Върнати документи/Отхвърляне на кандидатура.
Re: Върнати документи.
Дали някой ще де даде съвет,как е по добре да пратя оригиналите или заверени копия на докоментите който ми искат.Е без дипломите те трябва да са готови и в понеделник ще ги взема от МОН
Документи, Виена - 28.10.2011
Осребрен чек - 29.02.2012
accusee (e-mail) - 05.06.2012
Re: Върнати документи.
служебна бележка,препоръки,длъжностна характеристика,задължения към нои и нап, пет години назад,последните три фиша за заплатите,дипломи,може и да пропускам нещо
Документи, Виена - 28.10.2011
Re: Пролетна сесия - Март/Април 2013
Имам питане към тези, които ще са на интервю тази сесия тъй като не следя темата в детайли. Интересува ме има ли някой получил писмо за изчакване на интервю, който в последствие да е получил искане за нови документи и в крайна сметка писмо на мейла, че кандидатурата му е отхвърлена???
Питам, защото мои познати ме питат какво да правят, а нямам никаква идея има ли друг сходен случай?!
Предварително благодарско на отговорилите по питането ми...!
Питам, защото мои познати ме питат какво да правят, а нямам никаква идея има ли друг сходен случай?!
Балби, какъв е този случай?!?! Честно казано не съм чувала и ме съмнява, че ще пише някой с подобен случай... Какви документи са изискали на тези хора - да не би да имат съмнения относно достоверността на някои документи?
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Полет - 16.06.2014 г.
Какво означава "писмо за изчакване на интервю"? Има "accusé de réception", "sélection sur dossier", "intention de refus" и "convocation à un entrevue".balbi написа:Имам питане към тези, които ще са на интервю тази сесия тъй като не следя темата в детайли. Интересува ме има ли някой получил писмо за изчакване на интервю, който в последствие да е получил искане за нови документи и в крайна сметка писмо на мейла, че кандидатурата му е отхвърлена???
От всички изброени, само в съдържанието на "accusé de réception" съществува абзац, в който се казва, че ако всичко с документите е наред то след проучването им, кандидатът може да бъде поканен на интервю.
Но това е информация за евентуалния развой на процедурата, а не обещание за интервю или нещо подобно.
Последвалото писмо с искане на нови документи е нормално и често срещано явление.
А отказът по е-майла задължително ще бъде последван от писмо с обосновка на решението за отказ и фиш-оценка с присъдените точки по всеки от критериите. А може и да са изпратени вече като прикачени файлове към майла.
Така кандидатът може да си даде сметка какво го е препънало и, в зависимост от случая, или да подаде молба за административно ревизиране на решението за отказ (неправилно наричано в практиката “жалба“), или да си подготви по-прецизно новата си кандидатура за в бъдеще.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Има такова писмо, това е новост. И аз получих подобно писмо миналата година, в което ти пишат, че всичко с кандидатурата ти е наред и че си вкаран в списъка с чакащите интервю.
Това всъщност си е разновидност на “accusé de réceptions", с което се уведомява кандидата, че “кандидатурата му е наред" относно комплектност на молбата и плащане, но не и относно съответствието й с критериите за селекция. Защото молбата не е проучена все още по същество.martatabs написа:Има такова писмо, това е новост. И аз получих подобно писмо миналата година, в което ти пишат, че всичко с кандидатурата ти е наред и че си вкаран в списъка с чакащите интервю.
Това се потвърждава и от последващото писмо с искане на нови документи. То вече е показател, че молбата се проучва - “examen de la demande" и на проучващият му е нужна допълнителна информация за да вземе окончателно решение. Както вече разбрахме, окончателното решение е директен отказ, за наше всеобщо съжаление.
Мисля, че в случая кандидатите са си направили погрешни изводи от получаването на това "писмо за изчакване на интервю“.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Не съм съгласен.
1. Accusé de réceptions - в превод получена пратка/поща. Тоест, документите са приети от съответният агент и започва разглеждането им.
2. Objet: Votre entrevue de sélection
3.Objet: Convocation à une entrevue de sélection
Колкото до случая, няма какво да добавя. Обезателно трябва да се звънне до Монреал, а не да се пита тук.
1. Accusé de réceptions - в превод получена пратка/поща. Тоест, документите са приети от съответният агент и започва разглеждането им.
2. Objet: Votre entrevue de sélection
За това писмо иде реч.Monsieur,
Nous avons complété une première évaluation de votre « Demande de certificat de sélection » et nous constatons que vous avez satisfait aux exigences requises à cette étape de l’examen préliminaire de votre demande.
Nous vous informons que vous êtes inscrit sur une liste d'attente pour une entrevue de sélection avec un(e) conseiller(ère) à l'immigration.......и т.нат.
3.Objet: Convocation à une entrevue de sélection
Покана.Monsieur,
Nous avons le plaisir de vous informer que nous sommes en mesure de donner suite à votre demande de Certificat de sélection du Québec.
Nous vous convions à une entrevue avec une conseillère ou un conseiller à l'immigration du Québec......и т.нат.
Колкото до случая, няма какво да добавя. Обезателно трябва да се звънне до Монреал, а не да се пита тук.
Звъненето и писането на е-майли до имиграционните е едно на ръка. Но то не винаги дава очакваните резултати, именно защото има неразбиране на това какво става, какво всъщност са ни казали и какво се иска от нас.
Споделянето тук е ценно именно заради това - да се научим правилно да разбираме и интерпретираме посланията на имиграционните на отделните етапи от имиграционната процедура. Това ще ни спести времето като ни съкрати лутането в безсмислени въпроси и търсенето на контакти и комуникация с незнайни чиновници, които за себе си са убедени, че са казали всичко, което е било нужно и когато е било нужно т.е. спазили са процедурата буквално.
