myhata II написа:Kan_Tangra написа:няма деливъри, пич, объркал си ника ...
Единственото деливери е на мойта мацка. Тя е още малка за да кара кола, затова я взимам и после я возя у тях.
Парите ми стигат, и не съм работил извън стажовете. Последния беше 19кинта на час. 4 месеца в годината така, а останалото на стипендия.
Ok,не че ти правя сметка ама кинтите от УСАПА са за никьде,лично аз познавам 4 ма който са сами и студенти ми кинтите не стигат,и вечер бльскат деливьри, а стажовте не са ли последната година ,нещо....

Мух, прав си, има доста които учат и работят.
Чувал съм за хора, които учат фул тайм (все едно фул тайм работа)
+ 40 часа работа на седмица.
Чувал съм и за други, които са фул тайм учене + 60 часа работа ...
Моята приятелка също е в кооп, и след първия и стаж получи предложение от фирмата да продължи да работи за тях почасово, докато учи (на 15-20 на час) (което е по специалността)
Тя го прие, и ще работи 20-25часа седмично там + фул тайм учене.
След моя първи стаж, който беше след 1година учене (стажовете са грубо казано в края на всяка година, и са по 4 месеца), аз също получих подобно предложение, но отказах. Наречи го мързел, не знам, но предпочитам или да уча, или да работя. Така не правя компромиси с личния си живот, и ми остава време за салЦа, спорт и излизания. Т.е. не съм типичен пример. Съзнавам обаче, че за повечето хора е възможно учене + работа. Но и това не е чак толкова трудно.
А относно това, че някои живеели в Онтарио, това със сигурност не е мой проблем. Можело е да се досетят предварително, че е по-изгодно да се учи в Монреал, особено ако имаш сертификат за Квебек.
Ако някой няма необходимото ниво нито на английски, нито на френски, това също не е мой проблем.
Трябва да си много тъп, за да си мислиш, че ще се оправиш ей така от въздуха, без да знаеш нито един език.
Аз лично бях с доста посредствено ниво на английски, и почти начално на френски. Именно за това избрах информатика, където не е никакъв проблем да се започне да се учи с посредствен английски. Математиката, логиката и програмните езици си имат свой език, който е универсален.
Изобщо всеки се насочва там, където може. (като за предпочитане може поне едно нещо)