Кратък тест за кандидант-имигранти

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
roumensp

Re: Кратък тест за кандидант-имигранти

Мнение от roumensp »

Californian написа:А иначе не сте съвсем прави, повечето фирми тук - като цяло такава е стратегията - има известен брой контрактори - и когато нещата не отиват на добре първо си тръгват контакторите...
И аз съм го изпитвал на собствената си глава, в Щатите. Когато T-Mobile, за които работех като контрактор, си изпапкаха годишния бюджет за 7-8 месеца вместо за 12, кой мислиш, че изритаха ? Контракторите естествено.
jovani написа:От друга страна старата истина "от работа гърбав се става - богат не" важи и в Канада с пълна сила, така че предпочитам положението в което съм, наместо да живея в една измамна "сигурност". Истината е, че ако си намерят някой по-добър и по-евтин от мен ще ме изритат на секундата, и аз това като го знам си нагласявам така нещата, че да съм готов когато дойде този момент с бизнес план Б. В края на краищата професията ми се състои в това постоянно да си хеджвам текущата позиция - та защо да не го правя и в личен план?
И аз бях така дълги години, после се уморих, "остарях", роди ми се дете и предпочетох сигурността пред хипотетично по-високите доходи като контрактор. Писна ми постоянно да си update-вам резюмето и ходя по интервюта. Сега се усещам по-спокойно, по-малко работя, имам множество benefits и много свободно време, през което изобщо не помислям за работа.
Последно промяна от roumensp на Пон Юли 11, 2011 5:28 pm, променено общо 1 път.
jovani

Мнение от jovani »

roumensp написа:
Californian написа:А иначе не сте съвсем прави, повечето фирми тук - като цяло такава е стратегията - има известен брой контрактори - и когато нещата не отиват на добре първо си тръгват контакторите...
И аз съм го изпитвал на собствената си глава, в Щатите. Когато T-Mobile, за които работех като контрактор, си изпапкаха годишния бюджет за 7-8 месеца вместо за 12, кой мислиш, че изритаха ? Контракторите естествено.
От контрактор до контактор предполагам че има разлика. Аз съм от тия дето изкарват парите - и то съм единствен програмист в моят тим (демек аз контролирам 80% от дейността). Много ще съм изненадам, ако ме наритат, но дори и тогава ще почна на момента в старата фирма, за която работих повече от 4 години. А дори и да се върна в България имам достатъчно стредства да живея 15-20 години със спестяванията си през което време все ще измисля нещо :)
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

jovani написа:От контрактор до контактор предполагам че има разлика.
За малко компании си работил и още нищо не си видял. В по-големите компании всичко е бизнес. В тях ти не си личност, а просто "ресурс", които се охарактеризирва с приходи и разходи. ;)
jovani

Мнение от jovani »

roumensp написа:
За малко компании си работил и още нищо не си видял. В по-големите компании всичко е бизнес. В тях ти не си личност, а просто "ресурс", които се охарактеризирва с приходи и разходи. ;)
Именно, и аз това казвам - за момента съм незаменим ресурс, но допускам, че това състояние няма да е вечно. Това е и причината да не искам да работя в големи компании (с големите "бенефити" и големите данъци), където на всеки 3-5 служителя има един мениджър дето мисли по цял ден как да ги върти и насъсква за да му върви работата. В момента в който ми назначат друг програмист си давам предизвестието за напускане.
Последно промяна от jovani на Пон Юли 11, 2011 5:42 pm, променено общо 1 път.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

jovani написа:
roumensp написа:
Именно, и аз това казвам - за момента съм незаменим ресурс, но допускам, че това състояние няма да е вечно.

