За зеленчуците, плодовете и една Ябълкаapple написа:Иначе по темата за здравословното хранене тук наистина плодовете и зеленчуците са много евтини. Примерно лятото зелените чушки вървят по 0, 90 лв. килото, домати пак толкова, ябълките дори и в момента са 1. 20лв. за килограм. И всичко е достъпно, че не ми се изброява. Имах приятелка в Аризона плащаше по 1$ за 1 бр. чушка, а на промоция когато са по 4$ либрата. Не знам как е в канадско с чушките! Дано са по-евтини, че замразените боклуци не ги обичаме.
Бляагодаря на всички мнения насочени към темата - Нанаймо. Все още очаквам някой българин живущ/живял там да се включи, но явно няма такива или поне във форума.

Живеенето на "село" има и някой добри страни освен съжителстването с пенсоинери

Цени
В събота(преди 3 дни) 20 паунда ябълки Ред делишъс за $8 (кашона беше 22 паунда, ама това са подробности). След две седмици пак. Видове ябълки 4-5-6 вида. Място- една ферма на 10 мин с кола. Наличност- собствено хладилно помещение със запаси до февруари
Зеле, от крехкото (май го наричат Спринг кабидж) $0.49 допреди 3 седмици
Не помня цените на краставици, броколи, целина, тиквички, патладжан, копър, червено цвекло, разни марули, моркови и т.н, но са по-ниски или съпоставини с цените в сторовете, но вкуса няма нищо общо. Отглеждат ги възрастно семейство японци. Веднъж благодарих на жената, че са им много вкусни зеленчуците и от тогава като ме види всеки път ми се покланя.
Друга ферма-унгарци
Собственикът е малко дръпнат, но произвежда страхотни домати, чушки и корнишони.
Цената на чушките беше $1.25 за паунд в началото, накрая мисля че падна.
Видовете чушки са доста, включително и балгериън стайл (няма майтап)-едни тлъсти дълги и сочни капии.
Продава и много видове люти чушки.
Домати- $20 за 20 паунда, после паднаха на $15(домат расъл на полето)
Плодове
Череши от юли до края на август. Цени $2-2.5 за паунд
Праскови и нектарини май бяха(говоря за това което расте тук) около $1 паунда, сливи, круши, боровинки/капини/малини нямам спомен за цените, ама не бих казал, че са скъпи.
Съскатуна е фри, само се оглеждаш за мечки

Зимата обаче ще ядем каквото пратят от Мексико и Уса