Цитираният от martatabs абзац "Nous avons complété une première évaluation de votre « Demande de certificat de sélection » et nous constatons que vous avez satisfait aux exigences requises à cette étape de l’examen préliminaire de votre demande." наистина показва, че е извършена оценката за съответствието на кандидатурата с критериите за селекция. И решението е да бъде проведено и интервю с кандидатите, поканата за което ще бъде изпратена допълнително.
Естествено тук възниква въпросът: Как да си обясним получаването на писмото с искане на нови документи? Този въпрос може да има много обяснения, но основното е, че той е несъществен по отношение хода на процедурата. В смисъл такъв, че определен отговор би могъл да промени каквото и да е в хода на нещата.
По-интересен е за мен въпросът какви документи са им искали и с какво те са наклонили везната в полза на негативното решение. Но това са лични неща, които хората могат да споделят само при наличие на добра воля.
По всяко време на процедурата може да бъдат поискани допълнителни сведения и доказателства от страна на имиграционният офицер. Така че не би могло кандидатът да се позове на писмото за изчакване на интервю за да оспори искането на нови сведения и негатовното решение в последствие.
Сигурен съм, че дори и да си направи труда някой да му отговори, обясненията ще са в този дух. Ще бъде полезно за всички ако това бъде споделено тук.
Споделянето тук е ценно именно заради това - да се научим правилно да разбираме и интерпретираме посланията на имиграционните на отделните етапи от имиграционната процедура. Това ще ни спести времето като ни съкрати лутането в безсмислени въпроси и търсенето на контакти и комуникация с незнайни чиновници, които за себе си са убедени, че са казали всичко, което е било нужно и когато е било нужно т.е. спазили са процедурата буквално.
Цитираният от martatabs абзац "Nous avons complété une première évaluation de votre « Demande de certificat de sélection » et nous constatons que vous avez satisfait aux exigences requises à cette étape de l’examen préliminaire de votre demande." наистина показва, че е извършена оценката за съответствието на кандидатурата с критериите за селекция. И решението е да бъде проведено и интервю с кандидатите, поканата за което ще бъде изпратена допълнително.
Естествено тук възниква въпросът: Как да си обясним получаването на писмото с искане на нови документи? Този въпрос може да има много обяснения, но основното е, че той е несъществен по отношение хода на процедурата. В смисъл такъв, че определен отговор би могъл да промени каквото и да е в хода на нещата.
По-интересен е за мен въпросът какви документи са им искали и с какво те са наклонили везната в полза на негативното решение. Но това са лични неща, които хората могат да споделят само при наличие на добра воля.
По всяко време на процедурата може да бъдат поискани допълнителни сведения и доказателства от страна на имиграционният офицер. Така че не би могло кандидатът да се позове на писмото за изчакване на интервю за да оспори искането на нови сведения и негатовното решение в последствие.
Сигурен съм, че дори и да си направи труда някой да му отговори, обясненията ще са в този дух. Ще бъде полезно за всички ако това бъде споделено тук.
Дали са спазили срока, в който трябва да изпратят допълнителните документи?
27.05.2011 - Vienne
По-горе цитираното от мен е от личната ми кореспонденция, но е стандартно за всички.
Съмняваме, че кандидатурите се преразглеждат наново. От както Маруа взе властта (септември 2012), зачестиха случаите да се изискват наново документи на кандидати вече подали документи. Или старата администрация им прави "сечено", или новата ги разглежда по нови критерии.
Balbi, твоите познати на коя дата са получили акюзе, и на коя дата са добавени в списъка с чакащи интервю?
Съмняваме, че кандидатурите се преразглеждат наново. От както Маруа взе властта (септември 2012), зачестиха случаите да се изискват наново документи на кандидати вече подали документи. Или старата администрация им прави "сечено", или новата ги разглежда по нови критерии.
Balbi, твоите познати на коя дата са получили акюзе, и на коя дата са добавени в списъка с чакащи интервю?
Re: Върнати документи/Отхвърляне на кандидатура.
Вчера ни върнаха целия комплект документи,точно 2 месеца след изпращането им.Причината е,че дипломата на водещия кандидат не е в списъците им.Дипломата от средното образование е "Monteur et chauffeur de vehicules motorises",а в списъка с 6 точки фигурира "Mecanique automobile".Според мен става въпрос за едно и също нещо,но явно те не смятат така.
IELTS-01.12.2012-5/4,5/5/5,5
TCFQ-31.01.2013- B1/A1;B1/B1
DCS Montreal-22.03.2013 - върнати документи
DCS MontreaL - 28.06.2013(повторно изпращане)
март 2014-искане за подновяване на чека
акюзе-04 април 2014(по имейл)
TCFQ-31.01.2013- B1/A1;B1/B1
DCS Montreal-22.03.2013 - върнати документи
DCS MontreaL - 28.06.2013(повторно изпращане)
март 2014-искане за подновяване на чека
акюзе-04 април 2014(по имейл)
Най - вероятно има раминаване в хорариума на дисциплините. Много неприятно като гледам колко усилия сте положили да защитите прилични нива по английски. Таксата върнаха ли ви? Преведете си дипломата както е по тяхните списъци и пускайте пак. Успех!
Да не би дипломата да е от преди повече от 5 години и да няма стаж по нея?
Документи Монреал - 12.2012
Искане за допълнителни документи - 07.2013
Сертификати - 05.2014
Документи Нова Скотия - 07.2014
Баркодове - 09.2014
Медицински - 09.2015
Визи - 01.2016
Искане за допълнителни документи - 07.2013
Сертификати - 05.2014
Документи Нова Скотия - 07.2014
Баркодове - 09.2014
Медицински - 09.2015