myhata II написа:Румба то това дете да не отива в джунглата бе,понякога ти се чудя майна
Ти пък какви джунгли и глупости говориш ? Просто не ми се дава хилядарка за път (не че имам нещо против пак да се разходя до Торонто), това е. Пред теб този проблем не стои, защото живееш в Торонто, така че нямаш думата.
Много бързо си изтри мнението бе Румба,карай ве кво ти пука какво ще си помисли останалата част от форума
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
myhata II написа:Румба то това дете да не отива в джунглата бе,понякога ти се чудя майна
Ти пък какви джунгли и глупости говориш ? Просто не ми се дава хилядарка за път (не че имам нещо против пак да се разходя до Торонто), това е. Пред теб този проблем не стои, защото живееш в Торонто, така че нямаш думата.
Много бързо си изтри мнението бе Румба,карай ве кво ти пука какво ще си помисли останалата част от форума
Нищо не съм трил, единствено добавям. Според теб какво съм изтрил ?
Нищо не съм трил, единствено добавям. Според теб какво съм изтрил ?
Опс верно ,сори добавил си и що за мен да не важи ,нали питаш и ти се отговори защо няма !!!
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
За теб Муха не важи, защото нямаш никакъв проблем да отскочиш с детето си до консулството в Торонто и да му извадиш БГ паспорт или да завериш писмо. Ако детето има БГ паспорт, подобно писмо не трябва (не говоря за писмо на английски за пред канадците, а за това пред българите).
Ако във Ванкувър имаше БГ консулство, хич нямаше и да се занимавам с тая тема.
roumensp написа:Ако детето има БГ паспорт, подобно писмо не трябва
Не мисля, че това е вярно, когато детето пътува само с единия родител. Аз навремето трябваше да правя тази гимнастика с декларацията именно защото детето трябваше да пътува само с единия родител. Паспортите на всички тогава бяха единствено български, все още нямахме канадско гражданство.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада. Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
IRA написа:Ама ако детето не е български гражданин такова писмо не е необходимо за пред българските власти.
Да, така е. Но децата на повечето от по-старите съфорумници имат двойно гражданство. А моят син има тройно.
MrGeek написа:
roumensp написа:Ако детето има БГ паспорт, подобно писмо не трябва
Не мисля, че това е вярно, когато детето пътува само с единия родител. Аз навремето трябваше да правя тази гимнастика с декларацията именно защото детето трябваше да пътува само с единия родител. Паспортите на всички тогава бяха единствено български, все още нямахме канадско гражданство.
Това е съвсем друго нещо ... Моите впечатления са, че обсъждаме с презумпцията, че детето има канадски паспорт, но не му е изваден български. А иначе писма (нелегализирани) аз винаги съм имал, когато съм пътувал.
Последно промяна от roumensp на Сря Юли 11, 2012 4:34 pm, променено общо 2 пъти.
За това е най-добре когато и двамата родители са в Бг да направят едно безсрочно пълномощно на български, заверено от бг нотариус, което в бъдеще да ползват при излизане от Бг на детето само с едниния родител. В Канада правят още едно канадско пълномощно, за излизане/влизане от/в Канада. Както по-рано писах, на нас никога не са ни искали пълномощно - явно зависи дали ще попаднеш на по-голям или по-малък кретен в Бг.
roumensp написа:Моите впечатления са, че обсъждаме с презумпцията, че детето има канадски паспорт, но не му е изваден български.
Значи ако ситуацията е тази, то тогава пак не би трябвало да има нужда от декларации, защото на влизане в България никой не изисква такива (друг е въпроса дали някой няма да се заяде за липсата не български документ). След като детето влезе в България просто му се вади български паспорт по време на престоя там и след това излиза от България с двата паспорта, при което би следвало да се уважи автоматично действието на Чл. 16. Поне така си мисля де.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада. Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
За да му се извади бългрски пасорт трябва двамата родители да са съгласни, ако единия липсва пак ти е необходимо пълномошно. Искат и някаква адресна регистрация т.е копие от дом. книгата, ако не е записано ... трябва да го запишеш... въобще дълга и широка.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Изваждане на БГ паспорт за дете родено в чужбина понякога (поне в моят случай) въобще не е елементарно.. В една друга тема писах как ме правиха на маймуна и колко пари потроших да извадя БГ паспорт на сина ми...
Ако един ден живот и здраве имаме второ не съм сигурен дали ще ми издържат нервите да премина пак "процедурата"..
Последно промяна от ivandaman на Чет Юли 12, 2012 2:38 pm, променено общо 1 път.
ivandaman написа:Изваждане на БГ паспорт за дете родено в чужбина понякога (поне в моят случай) въобще не е елементарно.. В една друга тема писах как ме правиха на маймуна и колко пари потроших да извадя БГ паспорт на сина ми...
Ако един ден живот и здраве имаме второ не съм сигурен дали ще ми издържат нервите да премина пак процедурата..
Ама ти паспорт или гражданство му вади? Моите имат гражданство, но миналата година в България проверявах, как да им извада задграничен паспорт и ми се видя много сложно, отказах се.
roumensp написа:
IRA написа:За да му се извади бългрски пасорт трябва двамата родители да са съгласни, ако единия липсва пак ти е необходимо пълномошно.
Супер! И писмото сигурно трябва да е заверено от консула.
Смешно.. смешно, ама не е смешно, точно това ти трябва
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.