Вместо да си нагаждам резюмето за всяка обява, просто го пращам на повече места, 30-40 ако трябва и все няколко от тях ще ми обърнат внимание.
Най-големите специалисти по нагаждане на резюмета в мойта област са индийците, в това спор няма.

Така си фантазирам. Предполагам, че ако резюмето е "качено" през някой портал може да се прилагат филтри и подобни техники заради унифицирания вход, но личния ми опит с агенция бе среща с млада "агентка", която имаше два въпроса: Знаеш ли френски? и Имаш ли security clearance? Като разбра, че отговорът е не - ми каза да проверявам редовно постингите на сайта им и ведага да "вдигна" телефона ако видя нещо подходящо...pumpy написа:Интересно защо реши, че компютър не може да подчертава думи и трябва да е някой със средно образование ?
Много тoчен въпрос, аз също бих искал да знам.anibani написа:А има ли някой рекрутър сред пишещите във форума?
Е както сам каза - младата агентка също ти е бутната резюмето в базата им. Оттам нататък всичко е софтуеърни филтри.ZanzibarHero написа:Така си фантазирам. Предполагам, че ако резюмето е "качено" през някой портал може да се прилагат филтри и подобни техники заради унифицирания вход, но личния ми опит с агенция бе среща с млада "агентка", която имаше два въпроса: Знаеш ли френски? и Имаш ли security clearance? Като разбра, че отговорът е не - ми каза да проверявам редовно постингите на сайта им и ведага да "вдигна" телефона ако видя нещо подходящо...pumpy написа:Интересно защо реши, че компютър не може да подчертава думи и трябва да е някой със средно образование ?
След една година ми се обадиха и помолиха за разрешение да задържат резюмето ми в тяхната база за още една година защото получавали опледелена субсидия от държавата за всяко резюме.... Това беше около 2009 май...