и никой вече не купува. :lol:
Ама той не беше ли го изплатил вече? :^)
Или това беше онзи доктор на спирката? :lol:
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
speedy

Мнение от speedy »

Защо тряба да опровергаваме статистиката?

В Румъния още по-голям процент от жилишата нямат ипотеки. Ипотеките са в по-западните части на Европа и в Северна Америка. И какво от това?

Ето нещо за размисъл - процент на населението, което попада под тези условия
"освен пренаселеността, за съставянето на по-пълен показател за качеството на едно жилище се вземат предвид и някои други аспекти на лошите жилищни условия — например липсата на баня или тоалетна, течащ покрив в жилището или жилище, считано за прекалено тъмно. Делът на жилищата с изключително лоши условия се определя като дела на хората, обитаващи жилище, считано за пренаселено, което в същото време притежава най-малко един от тези критерии за лоши жилищни условия."

Изображение

По незнайно каква причина страните с многото ипотеки едва се забелязват, докато тези с многото собственост водят колоната.

С което не искам да кажа, че Pavel M или някой друг преместил се от Канада в България е взел неправилно решение. Статистиката е обща, а всеки случай е индувидуален.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Pavel M написа:
Ivan1007 написа:

Каква конкретика искаш?

:rofl: те ако 70% от хората в канада живееха в собственно жилище тогава значи аз имам харем от 140 девственици
замяната на формата на плащане осигуряваща ти покрив над главата от наем на ипотека по никакъв начин не те прави собственик на имота който ползваш.
такъв /собственик/ ставаш след Н на брой години. в масовият случай от 25 до 30 когато си изплатиш заема към банката
това ,че някои другари със замъглени погледи типично по комунистически маниер ви заблуждават ,че собствениците на жилища в канада са 70% не им вярвайте.едва ли са по вече от 7% такива от населението за разлика от България където жилищния фонд е 90% собственост на хората ,а не на банките

Не си измисляш - пишеш глупости.
Това, че имам ипотека не означаава, че не съм собственик на жилището. От собствен опит знаеш, че мога да го продам и да купя няколко в България след като изплатя ипотеката, ама не ща.
Населението на България въпреки че намаля с 20% масово живее в панелки на по 30-50 години и не може да си плати сметките по ипотеки и текущи разходи

Всеки трети българин бави плащания по ипотеки и сметки
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

Kan_Tangra написа:Иначе Клисуров обяви, че в нормалните държави тъй ставало.
Та аз от него очаквах отговор
Тангра, един път вече ти писах: Нищо чудно стандарта ми преди да дойда в Канада да е бил по-висок от твоя сега. Живеехме в над 100 кв тухла срещу Арката на Медицинска Академия. Не дължахме никому нищо.

Дъщеря ми се изнесе, като стана на 18. В момента следва в Concordia и се издържа сама. И това при положение, че не веднъж съм казвал, че докато учат ще ги издържам.
Та както се сещаш, не е спастрила за downpayment.
Синът ми е на 13 и му е още рано да се изнася.

Колкото до нас, взехме ипотека декември 2012.
Пет години си плащахме само изискуемото (освен едни $5'000 cash), но в момента плащаме double.
Ето защо не смятам, че е непосилно за имигранти да купят имот след петата година.

Дали ще купиш или ще живееш под наем, зависи и от това какво си учил. Естествено, че след secondaire като отидеш в McDo няма начин да купиш жилище.

Знаеш, че тук младежите, след като се изучат, си купуват някакво студио.
Като се задомят се ориентират към къща.
Като се изнесат децата downgrade към кондом.
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

klisurov написа:
Kan_Tangra написа:Иначе Клисуров обяви, че в нормалните държави тъй ставало.
Та аз от него очаквах отговор
Тангра, един път вече ти писах: Нищо чудно стандарта ми преди да дойда в Канада да е бил по-висок от твоя сега. Живеехме в над 100 кв тухла срещу Арката на Медицинска Академия. Не дължахме никому нищо.

Дъщеря ми се изнесе, като стана на 18. В момента следва в Concordia и се издържа сама. И това при положение, че не веднъж съм казвал, че докато учат ще ги издържам.
Та както се сещаш, не е спастрила за downpayment.
Синът ми е на 13 и му е още рано да се изнася.

Колкото до нас, взехме ипотека декември 2012.
Пет години си плащахме само изискуемото (освен едни $5'000 cash), но в момента плащаме double.
Ето защо не смятам, че е непосилно за имигранти да купят имот след петата година.

Дали ще купиш или ще живееш под наем, зависи и от това какво си учил. Естествено, че след secondaire като отидеш в McDo няма начин да купиш жилище.

Знаеш, че тук младежите, след като се изучат, си купуват някакво студио.
Като се задомят се ориентират към къща.
Като се изнесат децата downgrade към кондом.

ела "младеж", да си "купиш" студио в Торонто :rofl: :D

https://www.zoocasa.com/toronto-on-real ... f0QAvD_BwE"

някой път говорите големи глупости …..
как младежите сами се оправяли в Канада ! ;) :D :lol: :rofl: :rofl: :rofl:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

се ориентират към къща.
Катсе ио знесат децаЗнаеш, че тук младежите, след като се изучат, си купуват някакво студио.
Като се задомятта downgrade към кондом.
[/quote]

стигне ли се до downgrade към кондом
значи е дошло времето на upgrade към виагра :lol:
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Ivan1007 написа:
Pavel M написа:
Ivan1007 написа:

Каква конкретика искаш?

Не си измисляш - пишеш глупости.
Това, че имам ипотека не означаава, че не съм собственик на жилището. От собствен опит знаеш, че мога да го продам и да купя няколко в България след като изплатя ипотеката, ама не ща.
Населението на България въпреки че намаля с 20% масово живее в панелки на по 30-50 години и не може да си плати сметките по ипотеки и текущи разходи

Всеки трети българин бави плащания по ипотеки и сметки

означава че си пълен голтак, и още утре ако Канада влезне в рецесия, не само че ще си пълен голтак а ще бъдеш голтак- длъжник на банките !!! :!:

нека моля, някой каже че си измислям ! ;)
Стефан Цанев
jet

Мнение от jet »

Рабира се че, не. Ти ще си пълен голтак още преди рецесията - ще си имаш само касови белеШки за платени наеми.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

jet написа:Рабира се че, не. Ти ще си пълен голтак още преди рецесията - ще си имаш само касови белеШки за платени наеми.

:rofl: :D

още един нещастник мечтател ...

хубаво е че има такива като тоя, за да се хранят банките и техните работници :lol: :rofl:
Стефан Цанев
Публикувай отговор