То нищо вечно за никой не само за теб, няма на този свят за съжаление.....така че наслаждавай се на момента. :inlove: (не съм гей и не те свалям сега :rofl: )

А за да не съм офтопик ще кажа, че много ми липсва моето в къщи в Канада - при "мама и тати" да ме перат, готвят да ми правят български кюфтета и картовки, шкембе и каквото там да не се занимавам с пазаруване.....а пак да се върна на 16години и да се грижат за мене. :tmi:

Еххх мечти и за 50к ако има някой да ми даде оферта за работа се навивам. :inlove: Че ми писна да бутам хамбургери и суха храна(не мога да готвя)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Californian написа:А за да не съм офтопик ще кажа, че много ми липсва моето в къщи в Канада - при "мама и тати" да ме перат, готвят да ми правят български кюфтета и картовки, шкембе и каквото там да не се занимавам с пазаруване.....а пак да се върна на 16години и да се грижат за мене. :tmi:
А питаш ли ги тях, дали и те мислят така ?
Малко след като напуснах моите родители навремето и те веднаха се похвалиха, че почнали да плащат 3-пъти по-малко за ток. :D

jovani написа:Именно, и аз това казвам - за момента съм незаменим ресурс, но допускам, че това състояние няма да е вечно.
Е затова казвам, че още не си видял достатъчно - да разбереш, че незаменими хора няма. И аз имах подобни илюзии като теб навремето ...
Като преживях покупко-продажба на компания от 30 милиарда за 1 ден и обезценяване на акциите, купени от служителите наполовина, разбрах че всичко е възможно (говоря за АТ&Т Wireless през 2004 г., за които работих около 4 години, после станаха Cingular, и накрая отново АТ&Т).
Последно промяна от roumensp на Пон Юли 11, 2011 6:05 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Хахахха Румене не се подигравай.

Не е лесно това.....след някоя и друга годинка ще се върна в България да си намеря жена аз дето да готви и да е грижовна и да е типична Българка - тоест да прави салатка, ракийка....ех мечти....(естествено няма да я искам манекенка така че ще трампя външен вид за готвене, гладене, пране и пазаруване и всички тея неща...) :devil:

Искам ей така като се прибера от работа - да ме чака на масата - три кюфтенца по Българска рецепта с магданос, една хубава салатка от домати и краставици - така направена - с олио, оцет и всичките там неща, сокче примерно портокалово....да е изчистено и оправено из къщи... и леглото също там оправено...и дрехите изпрани, изшушени и сгънати...

еххх дали съществуват такива жени или само си мечтая. :$

И 200к да взима Джуванито не му завиждам ама ако някой ми се похвали с горната жена........е завиждам му.....това е по-ценно от парите. :tmi: :rofl: :lol:
jovani

Мнение от jovani »

Каква хубава тема-тест за кандидат-имигранти се получи, много истини казани от сърце, за разлика от безсмислиците в началото за чалгата и шкембе чорбата (да ме прощава авторката).
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

jovani написа:До момента съм имал 3 големи клиента в Канада (за 2-ма от които съм рабоил повече от 3 години, за третият - близо година). В портфолиото си имам и един трейдинг стейшън, който в момента се ползва от над 500 трейдъра в Канада (главен клиент беше Канакорд, преди няколко години). Опитвам се да поддържам контактите си със старите работодатели и същевременно търся варианти за експанзия извън Канада, така че предпочитам да съм контрактор (с процент от печалбата), което ми дава повече права при един евентуален съдебен процес във връзка с интелектуалната собственност.
Това горното няма никаква връзка с високочестотните (или нисколатентни) алгоритми, ама айде да не обръщаме темата в безсмислен спор. Иначе трейдинг стейшъни с лопата да ги ринеш. Вземи си направи по-добре мобилна версия на трейдинг стейшъна - ето ти идея да засилиш портфолиото и да изпъкнеш сред тълпата, пък и така ще си уплътниш по-добре времето, вместо с форума. ;)
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
jovani

Мнение от jovani »

