Кои са агресивните шофьори по канадските пътища

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
.com

Мнение от .com »

gazara написа:А...мен лично големите и не-икономични коли ме дразният...
минусите на малките коли :

Americans are buying more small cars to cut fuel costs, and that might kill them.

As a group, occupants of small cars are more likely to die in crashes than those in bigger, heavier vehicles are, according to data from the government, the insurance industry and the National Academy of Sciences (NAS).

Изображение

Изображение

Пази Боже !
Аватар
gazara

Мнение от gazara »

Много интересно проучване,може би те са прави,незнам... пак и май е най добре да не се случва за да разбареш,но има неща които съм разбрал а те са:
Всiaко изледване тук, направено от правителсвото има за тцел да увеличи консуматцията която е в основата на икономиката(повече пари в обращение),Малката кола е по лесна за оправление както и по маневрена което позволява по бърза реакция при (не дай си боже) обасна пътна обстановка,малката кола разбира се има и своите лоши страни,при инцидент шанса да те размажат е огромна,въпреки че в съвремените коли се правят доста подобрения намаляващи шанса за тежка злополука,застрахователните компании от своя страна имат по големи застраховки за малките и най вече спортни коли защото те се карат и по бързо?!нормално,повечето млади хора без семейство(деца) ги предпочитат,така че ясно защо те статистически претърпиават повече злопоуки....както и да е всеки има собствен вкус и прави своя избор...
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

gazara написа:Малката кола е по лесна за оправление както и по маневрена което позволява по бърза реакция при (не дай си боже) обасна пътна обстановка...
Ей това беше голяма глупост! Пробвай рязко да смениш платното с някой бръмбъзък, карайки с 110. Или при същата скорост да си отклониш погледа от пътя за 10 секунди! Или да влезеш в завой, който не си видял.
Това са все неща които се случват многократно в живота. Карайки широка кола, с голямо междуосово разстояние високата скорост е далеч по-безопасна. Голямата кола НИКОГА НЕ СЕ ЗАВЪРТА.
Разбира се това не важи за ванове, SUV-та и всякакви коли с висок център на тежестта.
Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

Аз, предпочитам дребна жена в кревата и голяма и обезопасена кола на пътя без значение на разходите за горивото и поддръжка, тези пари са ми разходи и не отиват за уелферконсуматорите.
Аватар
gazara

Мнение от gazara »

ablood принципно си ми много симпатичен но в този случай ще ти опонирам с риторичен въпрос...коя е най стабилната кола на пътя?...според специалисти (аз не съм) това са: алфа ромео-малка кола(понеже тежеста се намира посредата на колата)използвана от политцията на италия и следваща е ....костенурката на WV...високите коли имат проблема с въздуха които влиза отдолу и лесно обръща колата...на състезанията за коли без модификатции Порше(малка кола) редовно печелят ...а що се отнася за жените шофьори,мисля че има доста добри но повечето са ....опасни
.com

Мнение от .com »

gazara написа:...коя е най стабилната кола на пътя?....

http://www.iihs.org/ratings/default.aspx

Top Safety Pick 2008 award winners
Large cars
Audi A6

Cadillac CTS

Ford Taurus with optional electronic stability control

Mercury Sable with optional electronic stability control

Volvo S80

Midsize cars
Audi A3

Audi A4

Honda Accord 4-door models

Saab 9-3

Subaru Legacy with optional electronic stability control

Midsize convertibles
Saab 9-3

Volvo C70

Small car
Subaru Impreza with optional electronic stability control

Minivans
Honda Odyssey

Hyundai Entourage

Kia Sedona

Midsize SUVs
Acura MDX

Acura RDX

BMW X3

BMW X5

Ford Edge

Ford Taurus X

Honda Pilot

Hyundai Santa Fe

Hyundai Veracruz built after August 2007

Infiniti EX35

Lincoln MKX

Mercedes M class

Nissan Murano

Saturn VUE built after December 2007

Subaru Tribeca

Toyota Highlander

Volvo XC90

Small SUVs
Honda CR-V

Honda Element

Subaru Forester 2009 models

Large pickup
Toyota Tundra
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

gazara написа:ablood принципно си ми много симпатичен но в този случай ще ти опонирам с риторичен въпрос...коя е най стабилната кола на пътя?...според специалисти (аз не съм) това са: алфа ромео-малка кола(понеже тежеста се намира посредата на колата)използвана от политцията на италия и следваща е ....костенурката на WV...високите коли имат проблема с въздуха които влиза отдолу и лесно обръща колата...на състезанията за коли без модификатции Порше(малка кола) редовно печелят ...а що се отнася за жените шофьори,мисля че има доста добри но повечето са ....опасни
Имал съм НЕудоволствието да шофирам голяма кола в Италия. Чувствах се като слон в стъкларски магазин. Всичко минава на няколко см. от огледалата ти, зверски остри завойчета, хиляди скутери, непризнаващи правилата...
Италиянската полиция просто няма избор!
По едно време броях колите със спукани, счупени и липсващи огледала - над 90% бяха.
Когато минах през венеция този въпрос отпадна - паркираш на голям паркинг преди града и хващаш кораб.

Прав си че високите коли не са стабилни. Никой освен McGeek не твърди обратното
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

ablood написа: Прав си че високите коли не са стабилни. Никой освен McGeek не твърди обратното
Нещо пак си вдигнал температура. Пусни си климатика или отивай в някой мол на хладно ако нямаш такъв. :lol:
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Сега да не се отречеш от SUV-тата?
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

ablood написа:Сега да не се отречеш от SUV-тата?
Казах ти да си пуснеш климатика и да не се занимаваш с автомобили, ама ти не слушаш. :lol:
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Ясно, дори и за обосновка нямаш сили. Къде тази жега при вас? Тук подгиснахме.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

ablood написа:Ясно, дори и за обосновка нямаш сили. Къде тази жега при вас? Тук подгиснахме.
Не си спомням с теб да съм спорил за каквото и да било. Прегледай си все пак температурата, не е благоразумно да не взимаш мерки в този случай. Автомобилите ги остави, там шансовете ти за проумяване на някои елементарни истини са по-малки от тези на гърците за втората фаза на Euro 2008. :lol:
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Ха, ха... я си виж старите постове!
.com

Мнение от .com »

ablood написа:Ха, ха... я си виж старите постове!
Нищо лично към никой, просто се сетих за това :

"Той Чукча писатель, не читатель"
Аватар
gazara

Мнение от gazara »

.com
радвам се че прочетох нещо наистина интересно,но.....това е американски институт Highway Safety ЗА БЕЗОПАСНост(а не за стабилни или пък устойчиви на патя коли) в AMERICA......извинявай колко Алфа Ромео си виждал тук?
аз.....нито една........а иначе е много интересен този сайт

в европа никoй не би си и помислил да кара подобни чудовишни коли които тук са мода..просто хората са надживели тези неща...там се карат ХУБАВИ коли пак били те малки,или пък небезопасни.....
Публикувай отговор