Хотелиери плачат за български туристи по морето

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
Ivan1007

Re: Хотелиери плачат за български туристи по морето

Мнение от Ivan1007 »

Хахаха! :D
Старшинката аз не мразя миналото си.
Аз както и милиони българи бяхме щастливи въпреки кимунизЪма, а не заради него като теб, защото той ти е дал това което си постигнал заради съучастието ти в престъпленията на режима.
Без него нищо не си постигнал и нищо не ти е останало освен "носталгията" по него броейки центовете на социала.

Аз нищо не навирам на никого - аз не съм постигнал нищо повече материално от десетки, дори стотици хиляди емигранти пристигнали от цял свят в Канада. Тия неща предизвикват завист единствено у лузъри като теб. Нищо изключително не съм получил материално сравнено с десетки хиляди колеги работещи нефт и газ, лекари, адвокати и какви ли не.
Пикап, служебен мобилен телефон, компютър са необходимост, а не лукс, колкото и невероятно да ти изглежда.

Старшинката,
Нали ти пуснах специална тема за покаянието като единствен лек за престъпленията на комунизма.

Кога ще се покаеш?
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Ivan1007 написа:Поне 5 причини карат 1 млн. българи да почиват в Гърция

Заради тези основни пет причини българинът се зарича, че и догодина ще се върне в Гърция. А за нашето Черноморие признават, че сърцето ги боли, обичат го, но търгашите, работещи на принципа „ден година храни“, ги прогонили.
A пък какъв рай и спокойствие беше по времето на драхмата, когато цените бяха два пъти по-ниски и когато за българи и руснаци трябваха визи. Като продадеш една палатка, 2 фотоапаратчета Байрета и 10 черно-бели филмчета ОРВО, си си осигурил една седмица в прилично семейно хотелче на някоя паралиа без да си задължително паралия :) 1$ беше 150 драхми; един ламб гирос на плажа беше 50 драхми. Ееех, какви времена бяха!
Последно промяна от Павел на Пон Сеп 19, 2016 1:40 am, променено общо 1 път.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Златни! :D

Ама ти много добре си знаеш, че това са миражи и си спал в палатката и нагъвал копърка докато почнел да смърдиш на прокиш и през нея, за да спестиш всяка драхма. :D

И първия ден като се върнеш в България на доклад у ДС-то да наклепеш някого, че пак да ти дадат виза. :puke:
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Ivan1007 написа:Златни! :D

Ама ти много добре си знаеш, че това са миражи и си спал в палатката и нагъвал копърка докато почнел да смърдиш на прокиш и през нея, за да спестиш всяка драхма. :D

И първия ден като се върнеш в България на доклад у ДС-то да наклепеш някого, че пак да ти дадат виза. :puke:
Ама ного си прос - за какво да спя на палатка и да набивам копърки, като палатката и копърката по-ми вършат работа продадени. Една палатка, от най-евтините в БГ, вървеше от $100 нагоре, една консерва копърка - 28 ст в Бг - 50 цента в Гърция. Хотела на плажа със закуска, приготвена по ранни зори лично от стопанката, беше по $20 на вечер. Ама ти как да ги знаеш тия работи - в завода между становете ли да ги научиш?
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Щото си бил типичния Гуньо спящ в палатката до последния ден, за да спестиш 20 долара на вечер. :D

То и откъде ли и да ги имаш - 20 долара са ти 40 копърки без да приспадаме 11.20 лева дето си платил за тях в България.

Остави мокрите сънища, че си спал в хотел и са ти правили закуска. :D
Разкажи за докладите в ДС?

joro

Мнение от joro »

