Koi iska da raboti v pravitelstvoto na Quebec...realen shans
Искаш да кажеш,че е унизително да си арабин,азиатец или латинос?krimon написа:според канадските закони българите не са visible minority
лично никога не бих го употребила за мен, пък било то и да ме вземат на престижна работа - по този начин мисля, че се унижавам ... Не влизам в определите граници : араби, азиатци, латиноси

За мен е унизително самото делене на хората.
В Квебек въпросът също е смятата ли...... от тази гледна точка сам решаваш смяташ ли ,не смяташ ли.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Радой Ралин
-
- Обратна връзка:
Hehe temata nababnala ot prepirni
... mi koito iska da se pishe i marsianetz problema ili polzata si ostava za nego...
p.s. Obiasniavam za vtori pat, treti niama da ima. Specialno za Fonction Publique du Québec (t.e. le gouvernement) vseki balgarin vliza avtomatichno v preferencialnata grupa kandidati. Privilegiata idva ot prostichkia fakt che vseki edin ot nass e predstavitel na "communauté culturelle".
Iavno na niakoi mu se iska da e ot priveligirovan po-priveligirovan... ok, samo da ne stane filma "ot glupav po-glupav"
...

p.s. Obiasniavam za vtori pat, treti niama da ima. Specialno za Fonction Publique du Québec (t.e. le gouvernement) vseki balgarin vliza avtomatichno v preferencialnata grupa kandidati. Privilegiata idva ot prostichkia fakt che vseki edin ot nass e predstavitel na "communauté culturelle".
Iavno na niakoi mu se iska da e ot priveligirovan po-priveligirovan... ok, samo da ne stane filma "ot glupav po-glupav"

просто, ей така от любопитство питам Ира ти ако не си Caucasian in race, каква си?
аз съм виждала сестра ти, засякохме се на един рожден ден миналата година, тя определено си е Caucasian in race, пък май бяхте близначки
то е ясно, че сме различни от местните, но българите като раса сме си бели - е кои повече, кои по-малко
аз съм виждала сестра ти, засякохме се на един рожден ден миналата година, тя определено си е Caucasian in race, пък май бяхте близначки

то е ясно, че сме различни от местните, но българите като раса сме си бели - е кои повече, кои по-малко
People they come together
People they fall apart
No one can stop us now
'Cause we are all made of stars ...
People they fall apart
No one can stop us now
'Cause we are all made of stars ...
Ми арабка съм. И сегa аз издадох лична информация, да не вземат да ме банат.
Никога не съм се писала за никакво малцинство и не смятам да се пиша, дори няма да казвам че съм жена
.
И в по-горе написаното има избор за раса и цвят.
Според мен трябвя да си променят въпросът тогава. С това "смятате ли" подвеждат хората.
100 пъти писах ,че съм против тези деления.

Никога не съм се писала за никакво малцинство и не смятам да се пиша, дори няма да казвам че съм жена

И в по-горе написаното има избор за раса и цвят.
Според мен трябвя да си променят въпросът тогава. С това "смятате ли" подвеждат хората.
100 пъти писах ,че съм против тези деления.
Последно промяна от IRA на Чет Дек 21, 2006 2:51 pm, променено общо 3 пъти.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Радой Ралин
Радой Ралин
Българите нямат право да се пишат за видими малцинства. Чела съм една дефиниция (но едва ли е единствена) и ставаше дума за хора, които не са от бялата раса, и които идват от определени континенти, но не и Европа.
Това едно. За федералното правителство имат предимство инвалиди, туземци, представители на видимите малцинства и жени. За правителството на Квебек ние, българите имаме по-голям шанс. Там предимство имат освен видимите малзинства, инвалиди и т. н., и представителите на етническите общности. Това ознамача че при равни други условия (което обаче ми се струва малко разтегливо), вие ще имате предимство. БългарКите - двойно предимство - като жени и като представителки на етническа общност
Това само за Квебек. За Канада ще имат предимство само като жени.
Веднъж за нещо да съм на далавера от това че не съм мъж
Това едно. За федералното правителство имат предимство инвалиди, туземци, представители на видимите малцинства и жени. За правителството на Квебек ние, българите имаме по-голям шанс. Там предимство имат освен видимите малзинства, инвалиди и т. н., и представителите на етническите общности. Това ознамача че при равни други условия (което обаче ми се струва малко разтегливо), вие ще имате предимство. БългарКите - двойно предимство - като жени и като представителки на етническа общност

-
- Обратна връзка:
Gluposti survivorsurvivor написа: Това ознамача че при равни други условия (което обаче ми се струва малко разтегливо), вие ще имате предимство. БългарКите - двойно предимство - като жени и като представителки на етническа общностТова само за Квебек. За Канада ще имат предимство само като жени.

