Има ли българи в Nanaimo BC?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
haimana

Re: Има ли българи в Nanaimo BC?

Мнение от haimana »

apple написа:Иначе по темата за здравословното хранене тук наистина плодовете и зеленчуците са много евтини. Примерно лятото зелените чушки вървят по 0, 90 лв. килото, домати пак толкова, ябълките дори и в момента са 1. 20лв. за килограм. И всичко е достъпно, че не ми се изброява. Имах приятелка в Аризона плащаше по 1$ за 1 бр. чушка, а на промоция когато са по 4$ либрата. Не знам как е в канадско с чушките :lol:! Дано са по-евтини, че замразените боклуци не ги обичаме.
Бляагодаря на всички мнения насочени към темата - Нанаймо. Все още очаквам някой българин живущ/живял там да се включи, но явно няма такива или поне във форума.
За зеленчуците, плодовете и една Ябълка :)

Живеенето на "село" има и някой добри страни освен съжителстването с пенсоинери :D . Едно от тях е да попаднeш на село където има и ферми чат-пат. Така се подсигуряваш с "нормални" заланчуци и плодове през лятото. През зимата е ясно ;(

Цени
В събота(преди 3 дни) 20 паунда ябълки Ред делишъс за $8 (кашона беше 22 паунда, ама това са подробности). След две седмици пак. Видове ябълки 4-5-6 вида. Място- една ферма на 10 мин с кола. Наличност- собствено хладилно помещение със запаси до февруари

Зеле, от крехкото (май го наричат Спринг кабидж) $0.49 допреди 3 седмици
Не помня цените на краставици, броколи, целина, тиквички, патладжан, копър, червено цвекло, разни марули, моркови и т.н, но са по-ниски или съпоставини с цените в сторовете, но вкуса няма нищо общо. Отглеждат ги възрастно семейство японци. Веднъж благодарих на жената, че са им много вкусни зеленчуците и от тогава като ме види всеки път ми се покланя.

Друга ферма-унгарци
Собственикът е малко дръпнат, но произвежда страхотни домати, чушки и корнишони.
Цената на чушките беше $1.25 за паунд в началото, накрая мисля че падна.
Видовете чушки са доста, включително и балгериън стайл (няма майтап)-едни тлъсти дълги и сочни капии.
Продава и много видове люти чушки.

Домати- $20 за 20 паунда, после паднаха на $15(домат расъл на полето)

Плодове

Череши от юли до края на август. Цени $2-2.5 за паунд
Праскови и нектарини май бяха(говоря за това което расте тук) около $1 паунда, сливи, круши, боровинки/капини/малини нямам спомен за цените, ама не бих казал, че са скъпи.

Съскатуна е фри, само се оглеждаш за мечки :D

Зимата обаче ще ядем каквото пратят от Мексико и Уса :(
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

optics написа:
А, докъде сте с процедурата ?
Ябълката е до под крушата, по-важното е, че знае цената на тоалетната хартия в Незнайно.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

apple написа:...А иначе на нас пък точно пустошта ни харесва, стига да е по-зеленичка, топличка и нещо да се плиска наблизо за свежест ;)...
Може да опитате в Кингсвил - мисля че това е най-южното населено място, което поне малко прилича на град. Пустош (в смисъл, че не гъмжи от народ), зелено (района е селскостопански) и има езеро да се плиска ;)
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

anxeli написа: Но общо за канада и изобщо северна америка мисля че жените са по-закръглени. това лято бях последно в бг, ами доста по-слаби са там. Говорим за жените до 45, след това май не се показват повече и какво става незнам. Децата и мъжете обаче са много дебели :tmi:
Те нарочно надебеляват тука ,Анхели, защото искат да ги поканят в The Biggest Loser, да отслабнат там и да спечелят 1 милион и после да ги покажат при Опра Уинфри :D Ей като тези майка и дъщеря долу на снимките...

