За качеството на стоките и магазините в Квебек
- Lub0
- Обратна връзка:
Защото в Бг-то е "втора прясност", да цитираме една любима книга тукbateto написа:скумрия можеш да си купиш от всеки китайски магазин.е не е вкусна като тая която се продава в Бг. ,но то тука каво ли е освен белгийския шоколад.

Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
Да и аз си мислех преди че на промоция пускат само стоки пред разваляне, но не е така. Примерно следващия път като засечеш портокалов сок Торпикана (най-добрия според мен) на промоция, погледни му срока на годност и ще видиш че дален не е пред разваляне. А и колко време че го църкаш тоя сок, тубата отива за 5-6 дена. И още много стоки има, например пред 1 седмица си купих сирене Филаделфия пуснато на промоция в Уолмарт (40% по-евтино) и срока на годност е до Февруари 2008.becks написа:аз да подкрепя Жени, че това са реални цени в нормалните магазини. в евтините вериги 20-30% по-евтино. За храните, които са преди разваляне на промоция няма смисъл да спорим. По-евтино е единствено от гледна точка на доходи, но и това не е много сигурно щото 20-25 000 е средната работна заплата.Жени написа:
Аз купувам-
кисело мляко 750 гр. 3$
хляб - 2 $
риба - 16 $ за кг.
месо - 10 $ за кг
луканка от БГ магазин - 25$ за кг
сирене - 15$ за кг
вино LCBO домейн бояр примерно - 10 $ за бр.
грозде - 6$ за кг
чушки - 6$ за кг
натурален сок - 5 $ за 2 л
Скумрия тук не съм видял. Кажете откъде да си купя и аз. Рибата по магазините е предимно сьомга и халибут (тва не знам как е на български)
Скумрия например виж в по-големите NoFrills които си имат отделен щанд за риба (т.е. прясна, не само замразена по фризерите). Имай предвид че все пак рибата не е като хляба, т.е. в който и ден да отидеш е гаранция че ще имат налична. Може да пробваш и St. Lawrence Market в даунтаун, мисля и там съм виждал.
А, да и средната заплата не е $20000, беше някъде над $30К ама сега ме мързи да ти вадя линка от Статистикс Канада

- Lub0
- Обратна връзка:
Това не е и точно средна заплата, както ния си я знаем от БГ-то, това е заплата, която е по средата, сиреч 50% от хората взимат повече и 50% взимат по-малко, а не като събереш всички заплати и ги разделиш на броя на хората... има определено голяма разлика...
Lub0 for President!
###############
###############
Mitak, а какъв го пиеш с пълп, с много пълп или без пълпmiteto написа: Примерно следващия път като засечеш портокалов сок Торпикана (най-добрия според мен) на промоция, погледни му срока на годност и ще видиш че дален не е пред разваляне. :

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!