Expats living in Bulgaria

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Публикувай отговор
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

ок, теб няма да те мисля :)
тревожа се обаче за 20 годишните англичани в Странджа - как ще се препитават: в археологическите ли разкопки участват, в мините ли работят или по язовирите :roll:
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

krimon написа:ок, теб няма да те мисля :)
тревожа се обаче за 20 годишните англичани в Странджа - как ще се препитават: в археологическите ли разкопки участват, в мините ли работят или по язовирите :roll:
1. те не са само в странджа, а навсякъде - както се казваше в един някогашен филм, те са на всеки километър
и
2. търсят си работа и каквато намерят - някои от тях си търсят, които не са пенсионери - повечето се опитват да станат преподаватели по английски с повече или по-малко успех или да си намерят работа във вестници като Софияеко, които излиза на английски, някои си имат и подобна онлайн работа за английски списания, писане на статии и т.н.
точно така мисля по въпроса:)
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

хе, развесели ме: освен учители по английски език /може би и други езици/ какво се търси в България като топъл хляб :D
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

krimon написа:хе, развесели ме: освен учители по английски език /може би и други езици/ какво се търси в България като топъл хляб :D
учители по английски в БГ бол, не се търси толкова много, но има все още възможности, други езици не се търсят - имаше временно леко нарастнал интерес към френския покрай Кебек, ама интереса намалява и жалко, щот сега няма с кой да си приказвам на френски.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

analgin написа:
peter_pan написа:
krimon написа:
peter_pan написа:
е това за бозата можеш ли да ми обясниш за какво ми го постваш?
Щото аз лично си загубих времето....
това за бозата е да ви напомни за тази напитка там където я няма
никога не съм обичала боза и изобщо не ми липсва :wink: :D
понеже на мен ми липсва, се върнах и сега пия всеки ден с баничка сутрин
Това е доста не здравословно, да ядеш баничка от извара, свинска мас и сол (абстрахирам се от косъма които евентуално е попаднал в нея от косата на циганката която се е погрижила да я приготви)
Наслаждавай се!
Абе така си е, ама носталгията ти пречи да мислиш трезво. И аз така миналото лято се засилих на баничка с боза и после.... ме хвана тва, дето го хващат канадските туристи в Мексико като прекалят с екзотичните плодове :oops:
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

peter_pan написа:учители по английски в БГ бол, не се търси толкова много, но има все още възможности, други езици не се търсят - имаше временно леко нарастнал интерес към френския покрай Кебек, ама интереса намалява и жалко, щот сега няма с кой да си приказвам на френски.
Ма как бе, ето ние сме тука, винаги ще помогнем на другарче в нужда.
Ostie de saint-sacrament de câlice de crisse! C'est beau en tabarnak en Bulgarie, eh?
Godis

Мнение от Godis »

ХАХА, браво Митак, само така :rotfl:
Smart Dust

Мнение от Smart Dust »

Ха ха ха ха Митак, très bien.
Потребител
Местоположение: Канада, а след следващия референдум - в Свободен Квебек

Мнение от Потребител »

Панчев, човече, ако наистина си в България и оттам ги пишеш тия работи, да знаеш че малко ти плащат, пич, много малко. Колкото и да е, пак е малко за времето и усилията титанични които хвърляш в този форум. Нахалост, уви.
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Мнение от hullboy »

Това е доста не здравословно, да ядеш баничка от извара, свинска мас и сол (абстрахирам се от косъма които евентуално е попаднал в нея от косата на циганката която се е погрижила да я приготви
Хълбой си спомни за постинг на Илка точно от Пловдив където двама баничари били във война.
Единия ползвал машинно масло за танкове което купил от някакво военно поделение и така подбивал цената на баничките на другия.
Сега ще го намеря да види Питар Пан какви банички яде.
Исторята се развива като по поръчка в града на Питар Пан, Пловдив.
Ето част от текста.
Представете си,Мръсник! Абсолютен мръсник! Досега и той, и аз използваме отработило срока си двигателно масло за танкове Т-87.
Слагаме го в продукцията вместо мазнина, нагъва танкови банички, понички, бюреци гражданството, та му пращят ушите…
http://www.segabg.com/online/article.as ... id=0003201

Питар Пан ти сигурен ли си че не си хапвал от тези банички правени с танково масло?
Като гледам какви ги пишеш друго обяснение нямам.:)
Smart Dust

Мнение от Smart Dust »

hullboy написа:Питар Пан ти сигурен ли си че не си хапвал от тези банички правени с танково масло?
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :thumbsup:
Аватар
Krassima

Мнение от Krassima »

Smart Dust написа:
hullboy написа:Питар Пан ти сигурен ли си че не си хапвал от тези банички правени с танково масло?
:shock: Eeeeee, c'est dommage! Az zaradi banichkite misleh da se vrushtam, ama kato gledam kak dejstvat... :rotfl: :rotfl:
QUI VIVRA, VERRA
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Питър Пан, я разкажи малко повече за Странджа, че от репортажите не се разбира много.

Странджа - протест - около 20 арестувани

Тези англичани, които живеят там, да не би да имат нещо общо :?

Изображение

Разглеждайки снимките от протеста се уверявам за пореден път, че в България държава няма!

http://photo-nabludatel.blogspot.com/
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

Потребител написа:Панчев, човече, ако наистина си в България и оттам ги пишеш тия работи, да знаеш че малко ти плащат, пич, много малко. Колкото и да е, пак е малко за времето и усилията титанични които хвърляш в този форум. Нахалост, уви.
аз не съм в БГ заради плащането, което трябва да е ясно от самосебеси;)
мерси за загрижеността - ако ми трябва по-добро плащане и в БГ ще го намеря.
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

Krassima написа:
Smart Dust написа:
:shock: Eeeeee, c'est dommage! Az zaradi banichkite misleh da se vrushtam, ama kato gledam kak dejstvat... :rotfl: :rotfl:
самовнушението е основен фактор в терапията
Публикувай отговор