Bulgarian Nightmares ...
Re: Bulgarian Nightmares ...
Плевен е доста зле, минавах наскоро по работа от там. Да не се обиди Иван, нищо лично, просто такова впечталение прави. Явно наистина много е закъсала местната икономика. Иначе частни детски градини в София колкото искаш.
Вижте тези обяви за детегледачки - http://obiavi.grad.bg/pleven/%D0%93%D0% ... 1%86%D0%B0"
Може да им направите интервюта за подбор. Предполагам, че дори и за 1-2 месеца ще се навият да го гледат - заплащането е почасово.
Вижте тези обяви за детегледачки - http://obiavi.grad.bg/pleven/%D0%93%D0% ... 1%86%D0%B0"
Може да им направите интервюта за подбор. Предполагам, че дори и за 1-2 месеца ще се навият да го гледат - заплащането е почасово.
- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
Да, обидих се. Повече няма да си играя с теб.Daisy2 написа:Плевен е доста зле, минавах наскоро по работа от там. Да не се обиди Иван, нищо лично, .

Останали са само некви шивашки цехове за износ в които шивачките взимат заплати от 400 лева и то не всеки месец. Иначе кафенетата са пълни, по улиците видях лаборджини, ферари, сума ти БМВа Х1...,5,6 мерцедеси....
Жена ми пита: Тия хора явно не работят тогава от къде имат пари да висят по кафенетата?? А аз нямам отговор за такива парадокси..
Хората твърдят че населението на Плевен е паднало под 100,000 души което си е сериозен срив ако е вярно, тъй като по мое време гонеше 200К ..
преди 5 години като си идвах имаше 3 магазина БИЛА, сега два са затворени и е останало само един в центъра. Направили са един огромен МОЛ до ЖП Гарата който седи заключени и празен защото няма наематели.. В центъра има обаче един мини-мол и той уж е ОК, поне за сега..
Не знам, на пръв поглед нещата си изглеждат същите като преди, но ако човек започне да се вглежда в детайлите ще се усети че не е точно така..
& ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

ivandaman, заводите от едно време съществуаваха ,за да ги има, а не да произвеждат нещо. Трябваше да сме нация техническа все пак.
Населението беше свикнало да ходи на работа, а не да работи и сътответно сега му е трудно да отвикне. А тия с парите сигурно са от развлекателната индустрия - Секс, наркотици и рокендрол ( пардон чалга). 

Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
hahahaaIRA написа: А тия с парите сигурно са от развлекателната индустрия - Секс, наркотици и рокендрол ( пардон чалга).

Циганите - на Сатурн !
ванка,на времето имаше един лаф=над плевен даже и самолети не летят ,да не прихванат пасаджерите сифилис.сега как е хавата или жена ти не дава да се отделяш на по вече от две крачки от неяivandaman написа:Да, обидих се. Повече няма да си играя с теб.Daisy2 написа:Плевен е доста зле, минавах наскоро по работа от там. Да не се обиди Иван, нищо лично, ... Иначе сериозно всичката индустрия която някога е имало вече не съществува. Навремето си спомням че десетки автобуси извозваха работници то НХК. Беше като цял отделен град. Сега са го превърнали в "Цех за преработване на Масла". Ядреният завод.. gone. Циментовият завод.. gone. Стъкларският завод??? Май и той е gone.. Завода за електрокари gone .. Завод Вапцаров (за тежко машиностроене) gone.. ЗХМ (Завод за химическо машиностроене) почти gone.. Имаше един металургичен комбинат или нещо от сорта... И той gone.. Това е "just off the top of my head" Сигурен съм че има други бивши предприятия които съм пропуснал...
Останали са само некви шивашки цехове за износ в които шивачките взимат заплати от 400 лева и то не всеки месец. Иначе кафенетата са пълни, по улиците видях лаборджини, ферари, сума ти БМВа Х1...,5,6 мерцедеси....
Жена ми пита: Тия хора явно не работят тогава от къде имат пари да висят по кафенетата?? А аз нямам отговор за такива парадокси..
Хората твърдят че населението на Плевен е паднало под 100,000 души което си е сериозен срив ако е вярно, тъй като по мое време гонеше 200К ..
преди 5 години като си идвах имаше 3 магазина БИЛА, сега два са затворени и е останало само един в центъра. Направили са един огромен МОЛ до ЖП Гарата който седи заключени и празен защото няма наематели.. В центъра има обаче един мини-мол и той уж е ОК, поне за сега..
Не знам, на пръв поглед нещата си изглеждат същите като преди, но ако човек започне да се вглежда в детайлите ще се усети че не е точно така..

Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
- optics
- Модератор
Иване, нещо си в грешка - Плевен никога не е гонил 200к. В най-добрия случай да е гонил 150к.
Имах някъде графика, която съм си правил на жителите на Стара Загора... сега ще потърся, че е много интересна.
оппа ето я:

Имах някъде графика, която съм си правил на жителите на Стара Загора... сега ще потърся, че е много интересна.
оппа ето я:

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
Бе не е точно така, но сега ме мързи да ровя аргументи.. Циментовият завод си правеше цимент, стъкларският стъкло, Нефтохима си произвиждаше мазилата..IRA написа:ivandaman, заводите от едно време съществуаваха ,за да ги има, а не да произвеждат нещо.
Както и да е.. сега и това няма..
& ZIONISM
Pro-OPEN BORDERS

- ivandaman
Да възможно е УИКИТО казва че "The highest number" е било 130К през 1992 година, което няма начин да е вярно тъй като първата и най-голяма емигрантска вълна беше точно в този период.optics написа:Иване, нещо си в грешка - Плевен никога не е гонил 200к. В най-добрия случай да е гонил 150к.
Аз цитирам какво ми говорят тук местните и тe най-вероятно преувеличават и в двете крайности..
& ZIONISM
Pro-OPEN BORDERS

Пикът на населението в България беше някъде през 1989. Това най-високото в уикито е просто измежду годините, за които имат данни. Между 1985 и 1992 като нищо е стигнало към 140К по някое време (1989-90).
Дайте някакви статистики за Люлин София. Култов квартал, там живях до 19 годишна вьзраст.
Всякакьв вьншен елемент който дрьзнеше да се мотат там му се налагаше набьрзо караминиолно положение ; излизане от парите, якето и маратонките.
Вярно сега ми се струва ужас, ама навремето ми се струваше нормално да живея в подобна среда. Друго не познавах.
Нашият блок и сьседният бяха някакво изключение и явно експеримент : имаше хора които работеха в телевизията, радиото, в центьра за космическите науки, но и хора кото явно идваха от село и понякога косяха тревата пред блока, варяха буркани, даже си спомням ведньж един закла едно прасе, и т.н.
Имаше евреи, арменци, цигани, турци и бьлгари повечето разбира се.
Всякакьв вьншен елемент който дрьзнеше да се мотат там му се налагаше набьрзо караминиолно положение ; излизане от парите, якето и маратонките.
Вярно сега ми се струва ужас, ама навремето ми се струваше нормално да живея в подобна среда. Друго не познавах.
Нашият блок и сьседният бяха някакво изключение и явно експеримент : имаше хора които работеха в телевизията, радиото, в центьра за космическите науки, но и хора кото явно идваха от село и понякога косяха тревата пред блока, варяха буркани, даже си спомням ведньж един закла едно прасе, и т.н.
Имаше евреи, арменци, цигани, турци и бьлгари повечето разбира се.
121 533 души официално. По неофициални данни са около 180 000.
http://www.lyulin.bg/uslugi/harta-na-klienta.html"

