И аз съм го изпитвал на собствената си глава, в Щатите. Когато T-Mobile, за които работех като контрактор, си изпапкаха годишния бюджет за 7-8 месеца вместо за 12, кой мислиш, че изритаха ? Контракторите естествено.Californian написа:А иначе не сте съвсем прави, повечето фирми тук - като цяло такава е стратегията - има известен брой контрактори - и когато нещата не отиват на добре първо си тръгват контакторите...
И аз бях така дълги години, после се уморих, "остарях", роди ми се дете и предпочетох сигурността пред хипотетично по-високите доходи като контрактор. Писна ми постоянно да си update-вам резюмето и ходя по интервюта. Сега се усещам по-спокойно, по-малко работя, имам множество benefits и много свободно време, през което изобщо не помислям за работа.jovani написа:От друга страна старата истина "от работа гърбав се става - богат не" важи и в Канада с пълна сила, така че предпочитам положението в което съм, наместо да живея в една измамна "сигурност". Истината е, че ако си намерят някой по-добър и по-евтин от мен ще ме изритат на секундата, и аз това като го знам си нагласявам така нещата, че да съм готов когато дойде този момент с бизнес план Б. В края на краищата професията ми се състои в това постоянно да си хеджвам текущата позиция - та защо да не го правя и в личен план?