Носят болно бебе 15 км на ръце заради доктор
Re: Носят болно бебе 15 км на ръце заради доктор
В Канада обаче върви реклама на местно сирене, в която се набляга на факта, че е направено от мляко без хормони на растежа и антибиотици. Сори, ама за мен това е напълно равнозначно. И като си хортувате за цени на храните, за мен цените тук са близки до българските с лек канадски превес. Колкото до колбасите ще ме извините, но тук е пълен дизастър в това отношение. Що се отнася до сирената, масовите не са кой знае колко по-добри от нашите кашкавали, а всякакви по-завъртяни са на чуднички цени, както и вината към тях. Общо взето не съм особено впечатлена от храната тук. Да, има много ресторанти с всякакви национални кухни, има множество екзотични подправки, но влезеш ли в магазина за базови продукти не виждам голяма разлика с български такъв. Основно правило за пазаруване тук - колкото по-дълъг е списъкът със съставките на етикета, толкова по-евтин е продуктът. Следващия път когато пазарувате прочетете съставките върху пакет брашно.
Джовани, и аз като лудите се хванах и тръгнах да търся срок на годност по продуктите вкъщи. Ами на всичките има - и на хляба, и на млякото, маргарин, зехтин, олио, кашкавал, прошуто, конфитюр, течен шоколад.... айде да не си изброявам съдържанието на хладилника. Единственото нещо на което не намерих срок на годност е кутия сереал произведен в... Германия.
Моя съвет е - смени си магазина. Аз лично пазарувам с Костко.
Моя съвет е - смени си магазина. Аз лично пазарувам с Костко.
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Сеа гледам на масата най-новата листовка на Метро и не мога да повярвам - на първа страница ми се хили Mastro Olive Extra Virgin Oil - $4.99 Сигурно пък на Метро им карат изостаналите стоки от Фууд Бейсикс, щото там Мастрото е $1 повечеanxeli написа:Мароканския зехтин всъщност е най-скъпия на света...
Йо, ако смениш веригата ще ти се поправи мнението за магазините може би. Фуд Бейсикс се води дискаунт стор, там се карат изостаналите стоки от Метро, точно както Но Фрилс се зарежда с боклука от Лоблос.

Джованииии, Джовани душо комсомолска, ми то един литър смръдливо олио правено не в Медитарейниън ми в Булгаристейниън струва 4 - 4.5 лева, ти имаш ли си идея за кво става въпрос тука?
Аз ти казвам, те гледат кое най-много се купува и вдигат цената на тези двайсетина неща
...
Марокански зехтин има тук-там в етническите магазини, в Монреал го има на Жан Талон, Moulay Idriss се казва, около $12 е шишето, страхотен вкус
.
Митето
, заради родното смръдливо олио си купих скоро руско слънчогледово нерафинирано олио, припомних си детството
, през купонната система баща ми носеше такова прясно-прясно от една ъъъ, как се казва мястото където го изстискват
?
Не е нужно да се пазарува от който и да е магазин, вече има толкова ферми, пазари и т.н. че всичко може да си купуваш свежо и сезонно - зеленчуци, плодове, месо, сирена, брашно, вино, могат и да ти го доставят в къщи, като в Бг баба и дядо, само че тук си плащаш
...
Хората даже си купуват дялове от крави и пият непастьоризирано мляко всяка сутрин, без хормони и антибиотици, прави им и сирене фермера, всичко е възможно.

Марокански зехтин има тук-там в етническите магазини, в Монреал го има на Жан Талон, Moulay Idriss се казва, около $12 е шишето, страхотен вкус

Митето

Не е нужно да се пазарува от който и да е магазин, вече има толкова ферми, пазари и т.н. че всичко може да си купуваш свежо и сезонно - зеленчуци, плодове, месо, сирена, брашно, вино, могат и да ти го доставят в къщи, като в Бг баба и дядо, само че тук си плащаш