http://www.lyulin.bg/uslugi/harta-na-klienta.html"
- optics
- Модератор
Така беше ! Като войник (макар и не в Плевен) съм видял доста работещи заводи (и съм работил в тях) като се почне от хлебозавод и винзавод и се мине през химкомбинат, шивашки и дори бетонни колони съм работил (с вибратор)ivandaman написа:Бе не е точно така, но сега ме мързи да ровя аргументи.. Циментовият завод си правеше цимент, стъкларският стъкло, Нефтохима си произвиждаше мазилата..IRA написа:ivandaman, заводите от едно време съществуаваха ,за да ги има, а не да произвеждат нещо.
Както и да е.. сега и това няма..
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
- optics
- Модератор
Marto написа:Пикът на населението в България беше някъде през 1989. Това най-високото в уикито е просто измежду годините, за които имат данни. Между 1985 и 1992 като нищо е стигнало към 140К по някое време (1989-90).
Я, за София има готова графика в уикито:
Може би нарастването в последния период е заради масовото строителство което знаем от постингите на сфбг89

2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
Не знам, ние само минавахме пътьом, но ми направи тягостно впечталение. Не видях БМВ-та или мерцедеси, но пък може да не сме уцелилиivandaman написа:

Според ГРАО през 1998 населението на Плевен е било 138 000, а през 2012 - 114 000. За парадокса - не може всички да са заети в бизнеса с компаньонки

За град София ГРАО дава към 1998 1 203 000, а към 2012 - 1 273 000 живеещи.
- Californian
Много повече са в София хората. Само поне 20 приятелки имам коя от Велико Търново коя от Плевен коя от някъде си с лични карти по тяхното си местожителство но си живеят от много години в София.
София, Пловдив, Варна, Бургас като цяло големите градове ще си запазят населението още 20-30години. Заради прилив на хора от селата. Но като цяло не виждам бъдеще след това и на големите градове ако нещо не се промени. Просто се топи страната.
Четох някъде, че 2-3 републики в Русия искали да си променят името, смятат се за Българи.
Защо не им дават паспорти. Ама не като на Македонците и Сърбите, дадат им паспорти и после не живеят в България а само си го ползват за ЕС, още повече още 6-7 месеца и всякакви ограничения падат и каквото и където поискат могат да си живеят в целия ЕС.
Трябва да се дават паспорти ама да се иска минимум 5-10 години да живеят в България.
Не могат ли да разберат тези хора, че и трябват хора на икономиката дори и хляб и сирене да купуват, ще им потрябва после ТВ, интернет, услуги...
Мисълта ми е - както е в Америка и дори Канадския вариант с 3 години е по-добре от това което е в България.
Не може да им дават паспорти без дори да живеят постоянно в България не е редно това според мен. Какво като се смятат за Българи.
Ми и аз се смятам за Американец ама ми искат 5 години при това не само да съм живял а да съм живял с постоянно жителство.
София, Пловдив, Варна, Бургас като цяло големите градове ще си запазят населението още 20-30години. Заради прилив на хора от селата. Но като цяло не виждам бъдеще след това и на големите градове ако нещо не се промени. Просто се топи страната.
Четох някъде, че 2-3 републики в Русия искали да си променят името, смятат се за Българи.
Защо не им дават паспорти. Ама не като на Македонците и Сърбите, дадат им паспорти и после не живеят в България а само си го ползват за ЕС, още повече още 6-7 месеца и всякакви ограничения падат и каквото и където поискат могат да си живеят в целия ЕС.
Трябва да се дават паспорти ама да се иска минимум 5-10 години да живеят в България.
Не могат ли да разберат тези хора, че и трябват хора на икономиката дори и хляб и сирене да купуват, ще им потрябва после ТВ, интернет, услуги...
Мисълта ми е - както е в Америка и дори Канадския вариант с 3 години е по-добре от това което е в България.
Не може да им дават паспорти без дори да живеят постоянно в България не е редно това според мен. Какво като се смятат за Българи.
Ми и аз се смятам за Американец ама ми искат 5 години при това не само да съм живял а да съм живял с постоянно жителство.