А в Канада ще работиш във фирма, в която дори и собственика, а така също и ти и целият персонал ще говорите на развален английски или френски!
Ще си от отбора на страшно амбициозните имигранти, които завземат хубавите канадски квартали и се стремят да заприличат на канадци! [/quote]
Не е проблемът само в диалекта, а в поведението! Аз разбирам, че всеки търси по-добро за себе си и децата си и затова София е през деня 3 милиона, но ако всеки се държеше цивилизовано и човешки това нямаше да е проблем.
Не е проблемът само в диалекта, а в поведението! Аз разбирам, че всеки търси по-добро за себе си и децата си и затова София е през деня 3 милиона, но ако всеки се държеше цивилизовано и човешки това нямаше да е проблем.[/quote]
А защо упорито прокарваш тезата,че едва ли не само "провинциалистите" се държат нециливизовано.Нима това,че някой е роден в Столицата или в голям град е гаранция за култура и възпитание?
А защо упорито прокарваш тезата,че едва ли не само "провинциалистите" се държат нециливизовано.Нима това,че някой е роден в Столицата или в голям град е гаранция за култура и възпитание?[/quote]
Не, не е гаранция за култура и възпитание, но е факт, че София никога не е била по-мръсна от сега. Всъщност на никой не му пука за София, всеки е дошъл тук, само защото заплатите са по-високи. А му е "мило" в къщи, там откъдето е дошъл.
prace написа:Не, не е гаранция за култура и възпитание, но е факт, че София никога не е била по-мръсна от сега. Всъщност на никой не му пука за София, всеки е дошъл тук, само защото заплатите са по-високи. А му е "мило" в къщи, там откъдето е дошъл.
А кога в София са живели почти 2 млн. души? Жителите са се увеличили в пъти, инфраструктурата е мръднала едвам-едвам.
BaDkO написа:инфраструктурата е мръднала едвам-едвам.
да не кажем даже ХИЧ
щото за последните 35год. и едно метро като хората нямаме
да не говорим че "портата към софия" т.е. цариградско шосе от където най-малкото влизат всички кацащи в БГ е просто в потресаващо състояние
DCS-15.03.08
Accuse - 10.04.08
Interview-16.06.08 ОК
Букурещ - 10.07.08
Баркодове - 04.08.08
Медицински - 21.08.08
OK - 18.09.08
Покани за виза - 20.10.08
06.11.08г. - ВИЗИ !!!
ninka83 написа:ей така Любо, питам си, да си тепам времето
в торонто има много бездомници за разлика от Бг.
аз съм един от тях
и още ...незнам как се вика тука на негърските колиби нещо по модерно ли има от гето
Ама как всички си правим колосални изводи по това което сме видели и е около нас... (И аз даже.) Ами в Калгари 72% от хората живеят в собствено жилище. Нинка, ти що нямаш тогава? - Ми щот съм емигрантка. Тогава сравнявай се с ония, дето спят на открито и бъди щастлива. Щом всеки социалджия може да рентва прилично жилище... Другото е собствен избор и патриотизъм някаккъв... :nenam:
Просто няма начин да ме убедите, че в Канада е толкова зле, че има бездомници... Това са хора, които са избрали да живеят по-този начин... попитайте българите, които са дошли с по няколко стотин долара в джоба и са на социал от първият месец, дали живеят на улицата или водят приличен живот в топла квартира имат храна на масата и успешно отглеждат децата си...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
army написа:"Животът е такъв - човек не е любовница на целия свят за да го обичат всички. Но когато пуснеш националната си медия и видиш, че най-важната информация, която потече, е новата европейска тоалетна в Пловдив и голямото събитие е бидето, в което обществото ще сере, това вече говори за нещо много страшно. И още няколко катастрофи, разбира се, след лайнарника за десерт. Трудно ще стане така тази държава. Много отдавна това не ми прави впечатление, защото зомбирането на обществото е тотално. От 1990-а насам го казвам много открито. Когато ни управляват тъпи политици, чиито интелектуално ниво стига до кючека, до чалгата и до курвите, няма как нещата да вървят в нормална, правилна посока."
Вежди Рашидов
Това е жалката картинка в милата ни татковина и на каквито и патриоти да ми се правите и да ми разправяте как другите нации не говорели така и прочие, ние тука сме си българи и аз лично няма как да си изкривя душата и да ви кажа колко е добре в БГ-то и как всички са цъфнали и вързали там...
Lub0 for President!
###############
Lub0 написа:.....попитайте българите, които са дошли с по няколко стотин долара в джоба и са на социал от първият месец, дали живеят на улицата или водят приличен живот в топла квартира имат храна на масата и успешно отглеждат децата си...
Довършвам изречението на Lubo:
........или водят приличен живот в топла квартира имат храна на масата и успешно отглеждат децата си..... от подаяния!
Както софиянци негодуват, че провинцията са навлеци, така и тези имигранти социалджии са навлеци в очити на канадеца данакоплатец!
Lub0 написа:Подаяния или не, не живеят на улицата или в катуни.
Да така е, но отново е въпрос на ценностна система!
Живеят по същият начин, по който в БГ биха живели, ако работеха, но те предпочитат да паразитират!
Ти наистина ли мислиш, че в БГ здрави и прави хора живеят в катуни или на улицата?
На улицата в БГ живеят единици и по същият начин като тези, които живеят на улицата в Канада са "направили" своя избор! Тук им викат трашове, в БГ са боклуци!
А в катуни живеят циганите, но това си им е в кръвта!
ми циганите колко процента от населението на република България са? И колко от тях работят и си плащат тока да речем? или имат топла вода в къщи промерно?
Lub0 for President!
###############
Lub0 написа:ми циганите колко процента от населението на република България са? И колко от тях работят и си плащат тока да речем? или имат топла вода в къщи промерно?
Ами то на тях не им трябва ток, вода и други благинки, които са от първа важност за социалджията в Канада!
Виж дори държавата да им ги даде какво после става с тях!
Жени, много си объркана, моме
Сама си противоречиш отвсякъде. Намери някое социално жилище от Канада и ни го сравни със снимките от Столипиново Довечера ще ти снимам "социални" жилища от съседния квартал, които приличат на новобогаташките резиденции в Лозенец да речем и хората не водят цигански начин на живот, нито са само имигранти, нито са пропаднали и вегетират. Вземи да си учиш ученето, че съвсем си се сбъркала
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Кримон специално за тебе написах с малки букви в края на поста си Да не се приема буквално. Но ти пак не внимаваш!
Не го приемай лично! Знам, че социалжиите живеете в хубави билдинги! Това все пак е Канада и всичко си има опаковка!
Казах, че в очите на канадеца вашите билдинги изглеждат по същия начин! Разяснявам специално за теб, че нямам предвид, че изглеждат буквално по същия начин!
Вярно, много се постара
Съжалявам, че трябва да те разочаровам, но никога не съм живяла в "билдингите", които цитираш и никога не съм имала и бегла възможност да се възползвам от социала, който много уважавам като институция. Повечето "билдинги" (хубава българска дума!) са населени с местни канадци, а не с имигранти
Не ме интересуват малките ти буквички, същността ти се губи! Хората живеят чисто, удобно и нормално, а ти ги сравняваш с българските цигани, за които просто няма думи за описание как живеят и на каква кочина са превърнали България.
Можеш само да дадеш отговор на въпроса защо живееш в тази "цигания" в Канада, защо учиш и защо не искаш да се върнеш в прекрасната България, където не се вегетира
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)