Образование в Канада.

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
troll

Re: Образование в Канада.

Мнение от troll »

Ааааа!
Може! Може!
Ако знаеш как!
Ма ако не го можеш в БГ, да го направиш където и да е другаде е малко вероятно.
А после всички ти виновни комунистите, циганите, селяните, чалгата, кебекарите и кой ли не друг.
:rofl:
Емигрант! Терминатор! Губернатор !
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

troll написа:Съвсем по темата.
Щото тя значи "Как Канадците да ни вкарат в пътя", това значи "Образование в Канада".
Дошъл тук един Гуньо завършил некъде си в БГ и тук му признават някои неща, ама други трябва да ги учи, та да стане човек. :D
Някой може ли да отговори на въпроса:
"Що ние емигрираме при кебекарите, а не те при нас?"
Защо една полоса на летище Враждебна, Аерогара София се казва Кебек?
Очевидно здрави връзки свързват БГ с Кебек!
Нали сме се франкофони, както мъдро направи Бат Жельо!
E ти един вид каза, че Канадското образование е богопомазано и всичките завършили там стават втори и трети Айнщайн. А тези завършили всички в България навремето - от пън по пън. Не смяташ, ли че е малко крайно? :$

Лично моето впечатление, без да казвам, че е правилно, но си е мое и с опита съм си го изградил:
Тяхното образование не е по-добро от нашето, аз лично съм се сблъсквал с хора завършили - UC Davis, UCLA, MIT, CalTech, сблъсквал имам предвид - аз съм им бил senior и те идват в компанията да работят без опит. Ми спокойно мога да кажа, че са по зле от Българите дето завършвахме навремето, преди 10 и повече години, сегашните не ги знам.
Е вярно, те обаче си ги тачат повече и в очите на шефовете знаят повече от вас, това да е ясно, не споря за това - по престижно, с по-голями заплати и т.н и т.н
Предполагам същото е и в Канада не всички завършили примерно UOT са братя на Айнщайн и Лучников, но Канадците си избират първо тях, за работа, или за каквото и да е, не че са по-добри, но си е тяхно, в което пак няма нищо лошо, все пак "ние" сме емигрирали на там, не те на нас.

Но някой да каже - ставаш Айнщайн ако завършиш университет в САЩ и Канада, иначе си пълен идиот защото си го завършил примерно в Унгария, това е най-малкото глупаво.
Аватар
troll

Мнение от troll »

:D :D :D
Така ли го разбираш?
Казвам, че хората тук смятат тяхното образование за най-доброто (Точно като тези в БГ :D ) и понеже ние сме дошли тук, а не те там гледат да ни "образоват" в Канада. :rofl: :rofl: :rofl:
Колкото ти си чувал за Лавалския университет (които не е в Лавал) с който се гордеят, толкова и те са чували за СУ "Климент Охридски". Тяхното предимство е, че те подбират, а ти пишеш по форуми. :D
Емигрант! Терминатор! Губернатор !
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

Independent написа:
ZanzibarHero написа:... В какъв бранш прави бизнес твоята фирма? ...
Software dev outsourcing
Би ли направила още едно уточнение, защото нещо продължава да ми се губи:

-- Компанията, в която работиш, се занимава със Software Dev и Outsorc-ва отделни проекти (или части от проекти) за да си намали разходите или увеличи качеството

или

-- Компанията се занимава с Outsorcing на софтуерни проекти, но не се занимава със Software Dev
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

ZanzibarHero написа:
Independent написа:
ZanzibarHero написа:... В какъв бранш прави бизнес твоята фирма? ...
Software dev outsourcing
Би ли направила още едно уточнение, защото нещо продължава да ми се губи:

-- Компанията, в която работиш, се занимава със Software Dev и Outsorc-ва отделни проекти (или части от проекти) за да си намали разходите или увеличи качеството

или

-- Компанията се занимава с Outsorcing на софтуерни проекти, но не се занимава със Software Dev
Ако бях написала "software dev consulting", пак ли щеше да питаш?
Аутсорсинга върви и в двете посоки, ама айде да не спорим за очевидни неща
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

Independent написа:... Ако бях написала "software dev consulting", пак ли щеше да питаш?
Аутсорсинга върви и в двете посоки, ама айде да не спорим за очевидни неща
Разбира се, че щях да питам. Докато за outsorcing, мога да кажа, че ми е горе-долу ясно какво передставлява, то consulting е нещото, което никога няма да разбера :) :) Иначе, най-обичам да "споря" (по-скоро да питам) за неща, които са очевидни за другите, но са пълна мистерия за мен.

