Домакиня или не

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
survivor

Мнение от survivor »

iliana написа:Сървайвър, като е толкова хубаво да си гледаш детето в къщи ти защо така усилено търсиш детска градина?
Търся за след две години Илиана :)

Чакам Хълчо да ме светне и за кърменето, че в тази област имам ограничен кънейдиън икспириънс :?
becks

Мнение от becks »

За мен тва за кариерата и парите, дето не били всичко, е идеалното извинение да си седиш в къщи по цял ден, да не правиш нищо и да си чешеш катерицата чудейки се къде пържолите са на специал :D

При мен лично баща ми е отгледан от баба ми, която никога не е работила. Аз съм израснал по детски градини от друга страна, но не смятам, че не са ми обръщали внимание, нито че съм нещо по-тъп :D
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

survivor написа:
iliana написа:Сървайвър, като е толкова хубаво да си гледаш детето в къщи ти защо така усилено търсиш детска градина?
За след 2, 3, 5 години - няма значение
Важното е че оревахте другата тема как нямало детски градини, и ужас, сега какво ще правиме.
Пък изведнъж се оказва че най-хубаво било да си ги гледаме децата в къщи докато навършат пълнолетие (според българските майки някъде докъм 40-45 годишна възраст). Е добре де, като ще си ги гледате децата в къщи за какво са ви детски градини тогава?
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Илиана, може ли да бъдеш малко по конкретна, кои са тия вие?
На кой по точно се краш и защо? Какво лично теб те бърка кой си седи вкъщи и кой ходи на работа?
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Ох, чудя се дали да не изям още един шоколад, че плочата на семейство "бакалски тефтер" пак зацикли. :lol:
Let it go...
pumpy

Мнение от pumpy »

IRA написа:Илиана, може ли да бъдеш малко по конкретна, кои са тия вие?
На кой по точно се краш и защо? Какво лично теб те бърка кой си седи вкъщи и кой ходи на работа?
трябва да е в тон със съдружника иначе току виж й духнали под опашката...
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

IRA написа:Илиана, може ли да бъдеш малко по конкретна, кои са тия вие?
На никой не се карам и хич не ме бърка кой как ще и живее живота.
Любима моя сентенция е "Ако искам намирам начин ако не искам намирам причина"

Е която иска да работи ще си намери начин да си работи и да си отглежда децата, която не иска да работи ще си намери хиляди оправдания.
Приемете че има жени за коитон света не се върти между сменяне на памперси, готвене, пране, чистене и пазаруване. Има жени които се чувстват по-полезни и по-пълноценни като работят.

Ако аз искам да работя и да си отглеждам децата няма нещо което да ме спре да работя, било то цената на детската градина, било че на мъжа ми по му се харесва аз да си седя в къща или пък факта че той виждаш ли правел мого пари.
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Hullman написа:Линко ти друго обяснение имаш ли как едни могат да си платят детската градина а на други им било скъпо и не могат?

И да ръководните кардри са в болшинството си местно родени, говорещи 2-ва езика перфектно, завършили добри и скъпи училища с години стаж на позициите които заемат.

На мен не ми се налага да търся каквото и да било защото отдавна ръководя това което искам да ръководя.
да разбираме ли, че най-накрая свястно говориш поне единия език, че си записал нещо повече от колеж или, че си почнал работа за да имаш стаж??

Как може да говориш за другите, като си завършил в България (както повечето хора идващи тук), записал си някакво колежче, което си взел за 1 година, защото са ти признали предметите от БГ и пишеш на английски с 3 грешки в 2 думи :shock: :shock:
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
survivor

Мнение от survivor »

iliana написа:
survivor написа:
За след 2, 3, 5 години - няма значение
Важното е че оревахте другата тема как нямало детски градини, и ужас, сега какво ще правиме.
Пък изведнъж се оказва че най-хубаво било да си ги гледаме децата в къщи докато навършат пълнолетие (според българските майки някъде докъм 40-45 годишна възраст). Е добре де, като ще си ги гледате децата в къщи за какво са ви детски градини тогава?
Е как няма значение дали детската градина ще е след 2, 3 или 5 години? Аз лично се оплаках за детската градина, защото ми отказаха да включат детето ми в списъка дори и за след 2 години. И кой точно е казал че най-хубаво е да си гледа децата докато навършат пълнолетие, или докъм 40-45 годишна възраст? И дори да го е казал, какъв ти е проблема с това? Ти деца нали нямаш, за какво пък ти ореваваш орталъка сега :?:
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

