Да направим една проста сметчица сега искате ли? Цената на апартамент в България през 2003 от 10 000, сега да кажем е приблизително към 50 000. Да кажем....2400 евро годишно Х 5= 12 000 евро. Прибавете ги към печалбата.
няма апартамент в БГ, който през 2003 да е струвал 10 000 ( неясно какво, но да приемем евро ) и да е носил наем от 200 евро на месец. Освен това не приемам да е поскъпнал 5 пъти от тогава, освен това данъци се дължат и на наема и на печалбата, освен това от къде взимаш на куп 10 000(каквата валута там) през 2003 за да го купиш - ти самата си дошла тук 2002 сигурно със заеми и т.н. и т.н.
Последно промяна от pumpy на Вто Фев 26, 2008 4:43 pm, променено общо 1 път.
Джой как не можа да разбереш, че държавата ти ги взема тези пари като данъци (да не говорим за какви суми става въпрос при 140к заплата всяка година) и за теб остава 0, няма имоти, няма фантазии...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Да направим една проста сметчица сега искате ли? Цената на апартамент в България през 2003 от 10 000, сега да кажем е приблизително към 50 000. Да кажем....2400 евро годишно Х 5= 12 000 евро. Прибавете ги към печалбата.
няма апартамент в БГ, който през 2003 да е струвал 10 000 ( неясно какво, но да приемем евро ) и да е носил наем от 200 евро на месец. Освен това не приемам да е поскъпнал 5 пъти от тогава, освен това данъци се дължат и на наема и на печалбата, освен това от къде взимаш на куп 10 000(каквата валута там) през 2003 за да го купиш - ти самата си дошла тук 2002 сигурно със заеми и т.н. и т.н.
Как да няма? Аз цифрата я взех от цитат във форума. Ще го изровя точно. Не е важна абсолютната цифра, важен е процента. И после...имай предвид, че става въпрос за някакъв смотан средностатистически апартамент, който не расте с такива темпове в цената като елитна недвижимост.
Наемът от 200 евро е минимума възможен. Само мижавка панелна гарсониера може да се наеме за толкова. Максимум по-добре да не обсъждаме.
Lub0 написа:Джой как не можа да разбереш, че държавата ти ги взема тези пари като данъци (да не говорим за какви суми става въпрос при 140к заплата всяка година) и за теб остава 0, няма имоти, няма фантазии...
Не стига че държавата ти взима, ами и ти и даваш допълнително. Тя така или иначе ще ти ги вземе. Сега или след 20 години, пак ще ти ги вземе, но тези пари които ти си и дал безвъзмездно могат да работят за теб, да покрият загубата от взетото и да носят още печалба. И в крайна сметка да не останеш "хванал държавата за щепсела" (бате, присвоих си лафа).
Joy написа:Как да няма? Аз цифрата я взех от цитат във форума. Ще го изровя точно. Не е важна абсолютната цифра, важен е процента. И после...имай предвид, че става въпрос за някакъв смотан средностатистически апартамент, който не расте с такива темпове в цената като елитна недвижимост.
Наемът от 200 евро е минимума възможен. Само мижавка панелна гарсониера може да се наеме за толкова. Максимум по-добре да не обсъждаме.
значи хабер си нямаш....
мижавата гарсониерка на майка ми в Младост 1 носеше през 2003 година по 80 долара на месец преди данъци. Днес съшата носи по 150 евро, пак преди данъци и не струва 50 000 евро. Е сигурно може да носи и 300 евро, но може да се окаже, че си я продала на наемателя без да знаеш или имаш да плащаш парно за 5000 лева, или не ти се плаща наема ( ходи да се разправяш от Канада) и т.н. с големите печалби...
Прецентът адски много зависи от абсолютната цифра, защото се смята на нейна база.....
Последно промяна от pumpy на Вто Фев 26, 2008 4:58 pm, променено общо 1 път.