Както и да е, ще си мисля за бизнесът на компанията, за която работиш за по-близо до outsorcing (щом "върви и в двете посоки") отколкото до development ...
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Искаш нещо да си премериш с Инди ли :D ?
Не може ли да е девелъпър, може само да носи проекти в чантата за девелъпърите нали :rofl: ......
Инди, куриерка си, признай си 8) :lol: !
Циганите - на Сатурн !
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

outsorcing, който "върви и в двете посоки" ми е доста неясно понятие. Особено кои са двете посоки :$
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

anxeli написа:Искаш нещо да си премериш с Инди ли :D ?
Не може ли да е девелъпър, може само да носи проекти в чантата за девелъпърите нали :rofl: ......
Инди, куриерка си, признай си 8) :lol: !
Напоследък точно на куриер се превърнах, ама лека полека почвам да се връщам към програмирането (слава богу).
За тези, които още не са разбрали - фирмата се занимава с разработване на проекти за външни клиенти (ако сега някой ме попита има ли вътрешни клиенти, ще го насоча да чете за Аджайл). Клиентите аутсорсват разработването, ние го "приемаме", тъй да се каже.

Някой и да иска да си мери нещо с мен, няма да го огрее. Аз на въпроси отговорям до едно време, оттам нататък играе копчето игноре.

Надявам се сега стана ясно на занзибареца с какво аджеба се занимава мойта фирма. Надявам се филипне схвана кои точно са двете посоки.

И Христос Возкресе! Аз отивам да ям козунак домашен.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

Independent написа:... За тези, които още не са разбрали - фирмата се занимава с разработване на проекти за външни клиенти (ако сега някой ме попита има ли вътрешни клиенти, ще го насоча да чете за Аджайл). Клиентите аутсорсват разработването, ние го "приемаме", тъй да се каже. ...
Аааа, вече нещо ми се поизяснява ... май ... Компанията, за която работиш, разработва различни софтуерни проекти по поръчка на различни клиенти. Т.е. Вие нищо не outsource-вате ...

Както и да е, благодаря за търпението и последен въпрос, свързан с абсолютно неизвестния за мен Аджайл:

Кой е Аджайл и Би ли написала името му на английски? Бих хвърлил един поглед на написаното от него по темата ... Някои имена на негови публикации биха ми спестили доста време, също ...
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Момчета и момичета, понеже темата е въпрос за образованието в Канада. Какво според вас е по добре прието тук MEng или MASc? Ясно ми е, че при второто се плаща на студента да "помага" и т.н., но пък от друга страна продължава половин година повече. Допълнителното за MASc е че ако си надъхан можеш и до PhD да стигнеш. Но въпроса ми е не в това кое е по добре по време на самото следване а след това. Кое се "тачи" така да се каже повече?
Благодаря ви предварително.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Циганите - на Сатурн !
koceto77

Мнение от koceto77 »

kill_u написа:Момчета и момичета, понеже темата е въпрос за образованието в Канада. Какво според вас е по добре прието тук MEng или MASc? Ясно ми е, че при второто се плаща на студента да "помага" и т.н., но пък от друга страна продължава половин година повече. Допълнителното за MASc е че ако си надъхан можеш и до PhD да стигнеш. Но въпроса ми е не в това кое е по добре по време на самото следване а след това. Кое се "тачи" така да се каже повече?
Благодаря ви предварително.
Ако мислиш да караш магистър само за да си намериш работа в индустрията след това има шанс да попаднеш в ситуация където ще си прекалено квалифициран за дадена позиция без да имаш никакъв опит. Ако изкараш PhD гаранция си в тази ситуация ;). В обявите за работа за твоята област изисква ли се магистър?
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

ZanzibarHero написа:
Independent написа:... За тези, които още не са разбрали - фирмата се занимава с разработване на проекти за външни клиенти (ако сега някой ме попита има ли вътрешни клиенти, ще го насоча да чете за Аджайл). Клиентите аутсорсват разработването, ние го "приемаме", тъй да се каже. ...
Аааа, вече нещо ми се поизяснява ... май ... Компанията, за която работиш, разработва различни софтуерни проекти по поръчка на различни клиенти. Т.е. Вие нищо не outsource-вате ...

Както и да е, благодаря за търпението и последен въпрос, свързан с абсолютно неизвестния за мен Аджайл:

Кой е Аджайл и Би ли написала името му на английски? Бих хвърлил един поглед на написаното от него по темата ... Някои имена на негови публикации биха ми спестили доста време, също ...
Едно добро място, от което да се започне
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Мнение от cocose »

Туй, агила де, като градските легенди, всеки е чувал за него, всеки го знае в най малки подробностти, ама накрая се оказва че никой не си има и грам понятие кво е това животно :rofl:
Или ако трябва да съм по точен, агиле програмиране всъщност си е .......истинското програмиране, от истински програмисти, които са хем дивелопъри, хем бизнес аналисти, хем архитекти, хем тестери, а най важното е че няма фиксиран проект който да се следва като лемингите, ами се променя със самият процес на реализиране на проекта. Казано на човешки език, това е нещото което ВСЯКА една голяма компания мрази и ненавижда до дъното на душата си, по простата причина че тогава човешкият фактор става много важен, а човешкият фактор е тема табу за мениджърите :)
Всъщност има един лесен начин дали в дадена компания се работи по този метод. Задава се простият въпрос: ПРИ ВАС ИМА ЛИ НЕЗАМЕНИМИ ХОРА :lol:
Публикувай отговор