Хората даже си купуват дялове от крави и пият непастьоризирано мляко всяка сутрин, без хормони и антибиотици, прави им и сирене фермера, всичко е възможно.
Циганите - на Сатурн !
Смрадливото олио затова е смрадливо, защото е истинско, не е като твоето дето има приятен аромат и никакъв вкус - типичен химически продукт; освен това забрави да ми напишеш датата на годност, защото просто няма такава на етикета - и след 10 години пак ще може да го ползваш без да има промяна в "качествата" му.miteto написа:Сеа гледам на масата най-новата листовка на Метро и не мога да повярвам - на първа страница ми се хили Mastro Olive Extra Virgin Oil - $4.99 Сигурно пък на Метро им карат изостаналите стоки от Фууд Бейсикс, щото там Мастрото е $1 повече![]()
Джованииии, Джовани душо комсомолска, ми то един литър смръдливо олио правено не в Медитарейниън ми в Булгаристейниън струва 4 - 4.5 лева, ти имаш ли си идея за кво става въпрос тука?
По този повод аз навремето ползвах полусинтетично моторно масло "Мотул" за колите си, дето миришеше на портокали, изобщо съвремемнната химия е способна на чудеса щом се отнася да нагоди нещо на вкус или аромат.
От всичкото писание за проблемите в Канада разбрахме обаче, че на никой не му дреме за десетките загинали от хранителни епидемии, за милиардите "източени" от бюджета, обаче важното е каква е цената на олиото на промоция (прав ще излезе батката - той говореше за месото на промоция). Някои хора май още живеят със спомените си от Виденовата зима...
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Естествено че и в Канада има проблеми, но тази тема е във форума "Форум България" и се отнася за проблемите в България. И когато в такава тема пристигне млад комсомолец полит-агитатор и почне да разправя как в Канада няма нито един хранителен продукт по-евтин от тези в БГ или как му се струвало че електрониката в БГ била по-евтина (жесток бисер) - как да не му обясниш че бекапейски номера отпреди 30 години не минават?jovani написа:От всичкото писание за проблемите в Канада разбрахме обаче, че на никой не му дреме за десетките загинали от хранителни епидемии, за милиардите "източени" от бюджета, обаче важното е каква е цената на олиото на промоция (прав ще излезе батката - той говореше за месото на промоция). Някои хора май още живеят със спомените си от Виденовата зима...
Хубаво е че споменавш Виденовата зима, събитие случило се преди няма и 15-на години в Абсурдистан - е такива ужасни неща на тоя континент са ставали за последно по време на Великата Депресия. Усещаш ли сега що ти пея че има разлика дали те управляват синове на главорези и селяни-кокошкари, или синове на банкери и индустриалци?
Колкото и милиарда да са "източили" от бюджета (източване бидейки твоя дефиниция), май не е същото както когато червените боклуци девалвираха лева и стотици хиляди хора се оказаха с жълти стотинки в сметките, спестявали цял живот? Или когато "частните" банки на подставени червени боклици "фалираха" и десетки хиляди хора не получиха дори и жълти стотинки, а "държавата" го играеше пас?
Като дойде време да ги плащаме тези дефицити, дето отидоха в частните фирми ще го усетим и ние. Само че плащането няма да започне веднага, за да може да се позабрави за какво са се получили дефицитите, а след някоя и друга година ще има "ами ние трябва да покрием този натрупан дефицит и ще се наложи да ви вдигнем данъците". Засега бюджета планира нови 53 милиарда дефицит за тази година и се очаква дефицитът да продължи през следващите 3-5 години (Онтарио пък удари рекордните минус 25 милиарда за миналата година, дори и Албърта се присъедини към провинциите със сметки "на червено").miteto написа:jovani написа:Колкото и милиарда да са "източили" от бюджета (източване бидейки твоя дефиниция), май не е същото както когато червените боклуци девалвираха лева и стотици хиляди хора се оказаха с жълти стотинки в сметките, спестявали цял живот? Или когато "частните" банки на подставени червени боклици "фалираха" и десетки хиляди хора не получиха дори и жълти стотинки, а "държавата" го играеше пас?
Историята се повтаря почти идентично, както през 1990 година, дори и партиите на власт са същите, питай някой дошъл в периода 1991-1996 как го е усетил. Ако сега си в България и плащаш 10% данък цената на олиото ще е най-последният ти проблем и надали ще имаш време да следиш листовките с промоции по магазините...
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
.
jovani, май не е чел скоро български форуми.
Аз цените на хранителните стоки не ги следа. Погледнах моето олио и то има дата на годност. Една година е
. Ама аз взимам биологично олио е стъклена бутилка, колко струва не знам .
Като бях с детето в България ми направи впечатление ,че нещата за децата са скъпи. Като памперси, сухи млека, детски храни , дрехи, колички и столчета. Особено тия последните неща супер скъпи. Комплект (количка и кош за новородено),който на мен ми излезе около 400 долара ( и ми се струваше скъпо), там бяха над 1300 лева.
Играчките супер скъпи. Едни тъпи кукли ,които взимам на племеницата за 15 кинта тук, там бяха 80 лева и сестра ми й беше купила на всичко отгоре една , преди да се допита до мен. Въобще имаш ли дете е много скъпо..
Аз цените на хранителните стоки не ги следа. Погледнах моето олио и то има дата на годност. Една година е

Като бях с детето в България ми направи впечатление ,че нещата за децата са скъпи. Като памперси, сухи млека, детски храни , дрехи, колички и столчета. Особено тия последните неща супер скъпи. Комплект (количка и кош за новородено),който на мен ми излезе около 400 долара ( и ми се струваше скъпо), там бяха над 1300 лева.

Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Предполагам, че ако поживееш в България малко повече ще знаеш от къде да си ги купуваш тези неща изгодно, както тук си се информирала с времето (от флаерси, познати, личен експириънс, интернет)... Последният път като бях в България ми направи впечатление, че ЛСД-широкоекранните телевизори, лаптопи, дигитални камери и друга битова електроника са на почти същите цени както тук, сигурен съм, че и детските артикули биха могли да се намерят на по-изгодни цени, а пък сестра ти предполагам просто изкарва добри пари и не и пука...IRA написа:.
Аз цените на хранителните стоки не ги следа. Погледнах моето олио и то има дата на годност. Една година е. Ама аз взимам биологично олио е стъклена бутилка, колко струва не знам .
Като бях с детето в България ми направи впечатление ,че нещата за децата са скъпи. Като памперси, сухи млека, детски храни , дрехи, колички и столчета. Особено тия последните неща супер скъпи. Комплект (количка и кош за новородено),който на мен ми излезе около 400 долара ( и ми се струваше скъпо), там бяха над 1300 лева.Играчките супер скъпи. Едни тъпи кукли ,които взимам на племеницата за 15 кинта тук, там бяха 80 лева и сестра ми й беше купила на всичко отгоре една , преди да се допита до мен. Въобще имаш ли дете е много скъпо..
Джовани написа:
Значи имало зъболекари и то в Торонто дето наемите са по високи които чистели зъби за 80 $ е що да няма в Отава също след като наемите са по евтини от Торонто. Да не говорим пък ако те са ми клиенти на мен а аз на тях и си даваме отстъпки един на друг.
Значи имало такива зъболекари дето визмат кеш и го правят ама оревахте форума преди а Пумпи го изкара това чистене 200 - 300 $ и никога не плащали хората с кеш а само със кредитни карти и застраховки.
Ми като се точат пари от зъбните застраховки може и 500 $ да взимат за чистене на зъбите.
Ауу ми какво стана сега?Моят зъболекар е евреин и ми чисти зъбите за 80 кинта кеш, слагал ми е пломба с/у цена от 120 долара платени кеш.
Значи имало зъболекари и то в Торонто дето наемите са по високи които чистели зъби за 80 $ е що да няма в Отава също след като наемите са по евтини от Торонто. Да не говорим пък ако те са ми клиенти на мен а аз на тях и си даваме отстъпки един на друг.
Значи имало такива зъболекари дето визмат кеш и го правят ама оревахте форума преди а Пумпи го изкара това чистене 200 - 300 $ и никога не плащали хората с кеш а само със кредитни карти и застраховки.
Ми като се точат пари от зъбните застраховки може и 500 $ да взимат за чистене на зъбите.
- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
Джовани като гледам какви ги ръсиш ти си си точно за БГ братле...
Въобще няма смисъл да си губиш времето в Канада. Животът е прекалено кратък за да го прекарваме доброволно самозаточени, в държави където никой не ние канил и не ни задаржа насила...
Въобще няма смисъл да си губиш времето в Канада. Животът е прекалено кратък за да го прекарваме доброволно самозаточени, в държави където никой не ние канил и не ни задаржа насила...
& ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Абе върти му се на човека в главата идеята за връщане и сега се мъчи да убеди сам себе си, че едно такова решение е правилно. За което трябва да докаже на всички оставащи, че са идиоти или най-малкото поне глупаци. 

Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Някой познава ли го тоя джовани реално ?
:"Комунистът е семе от дявола.Трудно ще бъде изкоренено".
http://maps.google.ca/maps/ms?hl=en&ie= ... bee5e7dfbb
http://maps.google.ca/maps/ms?hl=en&ie= ... bee5e7dfbb
- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
Не е нужно да познаваш точно него... Срещъл съм стотици от неговата кръвна група, които ако използваха енергията с която плюят против Канада за нещо смислено, да са станали мултимилионери за отрицателно времеAribu написа:Някой познава ли го тоя джовани реално ?
& ZIONISM
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

Аз съм Канадски гражданин и имам определена позиция по някои въпроси, която изказвам често на глас, особенно по въпросите за управлението на публичните финанси. Подобна позиция споделят доста мои колеги в работата ми, родени Канадци, както и много други, които дават мнения в публични форуми.ivandaman написа:Джовани като гледам какви ги ръсиш ти си си точно за БГ братле...
Когато успееш да достигнеш доходността ми може да си позволиш да ми даваш съвети как и кога да стана милионер, дотогава нека да се придържаме към споделянето на публична и общодостъпна информация, която може да послужи на бъдещите имигранти, включително и това да променят решението си, или да имат по-добра представа с какво ще се сблъскат в новият си живот. Лично аз познавам хора, изживели сериозен стрес при установяването, че техните мечти не се покриват с реалността на живота в Канада и се надявам да бъда полезен на такива хора.