БЪЛГАРСКА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА - Монреал

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Pointzero

Re: БЪЛГАРСКА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА - Монреал

Мнение от Pointzero »

по темата: вижте това http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 19&t=46745
Когато печелиш, не знаеш какво губиш & vice-versa!
Experience не можеш да си купиш, но винаги си го ПЛАЩАШ!
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Ама ти си като паднал от Марс, бре Point(-∞)! :rofl:
Е, върни се няколко страници и ще видиш, че го има същото. Изпусна здраво интригата за хористката размахала клонче от плачуща върба, изпусна! ;) :lol:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Pointzero

Мнение от Pointzero »

Bistra написа:Ама ти си като паднал от Марс, бре Point(-∞)! :rofl:
Е, върни се няколко страници и ще видиш, че го има същото. Изпусна здраво интригата за хористката размахала клонче от плачуща върба, изпусна! ;) :lol:
Абе не съм от Марс. От South Shore съм , като теб :P
Ама това за "хористката и клнчето" не го разбрах... Прочетох (да, малко набързо) 2-те страници, които бях изпуснал... ама пак не разбрах....Дай цитат.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Pointzero написа:Дай цитат.
Не мога, щото го изтриха ( намесен социал и има докачливи).
Ама в резюме. Имало някой, който пеел в хора и бил член на настоятелството. После вече не пеел и не бил член, та затова предизвиквал скандали във Форума и ревял. :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

въпросната хористка е започнала тази тема, може да си каже какво я мъчи ;)
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
4o4i

Мнение от 4o4i »

Хайде пак започнахте старата песен... чули-недочули, такива-онакива, разбрали-неразбрали ...

Аз съм член на енорията и бях на събранието на 16 февруари 2014. Останах до неговия край и мога да отговоря на всички въпроси свързани с това събрание.
Да, и за “хористка“ на събранието изобщо не е ставало дума.
И хайде да не сте толкова двулични и да казвате, че не знаете имената на новото Настоятелство, защото всички получихме писмо в електронните си пощи точно по този повод. А ако някой се е изтрил, не записал, спамил и т.н. от разпространителният лист на църквата си е лично негов проблем и да не мрънкоти тук, че нямал инфо.

Хайде сега питайте конкретно и ще ви отговоря.
Pointzero

Мнение от Pointzero »

4o4i написа:Хайде пак започнахте старата песен... чули-недочули, такива-онакива, разбрали-неразбрали ...

Аз съм член на енорията и бях на събранието на 16 февруари 2014. Останах до неговия край и мога да отговоря на всички въпроси свързани с това събрание.
И хайде да не сте толкова двулични и да казвате, че не знаете имената на новото Настоятелство, защото всички получихме писмо в електронните си пощи точно по този повод. А ако някой се е изтрил, не записал, спамил и т.н. от разпространителният лист на църквата си е лично негов проблем и да не мрънкоти тук, че нямал инфо.

Верно ли е, че новото настоятелство е било избрано от предварително приготвен списък?
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Че какво чудно ако е от предварителен списък ?
Те почти винаги изборите по света за разни неща са по предварителен списък, не ли ?
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Pointzero

Мнение от Pointzero »

optics написа:Че какво чудно ако е от предварителен списък ?
Те почти винаги изборите по света за разни неща са по предварителен списък, не ли ?
Става дума за това
изразяваме възмущението си от грубото и безцеремонно нарушаване на Правилника от страна на Председателя на Надзорния съвет Георги Паничерски. Става дума за член 80 (2) от Правилника, който гласи: “ След завършване въпроса с отчета, Председателят на Изборното бюро съобщава на Събранието че бюрото е открито за кандидатирвания…” Вместо това, той просто “спусна” готова листа с кандидатите за Настоятелство. Подадените в момента кандидатури бяха пренебрегнати
и това
Хората трудно се съгласяват да станат настоятели. Тази година се явиха млади кандидати. Бяха отхвърлени заради изготвения вече списък и поради ....
mama mia

Мнение от mama mia »

Когато има събрание, най-много време отнема избирането на настоятели. Тази година бе направено нещо практично. Да, имаше предварително подготвени имена, но имаше и такива, предлагани на място. Държа да отбележа, че всяка кандидатура се гласуваше по отделно и това, че някои отпаднаха, не е защото не са били в списъка, а защото мнозинството не ги прие. Младите кандидати бяха една девойка, която имаше чудесно подготвена реч, но не успя да грабне аудиторията и от там достатъчно гласове, за да влезе в настоятелството.
Съединението прави силата!
4o4i

Мнение от 4o4i »

Pointzero написа:
4o4i написа:Хайде пак започнахте старата песен... чули-недочули, такива-онакива, разбрали-неразбрали ...