P.S. mai naistina oficialno jenite imat predimstvo za Québec pravitelstvoto pred majete. Taka da e, radvaite se momicheta! Niama strashno momcheta... shtom men me tarsiat tolkoz pati znachi sigurno i vass shte tarsiat...
- simplyaven
- Обратна връзка:
бтв, мъжът ти може да се възприема и пише както на него му допада повече - мен лично не ме касае. ти абсолютно можеш да имаш доверие на когото решиш - това си е твое право. по същия начин аз мога да предпочета да се доверя на човек, който е сега на 54 и работи от 28 години като правителствен служител, 12 от които като мениджър, първо с федералните в Алберта и после тук. това, което е по-съществено е дали човек поднася една информация като опция за тези, които САМИ РЕШАВАТ дали ще я ползват или я стоварва с ултимативен тон като единствената възможна истина? и не мога да разбера също защо единственото, което успяхте да прочетете досега е тази част, която касае расите??? един-единствен човек спомена другите възможни малцинства, за които всъщност иде речbeckythomas9 написа:Прочетох те, обаче прочетох и какво се казва в акта на Department of Justice, Canada:
http://lois.justice.gc.ca/en/E-5.401/238505.html
И не зная защо, но те ми се струват малко по-компетентни и съм по-склонна да им вярвам!
В крайна сметка, всеки да пише каквото си поиска, но да не възникнат проблеми после; това ми е мисълта.
BTW, мъжа ми, като е имигрант и англо-саксонец, и той ли е visible minority? Защото и той като си отвори устата и му личи, че не е оттук?

ДА си дойдем на думата значи,
Аз винаги съм твърдял ( ама най-сериозно), че в Канада има дискриминация и то от страна на всякакви правителствени институции.
Най-дискриминираната група хора, в Канада, са бели мъже, които не са педераси, куци или луди, демек нормални.
За мен е ЧИСТА проява на расизъм да те питат, при подаване на молба за работа, какъв ти цвета на кожата. Все едно това има нещо общо с това колко знаеш.
Аз затова мразя всякакви правителствени бюрократи, професионални организации и шибани профсъюзи. Това не са нищо друго освен свърталища на некадърници.
НАздраве
П.С. Здрасти Симпли Явен. Nothing personal, OK.
Аз винаги съм твърдял ( ама най-сериозно), че в Канада има дискриминация и то от страна на всякакви правителствени институции.
Най-дискриминираната група хора, в Канада, са бели мъже, които не са педераси, куци или луди, демек нормални.
За мен е ЧИСТА проява на расизъм да те питат, при подаване на молба за работа, какъв ти цвета на кожата. Все едно това има нещо общо с това колко знаеш.
Аз затова мразя всякакви правителствени бюрократи, професионални организации и шибани профсъюзи. Това не са нищо друго освен свърталища на некадърници.
НАздраве
П.С. Здрасти Симпли Явен. Nothing personal, OK.
- simplyaven
- Обратна връзка:
-
Мен също изобщо не ме интересува. Когато кандидатствах за работа разчитах единствено на квалификациите си, а не на това как изглеждам или как се казвам.simplyaven написа:бтв, мъжът ти може да се възприема и пише както на него му допада повече - мен лично не ме касае. ти абсолютно можеш да имаш доверие на когото решиш - това си е твое право. по същия начин аз мога да предпочета да се доверя на човек, който е сега на 54 и работи от 28 години като правителствен служител, 12 от които като мениджър, първо с федералните в Алберта и после тук. това, което е по-съществено е дали човек поднася една информация като опция за тези, които САМИ РЕШАВАТ дали ще я ползват или я стоварва с ултимативен тон като единствената възможна истина? и не мога да разбера също защо единственото, което успяхте да прочетете досега е тази част, която касае расите??? един-единствен човек спомена другите възможни малцинства, за които всъщност иде речbeckythomas9 написа:Прочетох те, обаче прочетох и какво се казва в акта на Department of Justice, Canada:
http://lois.justice.gc.ca/en/E-5.401/238505.html
И не зная защо, но те ми се струват малко по-компетентни и съм по-склонна да им вярвам!
В крайна сметка, всеки да пише каквото си поиска, но да не възникнат проблеми после; това ми е мисълта.
BTW, мъжа ми, като е имигрант и англо-саксонец, и той ли е visible minority? Защото и той като си отвори устата и му личи, че не е оттук?
Това не е единственото, което успях да прочета, а единственото, с което не съм съгласна и за което смятам, че някой може да има проблем. Затова и повдигнах въпроса! Защото като се пишете visible minority, вие де факто лъжете. Ваша си работа......;