Изображение
Изображение
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

аз на първата снимка леко се затрудних да кажа коя е майката (което би трябвало да говори добре за нея ;-))

Познавам един дето от 100 кила стана 50. (горе долу де, но сравнително точно). С тренировки става дума, не нещо да се е разболял.
В лицето като го погледнеш - направо друг човек стана.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

petar krastev написа:Иване,това се става с мене,едно тежко ми става като пия протеин след като съм бил в залата.Ами Креатина за какво е.Преди или след тренировка се пие.
Петре, по всяка вероятност си лактозо-интолерантен, нещо което може да се развие по всяко време в живота, дори и да не си бил такъв преди това.
Пробвай лактозо-фри протеини:

http://www.ehow.com/how_5088269_choose- ... owder.html"

или пробвай това:

http://www.lactaid.ca/en/coping-lactose.asp"
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Хех, лактозната интолерантност ако се проявяваше само с усещане за тежест в стомаха - с мед да я намажеш :D ... Може би просто лактаза леко не му достига, пий ензими с протеина Петре, или го пий поне час два след залата, на стомаха не му е до храна веднага след силова тренировка.
А тези жени доста са свалили, ама и яки спандекс корсети имат на вторите снимки :lol: ...
Циганите - на Сатурн !
bp_de

Мнение от bp_de »

Slick написа:
bp_de написа:Ами аз съм ходил като турист в Нанаимо.2 пъти . Само слизаш от ферито и бензина е с 5 цента поне по скъп от на континента -какво ще правиш -ферито от континента до шварц беи е каде 50 -60 долара за кола и 5 долара за човек- някъде там ,пак за цифрите не претендирам що никога аз не сам го плащал- та не става да отскочиш да заредиш до сушата..
Всеки има мнение по въпроса и нямам намерение да го оспорвам. Примера който даваш обаче е неподходящ - положението с бензина е точно обратното - на острова е по-ефтино от Ванкувър с около 5-6 цента.
в момента : $ 1,129 на острова (средно); Ванкувър : 1.139 - 1.169

bp_de написа: Ако точно нещо те интересува - мои роднини имат бизнес в Нанаимо -.
Интересно защо ли са решили да въртят бизнес точно там, след като е "селско и умряло" ....
Останалото е въпрос на лично мнение както казах - всеки има право...за себе си.

Поздрави
Ами аз затова и почнах че това е мое мнение -на един едно му харесва -на друг друго.Господа Бг канадци и специално вие от острова в тоя случаи - що реагирате тъй ми не е ясно ....от това че мен не ме кефи не значи че там е гадно и заспало и т.н
Ето да обясня моята гледна точка /ЛИЧНА / - при посочената по горе цена на мене ми трябва поне 2 пъти на седмица да ходя до континента -около 800 долара само за фери на месец ,отделно ако се падне да е в петък следобяд или неделя и да е и лятото - ферито е задръстено и се чака яко ако човек няма резервация.
Таз година си признавам че не съм ходил до острова но от предните ходения това са ми впечатленията - бензина беше по скъп и разни други неща също . Е не сега нещо на острова да е 2 долара а на континента 1 но грубо ,съвсем грубо от 3 до 10 % средно за различните му неща.
Другото което ми е помогнало за взимането на решение че острова не е за мене или поне не за постояно са общуванията с мои приятел и бивш колега ,канадец баш от Виктория ,поне 10 негови приятели канадци поне 3 поколения , маика му,баща му, баба му,дядо му .Та така.

Slick - леко е лично но ще споделя що за бизнес е - в Нанаимо или околията -не знам точно , има некаква военна база от бая време.Съответно и овенните трябва да живеят някъде ,а се оказало че има и бая военни пенсионери .Та тия моите имат недвижимости и им дават под наем-основно това им са клентите и казват че били хубави клиенти що имали добри доходи .Аз бих се вкючил судоволствие в тоя бизнес и аз ама немам толкова кинти .
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Anxeli, при всеки е различно, пък и човека може да не е споменал всичко. Нищо няма да му коства да пробва.