като драснем чертата:

най-активен - женския (пореден ник хълмъж) - ни дете, ни коте
най-пригласящ - бизнеспартньорката - ни дете, ни коте
майки - сървайвър, ира, кримон - работят и гледат деца
бащи - пумпи - работил, но и седял в къщи
покрил се - кенгата - явно темата за анален секс в бгмама е по-интересна
бутащ се между шамарите - моя милост (поне женен)

извод: ...
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Iliana, това е твоята гледна точка и ти имаш право на нея. Не разбирам защо когато някой друг изкаже мнение ,че той предпочита да си гледа дето до х на брой години защото смята че така е по добре или защото смята, че икономически това е по - изгодно за неговото семейство това се брои за оправдание. Това не е оправдание, това е друга гледна точка. Всеки си е прав за себе си.
Аз лично смятам да се върна на работа когато детето навърши 1 година. Цената на детската градина не ме интересува, но няма да go пусна в която и да е градина. Имам лоши спомени от детството ми, не искам да му причинявам същото.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Hullman

Мнение от Hullman »

Как може да говориш за другите, като си завършил в България (както повечето хора идващи тук), записал си някакво колежче, което си взел за 1 година, защото са ти признали предметите от БГ и пишеш на английски с 3 грешки в 2 думи
БгМОнтреал забравя да спомене че освен в БГ и Канада Хълмен е учил и на друго място на друг език. Във форума пишем на Бг език, преди на латиница, сега на кирилица.
Хълман е завършил у-ще в Канада на англииски, и сам е минал интервюто за федерална Канада пак на англииски.
Преди това е работил дълги години с чужеднци в БГ също на англииски.
Всичко останало за да стигне Хълман там където е стигнал са качества, умения, знания, предприемчивост, увереност в това което знае и може да прави.
А БгМонтреал може да си пише фантазии тук още колкото си иска.
Hullman

Мнение от Hullman »

Аз лично смятам да се върна на работа когато детето навърши 1 година.
Това вече е друга приказка.
Гарантирам ти че когато детето порасне и се оформи като зрял човек няма да има никакво значение точно тази една година. Нито ще си я спомня дори.

А сега се върни и прочети какво е написала Мама Кенга. Тя говори за седене в къщи по 10 - 15 години.
Ето ти нейния циата от 1-ва страница.
Т.е. не работят и така 5-10 -15 години.
Ето за тези дами говирим. Ако вие си спорите за нещо друго ваша си работа.
survivor

Мнение от survivor »

iliana написа:
Е която иска да работи ще си намери начин да си работи и да си отглежда децата, която не иска да работи ще си намери хиляди оправдания.
Приемете че има жени за коитон света не се върти между сменяне на памперси, готвене, пране, чистене и пазаруване. Има жени които се чувстват по-полезни и по-пълноценни като работят.

Ако аз искам да работя и да си отглеждам децата няма нещо което да ме спре да работя, било то цената на детската градина, било че на мъжа ми по му се харесва аз да си седя в къща или пък факта че той виждаш ли правел мого пари.
Ти първо ги роди тези хипотетични деца, пък тогава разправяй как ще ги гледаш, не че някой толкова ще се интересува и ще ти държи сметка. Гледането на дете съвсем не е само сменяне на памперси, готвене и чистене, ама ти просто няма как да го знаеш това.

Между другото и за мен професионалната реализация е важна, въпреки че е на втори план. Аз лично съм намерила начин да си гледам детето и да подработвам (въпреки че съм в майчинство), колкото да се поддържам във форма и без това да е за сметка на детето. Ама ако се наложи, и от тази работа бих си отказала и бих си гледала детето докато реша че е подходящо да го пусна на градина. Моментите, които бих изпуснала с детето във времето когато се развива най-интензивно и има най-голяма нужда от мен, няма как да ги върна после. А работата няма къде да избяга :roll:
survivor

Мнение от survivor »

Hullman написа: Гарантирам ти че когато детето порасне и се оформи като зрял човек няма да има никакво значение точно тази една година. Нито ще си я спомня дори.
:lol: :lol: :lol:
Щом ти гарантираш, значи да сме спокойни. Иначе според специалистите детството и особено ранното детство оформят психиката ни, дори подсъзнателните ни страхове, за цял живот. Ама какво ли значи тяхното мнение по въпроса пред това на един виден чейнчаджия.
Заключено