MrGeek написа:
jovani написа:До момента съм имал 3 големи клиента в Канада (за 2-ма от които съм рабоил повече от 3 години, за третият - близо година). В портфолиото си имам и един трейдинг стейшън, който в момента се ползва от над 500 трейдъра в Канада (главен клиент беше Канакорд, преди няколко години). Опитвам се да поддържам контактите си със старите работодатели и същевременно търся варианти за експанзия извън Канада, така че предпочитам да съм контрактор (с процент от печалбата), което ми дава повече права при един евентуален съдебен процес във връзка с интелектуалната собственност.
Това горното няма никаква връзка с високочестотните (или нисколатентни) алгоритми, ама айде да не обръщаме темата в безсмислен спор. Иначе трейдинг стейшъни с лопата да ги ринеш. Вземи си направи по-добре мобилна версия на трейдинг стейшъна - ето ти идея да засилиш портфолиото и да изпъкнеш сред тълпата, пък и така ще си уплътниш по-добре времето, вместо с форума. ;)
Италиянската компания за която работих преди да дойда в Канада започна разработката на мобилна версия на техният трейдинг стейшън по това време (това преди повече от 9 години). Сигурно и в това има хляб, но всеки индивид или компания си има своят уникален бизнес модел - и посочената от теб бизнес-идея за момента не ми е интересна, защото предпочитам да се концентрирам в разработката на софтуер за професионалисти, а не за аматьори (за спечелването на последните обикновенно е по-необходим развит къстъмър съпорт, отколкото супер-дупер продукт). С което не казвам, че идеята е лоша - просто не е по моят вкус, и съм сигурен че има много фирми, които разработват подобен софтуер в момента.

С червено съм подчертал част от мнението ти, което може би се отнася повече за теб отколкото за мен, имайки в предвид броя на мненията в този форум на всеки от нас (а и доколкото знам не е единственият форум в който си редовен участник)...

Между другото - лично аз нямах намерение да пиша поредният трейдинг стейшън, но това се случи на определен етап от кариерата ми и за мое учудване продуктът имаше сериозен успех в Канада, поради факта, че няма много продукти разработени специално за спецификата на Канадският пазар. Към момента предпочитам да развивам портфолиото си от алго-трейдинг продукти и отношението приходи/разходи(риск) за подобни разработки ме устройва.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

ivandaman написа:Ако някой не разбира сравнението по-горе (за банана и краставицата) моля да пише на лични и да дари $100 на моя paypal acount и с радост ще му обясня :)
Само 100 ли? Много евтино! (Sorry, не можах да се стърпя.Човешка слабост, какво да я правиш. Давай акаунта!)
Само за обяснението ли или има и демонстрация? :D
Почнах да ставам като filipne. :wasntme:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Californian написа:
А за да не съм офтопик ще кажа, че много ми липсва моето в къщи в Канада - при "мама и тати" да ме перат, готвят да ми правят български кюфтета и картовки, шкембе и каквото там да не се занимавам с пазаруване.....а пак да се върна на 16години и да се грижат за мене. :tmi:
128. Ако си мамино синче, се замисли дали да идваш в Канада. ;)
Embrace your climate change!
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Gotina написа:optics,
мерси за сериозния принос!
Следва №18, ама форума ще види зор да запълни дупката до №100 :rofl:

Аз щот' съм скромен и оставих място къде да се турят по-важни точки.
Но както виждате, намериха се и още по-скромни та отскочиха на 200 и оттам
темата се оля две страници в друга посока.

Ето още две, тоя път без номер (връх на скромността ;-))

- Ако не искате л@йн.то ви да цопва в пълния с вода кенеф - Канада не е за вас
- Ако не искате кенефската седалка да ви е малка - Канада не е за вас.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
tonich

Мнение от tonich »

jovani написа:...между 12 и 15 бона Канадски долари на месец - това не е невъзможно, моите доходи са пример за това. ....
jovani, фен съм ти! :super:
Къде мога да те намеря за един автограф?
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"