Иначе за дебелите мириканки и стройните българки... много е грешно да се генерализира.
Ако сте били в някои краища на Щатите - примерно от ЛА през Оранжевия окръг та до Сан Диего (особено Сан Диего - хаба-хаба), Маями, НЙ, Бостън... има такива спици, че пломбите ти падат. В квадратните щати има и много квадратни - кауч-потейтос, абонирани за Крава Опра.
Ако българките, като цяло, са по-скумрийки, то е сигурно щото яко пушат.
apple

Мнение от apple »

Ябълката е до под крушата, по-важното е, че знае цената на тоалетната хартия в Незнайно.
Павле, статуса ми е: получени визи. Ако това е "до под крушата" - така да бъде ;) !

И благодаря, че ме подсети Павка :clap: ! Ей, това за тоалетната хартия бях го пропуснала. Лелеее как ще се прецакам ако ми падне и тоя стандарт. Значи да уточня: ползвам многопластова, ароматизирана, щампована с флорални мотиви и в приятни пастелни тонове :lol:! Цената е напълно приемлива в БГ. Та ако в "Незнайно" не мога да си я позволя - отказвам се. Идвам при тебе Павка - явно си уцелил канадския рай, брато :devil: ще го споделиш ли с мен!
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Айде ве и двамата сте хубави хора, не се драпайте.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Пак да кажа, понеже ме претриха, а и Ябълката не разбира английски. Тя виза няма - ако имаше, щеше да задава вместо инфантилни, много по-смислени въпроси, свързани със скоро предстоящото заселване в друга държава.
Аз обаче съм добър човек и искрено И желая един ден да се сдобие с виза за да се засели в Нанаймо и да си строши главата. Надявам се тогава поне пред себе си да си признае, че е постъпила самонадеяно и не се е вслушала в съветите на старило и патило.
apple

Мнение от apple »

Павле и мене ме претриха заедно с тебе :o за пореден път! Обещавам да си първия на чието рамо ще ревна когато осъзная канадската действителност. Визи имаме и нямам намерение да ти ги сканирам, за да ти го доказвам. Смислени въпроси съм задавала многократно и съм получавала купища безсмислени отговори както и такива свързани с опит от собствената камбанария, който се налага като единствено валиден и правилен. Всеки трябва да си преживее от собствен опит нещата, за да разбере. И приеми най-после, че има хора които не търсят същото, което си търсил ти в канадската си мечта. Е пак ще пиша дано не го изтрият: да не занимаваме всички форумни членове със споровете си и породилата се неприязън помежду ни. Макар, че усещам известна "нежност" и стопляне в отношенията от последния постинг. Кой знае може пък да стигнем до диалектиката някой ден :?: ?
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Павел написа:Anxeli, при всеки е различно, пък и човека може да не е споменал всичко. Нищо няма да му коства да пробва.

Иначе за дебелите мириканки и стройните българки... много е грешно да се генерализира.
Ако сте били в някои краища на Щатите - примерно от ЛА през Оранжевия окръг та до Сан Диего (особено Сан Диего - хаба-хаба), Маями, НЙ, Бостън... има такива спици, че пломбите ти падат. В квадратните щати има и много квадратни - кауч-потейтос, абонирани за Крава Опра.
Ако българките, като цяло, са по-скумрийки, то е сигурно щото яко пушат.
Абе на мене много от младите българки ми изглеждат прекалено кльощави и някaк нездрави. Може и да е от пушенето, може и да е от ориенталския кич/странните разбирания за естетика (като онези чалгарски реклами дето беше сложил някой тука).

Казвал съм го и преди, на който и да е средно-голям университетски campus, дори и в квардратните щати, за 30 минути човек ще види повече яки парчета отколкото за 2 часа в София или Варна.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

apple написа:Всеки трябва да си преживее от собствен опит нещата, за да разбере.
Това е съвсем вярно, затова и не трябва да приемаш безрезервно всичко написано тука, колкото хора - толкова мнения ...
Заключено