Верно ли е, че новото настоятелство е било избрано от предварително приготвен списък?

И е вярно и не е. Водещия процедурата по избор на Настоятелство и Председател/Член на Надзориния Съвет на Църквата и Почетен консул на РБългария в Мтл. г-н Паничерски съобщи, че е получил по емайл няколко кандидатури и ги изчете. Толкова за “предварително подготвения списък“.
Ние, присъстващите, предлагахме на място и други кандидати за всеки отделен пост в Настоятелството. За настоятел се избираше този който е събрал най-много гласове. Това е.

Тъй като има още една тема дубликат на тази, ви предлагам да продължим разговора там. Отидете на http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 19&t=46745"
Аватар
Люта чушка ®

Мнение от Люта чушка ® »

4o4i написа: Тъй като има още една тема дубликат на тази, ви предлагам да продължим разговора там. Отидете на http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 19&t=46745"
От своя страна мога да предложа темите да бъдат временно "замразени" (до края на великденските пости).
По този начин може да постигнем поне малко умиротворение (заради за спазващите поста) , и от друга страна, да се поохлади ентусиазма на напиращите да създават разпри сред все още неукрепналата маса енориаши.
Прагматично погледнато, не вярвам в шансовете виртуалната ни общност (разпръсната къде ли не из Канада) да успее да постигне магичната формула на успеха за ръководене на скромния монреалски православен храм.
Някой вижда ли каква може да е ползата от темата, при положение че в нея имат желание за изява повече активни форумни списатели, отколкото дарители на храма?
Хайде наште! Яжте люти чушки!
Стига сме си правили оглушки...
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Някой вижда ли каква може да е ползата от темата, при положение че в нея имат желание за изява повече активни форумни списатели, отколкото дарители на храма?
Дарението за един храм не означава непременно експертност, заангажираност, обективност и куп добродетели за дарителя. Известни са много случаи на дарения от престъпници, виждайки в него нещо като индулгенция за греховете си.
А и никъде не е казано, че с дарението си купуваш право на мнение по църковните дела. Това вече наистина намирисва на бащиния като отношение към църквата.
На мнение има право всеки с кръщелно свидетелство от Българската Патриаршия, но църковния правилник определя кой има право да участва в управителните органи и вземането на решения.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
Люта чушка ®

Мнение от Люта чушка ® »

agent Ozo написа: А и никъде не е казано, че с дарението си купуваш право на мнение по църковните дела.
...но църковния правилник определя кой има право да участва в управителните органи и вземането на решения.
Ооок, по въпроса кой има право "да взема участие", осведоми се какво пише в Правилника http://www.stivanrilski.org/#" , раздели от Членство, до Задължения и Права на членовете
Членският внос може да бъде поднесен и във вид на дарение за църквата. Разликата между двете е, че за последното дарителят получава разходен документ, който служи за данъчни облекчения. Поради тази причина много хора го предпочитат, въпреки че дарението (за разлика от членския внос) не дава право на глас по време на изборни събрания.
Също така няма да е зле да задършиш в рамките на приличието тоя назидателен тон и да не не ни преследваш с тия живописни портрети на "престъпници, които търсели опрощаване на греховете"!
Хайде наште! Яжте люти чушки!
Стига сме си правили оглушки...
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Глупости на търкалета, Озо! Престъпник щял да дарява за да извлича индулгенции...Бла, бла, бла... Какви индулгенции бре, Озо, бих извлякла аз примерно, като не вярвам в Господ? (Не, че съм престъпник, ама въпросът за даряването е принципен). А не предположи ли случайно, че някой може да го прави и от добро сърце, хъм? Кримон каза, че в църквата ходели слаби хора. Ами някой от тях би могло да има нужда от помощ?! От друга страна е хубаво в настоятелството да влизат отговорни хора (по възможност работещи), а не такива, които по цял ден си го прехвърлят от левия в десния. :D
Ти иначе си казвай мнението (няма лошо)! Ама как от ощипана, разсърдена мома, че и навират незнам какво под полата отведнъж стана толкова заинтересован и задаващ въпроси се питам аз? :D
Публикувай отговор