Забавно е какви изводи могат да се направят, когато се кара на линията "отричане на общо основание и до дупка"

Четох тука, един сравнява българските музеи с тукашните... Знам, че не само на мен българските музеи докарват смесени чувства на гордост от "хилядолетната ни история" и отвращение от сегашното и състояние, по начина по който е съхранена. Българският музей е едно тъжно, неуютно място с прашасали витринки и с много, прекалено много надписи "
НЕ ПИПАЙ ЕКСПОНАТИТЕ". Иди после бъди горд от история, набутана под похлупак, която ти нарежда в писмен вид заповедта на музейната управа - "Стой далече оттука! Не ни разваляй хилядолетния рахат!" И, Бъди, за да направиш сам разликата, отскочи до арехеологическия музей на Монреал. Ако се престрашиш да си отвориш поне едното око, имаш шанс да видиш няколко наистина оригинално представени ескпозиции. Определено "хилядолетните ескспонати" не са много, но са представени чрез динамични интерактивни методи по начин, който ти става интересен и забавен.
За да не се охарчиш излишно, в края на месец май (27. 05. 2012) е Денят на монреалските музеи и визитата там е безплатна.
И другият въпрос на особена патриотична гордост - фолклора... Както казва един писател възрожденец :"Отде да начена, о, любезна моя?" Само да ви питам, Бъди, Фиданке, ванилии и мухи - вие поне една народна песен от вашия край знаете ли? Като деца коледували (лазарували) ли сте? А вашите деца знаят ли какво означават тези празници? Иначе за трапезите по празниците предполагам всичко знаете, зер и то "фолклорна традиция" се явява
За да туря точка (от моя страна) по въпроса, ще добавя колко сте ми забавни целокупно с тия ревове за "културност и "древна история", при положение че демонстрирате на моменти удивително непознаване как се употребява българският език, който се явява основен инструмент на нашата специфична култура