Ivan1007 написа:Поне 5 причини карат 1 млн. българи да почиват в Гърция

Заради тези основни пет причини българинът се зарича, че и догодина ще се върне в Гърция. А за нашето Черноморие признават, че сърцето ги боли, обичат го, но търгашите, работещи на принципа „ден година храни“, ги прогонили.
Глупава статия, пълна с лъжи. Ходил съм и в Гърция, и на нашето море, има много причини за това българите да ходят в Гърция, но не и глупостите, писани в статията. И на нашето, и на гръцкото крайбрежие е трудно да намериш място за паркиране. Цените в Гърция са същите като в България, само че в евро, т.е. една бира в България е 2 лева, в Гърция е 2 евро. Само този, който никога не е излизал от България може да бъде излъган, че в чужбина е по-евтино. Аз не съм видял досега държава, където цените да са по-ниски от българските.
Ако погледнете на картата ще видите, че за голяма част от регионите гръцкото крайбрежие е по-близо от българското. Кавала е на 150км от Банско, а Бургас и Варна на 400км. В Гърция е по-топло особено есенно време, може да се ходи на плаж и през октомври.
Оплакванията на хотелиерите са смешни, има и препълнени хотели, и такива, в които хората не искат да ходят. С времето калпавото фалира и остава здравото- така е в икономиката.
Вече и в Гърция има български хотели, ресторанти, магазини, българи въртят бизнес. Границите се премахват, България и Гърция стават като София и Пловдив.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Жорка, аз съм ходил два пъти в Гърция последните 6 години на почивка. Паркирах на 20 м от плажа. Безплатно. Място колкото искаш. Нема начин у България да е така - на Влас, Сшънчев Бряг и Несебър беше трудно да се намери место за паркиране когато по хотелите, къмпингите и почивните станции имаше общо 10 000 места. Сега е невъзможно щото са сигурно неколкостотин хиляди.
По евтино е Жорка, по евтино. То си е написано в статията. Само от чадъра и трите шезлонга съм назад с 15 бири по 2 лева. В 9 часа заранта още когато и кафе не ми се пие още съм платил за 15 бири и пия една топла вода.
Иначе цените за яденето не ма бъркат в Гърция - не са два пъти по-високи както то казваш, ама ям на спокойствие, персонала се усмихва и аз не се чудя дали е безопасно да се яде точно в това заведение.

Кой и защо ходи в Гърция ето ти още една гледна точка - на българин където живее в България.
А по НОВА анкета. Ще ходите ли на почивка в Гърция. До 8:30 с ДА бяха отговорили 30% с НЕ 30%. В 09:00 с ДА бяха отговорили 60% с НЕ 20%. Некои, где се пернати с ХААРП ще кажат, че 60% от българите ще ходят в Гърция и няма да си отмъщават за блокадите. Аз ще ви кажа, че тия, где ще ходят в Гърция, са на работа след 8:30 и разполагат на нея с компютри и свободно време. Другите, где ще ходят в Гърция, не ходят на работа, и спят до 8:30. Тия где нема да ходят в Гърция, или отиват рано на работа, или рано се връщат от работа и немат там нито компютри, ни свободно време.
http://www.dedavanga.com/2016/02/blog-post_18.html?m=1"

Иначе си прав, че има български хотели и ресторанти в Гърция, не са само сервитьорите и миячите на чинии.
Ама тези бизнеси са си като гръцките, не са като на нашето мутренско Черноморие. Ка става така не знам?

joro

Мнение от joro »

Вие само на Слънчев бряг и Несебър ли сте ходили? Има много по- хубави и евтини места и на нашето море, където можете да си паркирате без проблем колата, да си вземете шезлонг за 5 лева и за още 5 лева да обядвате, хората са вежливи, няма много туристи и е по-спокойно. На юг от Созопол има и много усамотени места, където можете да отидете с палатка или каравана. Аз ходих тази година в Царево и много ми хареса. И на север от Варна също е много хубаво. Иначе Слънчев бряг и Несебър вече са пренаселени, но те са курорти за друг тип хора.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Аз нищо не навирам на никого - аз не съм постигнал нищо повече материално от десетки, дори стотици хиляди емигранти пристигнали от цял свят в Канада. Тия неща предизвикват завист единствено у лузъри като теб. Нищо изключително не съм получил материално сравнено с десетки хиляди колеги работещи нефт и газ, лекари, адвокати и какви ли не.
Пикап, служебен мобилен телефон, компютър са необходимост, а не лукс, колкото и невероятно да ти изглежда.
Краварчето, навираш и още как.

Колко от тези десетки и стотици хиляди емигранти развяват по форуми инфото за заплататите си, почивките си, служебните си бенефити, сватовете си и т.н.? И то от позицията "вижте ме мене, лузъри". В този форум такива парвенюта сте само ти, Бистрето и Хълбоя.

