bgmontreal написа:
живеене нормално и според социалния статус е ДООООСТА различно.
в БГ нормално живеене:
наем в Младост 3/Люлин/Надежда 3 - 100 лв.
телефон - 15 лева
ток и отопление - 60 лв.
ядене - 75 лв
заплата (такава каквато дават тук за здрава работа) - 350.
Съгласен съм с тебе за повечето неща, само като се опре до цифрите не знам как ги размятваш така с лека ръка, при положение че си счети.
Наем за 100 лв. ? Да, ама за СТАЯ (супер-мизерна), не за апартамент от какъвто и да е вид и живееш с хазаина в един апартамент(обикновено бабка-терминатор). Просто отвори някой от БГ-сайтове за наеми и ще видиш че боксониери почват от 90 ЕВРО, а гарсониери от 120 ЕВРО за посочените от теб квартали.
Телефон 15 лв ? Ми то само абонамента е 12 лв ! Телефон без почти никакви междуградски е ~25 лв (забележи, за международни разговори въобще на става въпрос. Я кажи как си се обаждал на вуйчо ти в САЩ за 15 лв/месец).
Ток и отопление 60 лв ? Може, ама през лятото. През зимата става поне х2 !!!
Не искам да се заяждам, но искам да те видя как изкарваш със 75 лв за храна цял месец, че и го наричаш "в БГ нормално живеене"
Ти нали все казваш "common-sense", да не се говори тука за заплати от по 150000 долара, сега ти го казвам същото: цинично е да се говори че със 350 лв заплата в БГ можеш да живееш под наем "нормално" ! Пак ти казвам, не знам кой ти ги е пращал тези цифри по и-мейл, ама са толкова далече от истината, че няма накъде !
P.S. Момент, че не довърших калкулацията - и кво излиза: наем, отопление, ток, вода, храна, телефон = 250лв. Заплата 350 лв. Начи на месец чисти 100 лв на плюс - пей сърце. Шшш ало, вие дет' сте в България, разбрахте ли кви яки пачки трупате всеки месец, я да спрете да мрънкате, че като ми дойдете тука на гумените домати и хормоналното месо (и всеки месец поне 1000 долара на червено), ше ви питам кон боб яде ли !!!
P.S.S. Reality check - hellooo, anybody home ?