Аз предлагам да се включи и Хълмена тука и да се сборят здраво с Джой да видим кой че гепи жълтата фанелка най-накрая
Иначе Джой, напълно си права - с тая заплата на мед сестра от $120000/година, за една година купуваш 10 апартамента от по $12000, всеки носи наем по 200 евро, а бгмонреал да лапа мухите с пенсионните планове - познах нали, това ти е финансовата стратегия за пенсия?
miteto написа:Аз предлагам да се включи и Хълмена тука и да се сборят здраво с Джой да видим кой че гепи жълтата фанелка най-накрая
Иначе Джой, напълно си права - с тая заплата на мед сестра от $120000/година, за една година купуваш 10 апартамента от по $12000, всеки носи наем по 200 евро, а бгмонреал да лапа мухите с пенсионните планове - познах нали, това ти е финансовата стратегия за пенсия?
че тя Joy за социал след този разход бе
вярно на нея и трябват само 100 на месец за храна(шунка и маскарпоне) амо ти съвсем никакви не и остави след инвестицията.....
IRA написа:Аз лично не виждам проблема човек да има имот и в същото време да прави допълнителен пенсионен фонд.
Аз пък виждам проблем. Защото с парите за пенсионен фонд можеш да имаш още имоти.
значи хабер си нямаш....
мижавата гарсониерка на майка ми в Младост 1 носеше през 2003 година по 80 долара на месец преди данъци. Днес съшата носи по 150 евро, пак преди данъци и не струва 50 000 евро. Е сигурно може да носи и 300 евро, но може да се окаже, че си я продала на наемателя без да знаеш или имаш да плащаш парно за 5000 лева, или не ти се плаща наема ( ходи да се разправяш от Канада) и т.н. с големите печалби...
Прецентът адски много зависи от абсолютната цифра, защото се смята на нейна база.....
Ок, да кажем че гарсониерката не е в Младост, а на Слънчев бряг. Предполагам нито един инвеститор не се е залетял към Младост.
Joy написа:заключени в сметка, която я доживял да видиш, я не.
1-работя
2-плащам данъци
3- имам имот.
Това с доживяването си е проблем по принцип. Никой няма да си отнесе на оня свят ни дебелата банкова сметка, ни имотите.
В имотите винаги можеш да живееш ако решиш и имот не се обезценява, а другото дори не е банкова сметка. Не може да те стопли с нищо. Освен това, докато дойде време да можеш да ги ползваш, може да не струват вече пукната стотинка.
Ама глей са...не слушайте простата Джой, отваряйте си пенсионни смтеки при бгмонреал, щото той е финансово-умен.
Друга ми е думата. Дали ще е пенсионен фонд, апартамент или златни кюлчета закопани на потайно място всеки си решава. Важното е да имаме достатъчно за приличен живот преди пенсия и достатъчно за приличен живот след пенсиониране. А като ритна камбаната ми е все тая дали на момента съм богат като Крез, защото нито мога да харча пари нито да живея в апартамента (най-вече защото ще съм умрял).
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Друга ми е думата. Дали ще е пенсионен фонд, апартамент или златни кюлчета закопани на потайно място всеки си решава. Важното е да имаме достатъчно за приличен живот преди пенсия и достатъчно за приличен живот след пенсиониране. А като ритна камбаната ми е все тая дали на момента съм богат като Крез, защото нито мога да харча пари нито да живея в апартамента (най-вече защото ще съм умрял).
Аджък. С няколко апартамента, които ти носят по 200-300 евро/мес. няма да гърбиш като луд в Квебек, а ще си връткаш синджирчето доста преди да ритнеш камбаната.
Joy написа:
Аджък. С няколко апартамента, които ти носят по 200-300 евро/мес. няма да гърбиш като луд в Квебек, а ще си връткаш синджирчето доста преди да ритнеш камбаната.
Първо не се гърбя в Квебек - седя удобно на стол в Онтарио. Гърбица имам по-скоро в коремната област, ама тя е от друго...
Второ - бас държа, че и в Квебек има хора, които не се гърбят (освен в коремната област).
Трето - виж какво казва Ира -може И апартаменти
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001