Парвенющината не ти позволява дори да допуснеш, че един "лузър" и то такъв според твоите виждания, може да е доволен и щастлив от живота си, дори и без да ги има всичите тези неща. Да не говорим, че това е валидно и за истинските лузъри т.е. бездомниците по улиците.
А чуждата завистт е само в твоята кратуна и тя те храни. Иначе комплексарщината ще те довърши за нула време. :D
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
jovani

Мнение от jovani »

Ivan1007 написа:Хахаха! :D
Старшинката аз не мразя миналото си.
Аз както и милиони българи бяхме щастливи въпреки кимунизЪма, а не заради него като теб, защото той ти е дал това което си постигнал заради съучастието ти в престъпленията на режима.
Без него нищо не си постигнал и нищо не ти е останало освен "носталгията" по него броейки центовете на социала.

Старшинката,
Нали ти пуснах специална тема за покаянието като единствен лек за престъпленията на комунизма.

Кога ще се покаеш?
Какво му е невероятното?
Това все едно Ози да се хвали как навремето имал служебна джипара със шофьор, безплатна квартира в поделението и храна и пиене на корем. А сигурно е изкарвал и повече пари от теб нетно, спрямо стандарта на страната по онова време. Малката ми сестра ги има тези "екстри" в София (но не пикап, а лека кола) и работи в офис без да бъхта по сондажите и да живее на -40С през зимата... това само някой неук може да ти завиди (за да може после да му се подигравате, като ви се върже на приказките и довтаса в Канада да носи пици и да мие чинии).
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Ма аз не съм се хвалил и казвам точно същото, че това си е необходимост, както ГАЗ-69 за Старшинката на времето. На него му се струва, че се хваля щото е неук. :D
Никога не съм писал колко ми е заплатата, колко бонусите и какви са ми бенефитите ма него него го бие комплекса и като не знае си измисля.
Аз не харесвам работа в офис - сред природата е по-здравословно. 8)

jovani

Мнение от jovani »

Ivan1007 написа:Ма аз не съм се хвалил и казвам точно същото, че това си е необходимост, както ГАЗ-69 за Старшинката на времето. На него му се струва, че се хваля щото е неук. :D
Никога не съм писал колко ми е заплатата, колко бонусите и какви са ми бенефитите ма него него го бие комплекса и като не знае си измисля.
Аз не харесвам работа в офис - сред природата е по-здравословно. 8)
А какво стана с хотелите, дето "ревяли" за български туристи?
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Ivan1007 написа:Аз не харесвам работа в офис - сред природата е по-здравословно.
Пуяк, ако работеше в офис, всички работещи по поля и чукари щяха да са лузъри за теб. Тогава щеше да се изцепиш, че да работиш в офис с климатик и не знам още какво си, е върха на сладоледа.

Тези сме ги чували вече от един като тебе.
Същото пуяче си като Хълбоя. Това, което правиш, имаш и си преживял е по и най, а останалите или са или лузъри, или глупаци, които никога не знаят кога, какво и как. Поради което са все на загуба, а сал надувкото е винаги на печалба.
И със сигурност си вервате. :D
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

joro написа:Иначе Слънчев бряг и Несебър вече са пренаселени, но те са курорти за друг тип хора.
Е за къв тип хора бе Жоре, аз не се сещам нито един тип хора дето да искат да идат там?
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

agent Ozo написа:
Ivan1007 написа:Аз не харесвам работа в офис - сред природата е по-здравословно.
Пуяк, ако работеше в офис, всички работещи по поля и чукари щяха да са лузъри за теб. Тогава щеше да се изцепиш, че да работиш в офис с климатик и не знам още какво си, е върха на сладоледа.

Тези сме ги чували вече от един като тебе.
Същото пуяче си като Хълбоя. Това, което правиш, имаш и си преживял е по и най, а останалите или са или лузъри, или глупаци, които никога не знаят кога, какво и как. Поради което са все на загуба, а сал надувкото е винаги на печалба.
И със сигурност си вервате. :D
Безуек,
Ако работех в офис щях да харесвам да работя в офис. :D
Ти си лузър не заради това дали работиш в офис или където и да било ми щото изобщо не работиш и само мъчиш земята под теб.
Няма значение къде и какво работиш, колко пари получаваш, какви са ти бенефитите, какеа кола каташ и къде живееш.
Важното е да си щастлив, нещастнико! :D

Публикувай отговор