въпрос за професия

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
emili_vn

Re: въпрос за професия

Мнение от emili_vn »

Не кандидатсваш с определена професия. Подаваш си документите със твоите си образования и стаж. Те преценяват дали образованието ти отговаря на професия в списъка с търсените професии и ако е така, получаваш допълнителни точки за област на образование. За да ги получиш има условия: образованието да е завършено до 5 г. преди подаване на докса или ако е преди повече - да имате минимум 1 г. стаж по специалността и изучаваните предмети да съвпадат на 80 и повече % със същата специалност там.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
iliyana74

Мнение от iliyana74 »

Благодаря ти Емили :) ,убих се да търся списъците божееееее. :) Благодаря че ви има.
01.09.2011 - Varna
02.09.2011 - DCS Vienne
24.11.2011 - Осребрен чек
22.02.2012 - Accusé de réception
victorcho_sf

Мнение от victorcho_sf »

emili_vn написа:Не кандидатсваш с определена професия. Подаваш си документите със твоите си образования и стаж. Те преценяват дали образованието ти отговаря на професия в списъка с търсените професии и ако е така, получаваш допълнителни точки за област на образование. За да ги получиш има условия: образованието да е завършено до 5 г. преди подаване на докса или ако е преди повече - да имате минимум 1 г. стаж по специалността и изучаваните предмети да съвпадат на 80 и повече % със същата специалност там.
Здравеи Емили,

доста прочетох и даже кандидатствах по федералната процедура, но изникна проблем с трудното доказване на стаж в точно определената тарсена специаност, защото едно време като съм подписвал договорите не съм се и замислял че няма да ми свърши работа. а иначе мога да взема свидетелство от фирмата че съм работил това което трьбва, но на чиновника не му хареса и ми враща документите с отказ. та бих искал да попитам за процедурата по квебек и по-точно стаж-а там. трябва ли да е по някаква опеделена професя или просто трябва да е стаж? ще е различен от специалността по дипломата ми. ето го и моя случаи-

аз сам висшист, бакалавър по туризъм, магистър по международни икономически отношеня. от 4 години работя като брокер на финансови инструменти, преди това имам 8 месеца като кредитен инспектор, а по-преди това 1 година като managing supervisor в ресторант. на 28г сcм. Много добро ниво английски /ielts 7.5/, френски нулево, но ще уча ако се наложи да го вдигна до среднто.
жена ми е висшист, магистър по туризам, 1 година стаж като брокер, от 5 месеца туристически агент, преди това е работила като управител и счетоводител, както и в майчински за детето ни, което е на 4 години. Много добро ниво френски, добро ниво англииски.

сащо така като изчетох документациата вижда че маи не мога да взема точките за област на образованието тоест 0 ако не баркам. ще мога ли да добутам до праг-а да кандидатствам, ужасен сам от балгариа и перспективите.
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Остави ги тези точки за област на образование - 0 са. Ако ти си водещ с ниво на английски 9/10 и френски 8/8, за съпругата - френски 8/8 (или 9/10 - според написаното от теб много добро ниво), събирате 67 точки при 63 праг за получаване на сертификат за селекция. Ако тя е водеща - 63 точки при френски 8/8 и английски 5/6 и за теб френски 6/7, ако нейния френски е на ниво 9/10 - пак са 67 точките.

5/6 отговаря на В1
7/8 - на В2
9/10 - на С1
11/12 - на С2

Не само ще се добуташ до прага по документи за интервю, а минаваш и прага за получаване на сертификат само по документи без точки за адаптивност.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
victorcho_sf

Мнение от victorcho_sf »

emili_vn написа:Остави ги тези точки за област на образование - 0 са. Ако ти си водещ с ниво на английски 9/10 и френски 8/8, за съпругата - френски 8/8 (или 9/10 - според написаното от теб много добро ниво), събирате 67 точки при 63 праг за получаване на сертификат за селекция. Ако тя е водеща - 63 точки при френски 8/8 и английски 5/6 и за теб френски 6/7, ако нейния френски е на ниво 9/10 - пак са 67 точките.

5/6 отговаря на В1
7/8 - на В2
9/10 - на С1
11/12 - на С2

Не само ще се добуташ до прага по документи за интервю, а минаваш и прага за получаване на сертификат само по документи без точки за адаптивност.
Здравей Емили,
благодаря за бързият отговор. Може ли да ми покажеш детайлно как получаваш тези точки, защото аз не успях да ги докарам до толкова като ги смятах. Благодаря.
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

ти+придружаващ/тя+придружаващ

Възраст: 16+3/16+3
Образование:10+3/10+3 (това е минимума - 10 т., но може и да са 12)
Стаж:8/6 (тя е била по майчинство и затова има по-малко точки)
Френски:12(7/8)+4(7/8) или 12+6(9/10 за нея)/12(7/8)+4(7/8) или 16(9/10)+4(7/8)
Английски: 6/4
Дете: 4/4
Фин.независимост:1/1

Общо, ако ти си водещ:67 (69 - при нива на френски за нея 9/10)
Общо, ако тя е водещ:63 (67 - при нива на френски за нея 9/10)

Ето ти и таблицата с точките по отделните фактори:
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... maines.pdf"
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
genadi

Мнение от genadi »

Много благодаря за таблицата Емили и аз бях объркал сметките.
Желая ти много успехи и късмет!
Аватар
Victualia
Обратна връзка:

Мнение от Victualia »

Здравейте,
прегледах темата и виждам, че е често срещано явление човек да има диплома в една област и стаж в друга област. При мен случаят е следният - магистър съм по химия, която е в списъка с приоритетните професии и като област на образованието би ми донесла 12т. И от тук започват въпросите - дипломата ми е доста "стара" -от преди повече от 5 години и за да получа точки за стаж трябва да имам работа по специалността поне 1 год. през последните 5 год. Не разбирам дали точки за стаж могат да ми бъдат зачетени. Трудно ми е да определя дали този стаж ще ми бъде признат за стаж по специалността... По-горе се споменаваше, че от Виена на някого е била изискана длъжностна характеристика, може би точно тя е ключовия документ и в случай като моя и за това е много важно как ще бъде написана и преведена съответно. Можете ли да ми кажете повече подробности за този документ - от фирмата ли се издава, какви детайли трябва да съдържа и т.н.?

Благодаря ви предварително!
DCS 25.10.2011
Визи 25.10.2013
Полет 25.08.2014

"Formal education will make you a living, self-education will make you a fortune...
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Victualia
зравей и от мен :)
Мисля, че най-точен отговор може да ти даде потребител със ник borisboris, изчакай включване от него :y:
Manchester United Football Club
Аватар
Victualia
Обратна връзка:

Мнение от Victualia »

Благодаря mufc,

очаквам включване ;)
DCS 25.10.2011
Визи 25.10.2013
Полет 25.08.2014

"Formal education will make you a living, self-education will make you a fortune...
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

Victualia написа:Можете ли да ми кажете повече подробности за този документ - от фирмата ли се издава, какви детайли трябва да съдържа и т.н.?
Благодаря ви предварително!
http://schetovoditel.com/plugins/links_ ... .php?cat.5" , за да ти стане ясно, а и не само на теб, какво е ДХ. ;)
Аватар
Victualia
Обратна връзка:

Мнение от Victualia »

Благодаря за препратката, но трябва да уточня нещо - аз имам длъжностна характеристика за моята позиция, която ми беше връчена при започване на работа и която описва подробно длъжността ми и е подписана от директора. Питането ми е за вида на документа, който евентуално могат да изискат от Виена - дали е необходимо да е специално издаден от фирмата документ за представяне на трети фигури, дали трябва да има реквизити като изходящ номер, подписи, печати, фирмена бланка, въобще какви са техните изисквания. Ако трябва да е с тези реквизите, то тогава ще се наложи да си поискам изрично такъв документ и да обясня за къде ми е необходим; ако не - мога просто да дам за превод ДХ, която ми е за лично ползване, така да се каже, и да си спестя време, обяснения. Това може би най-добре знаят тези, на които им е бил поискан допълнително такъв документ.
DCS 25.10.2011
Визи 25.10.2013
Полет 25.08.2014

paolo

Мнение от paolo »

Здравейте,
Искам и аз нещо да попитам относно моя статус, че вече от много четене се обърках.Завършил съм преди 15 години Механотехникум средно-специално образование (четири години след осми клас - общо 12 години обучение) с професия оператор на металорежещи машини (стругар ,фрезист).Интересува ме според вас колко точки ще събера и ще взема ли някакви точки в "област на образование"- за търсена професия.Гледайки Liste des domaines de formation 2009 си мисля, че влизам в графата за Fabrication de structures métalliques et de métaux ouvrés (DEP - 1350 hres / 1,5 an) ,но не съм сигурен :) . Нямам трудов стаж по професията.Ще кандидатствам сам и съм на 33 години.Не знам френски(сега започвам да го уча), с английския съм на средно ниво.Нямам роднини в Квебек.

Моля за помощ и съвети.

P.S. В момента завършвам висше образование Икономика (маркетинг) предстои ми Държавен изпит и имам стаж като управител на търговски отдел над 20 месеца.
Чудя се кой е по удачния вариант за мен да кандидатствам и с коя диплома.
Не можем да върнем времето назад и започнем всичко на чисто, но можем да започнем сега и да си направим чисто нов край
maria80pl

Мнение от maria80pl »

Здравейте и от мен :) и аз имам въпросчета? Ние със съпруга ми решихне да имигрираме в Канада, но тепърва започваме и много неща не са ни ясни. Първото което ме интерисува е за професията - аз имам бакалаварска диплома по " Стопасно управление" и семестриално съм завършила магистатура по "Финансов мениджмънт". Последните 7 години съм работила като "Търговски представител" . Интерисува ме, дали образованието ми отговаря на професията и как се превеждат точно на английски, защото имам колебания относно превода. Незнам също, дали се зачита магистратурата ми, защото нямам диплома, но пък имам академична справка за взетите изпити.
Благодаря предварително на всички!
marryy

Мнение от marryy »

Zdarveite, imam pitanka otnosno ima li spisyl s profesii (aktualen kym 06.2011), ot koito da se razbira ako si rabotil koi profesii 6te ima6 dopulnitelno to4ki. Az vidqh spisyk na jelani specialnosti i na kakvo akademi4no nivo, no ako ima i nqkakvi drugi spisyci pomagaite! A da i kolko e vajen prevoda na dokumentite i ot koi prevoda4i ste dovolni (Za Varna ako moje)!
Публикувай отговор