Koi iska da raboti v pravitelstvoto na Quebec...realen shans

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

според канадските закони българите не са visible minority
лично никога не бих го употребила за мен, пък било то и да ме вземат на престижна работа - по този начин мисля, че се унижавам ... Не влизам в определите граници : араби, азиатци, латиноси
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

krimon написа:според канадските закони българите не са visible minority
лично никога не бих го употребила за мен, пък било то и да ме вземат на престижна работа - по този начин мисля, че се унижавам ... Не влизам в определите граници : араби, азиатци, латиноси
Искаш да кажеш,че е унизително да си арабин,азиатец или латинос? :roll:
За мен е унизително самото делене на хората.
В Квебек въпросът също е смятата ли...... от тази гледна точка сам решаваш смяташ ли ,не смяташ ли.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Stoyan_Chonev

Мнение от Stoyan_Chonev »

8)
Ognen_led
Обратна връзка:

Мнение от Ognen_led »

Hehe temata nababnala ot prepirni :lol: ... mi koito iska da se pishe i marsianetz problema ili polzata si ostava za nego...

p.s. Obiasniavam za vtori pat, treti niama da ima. Specialno za Fonction Publique du Québec (t.e. le gouvernement) vseki balgarin vliza avtomatichno v preferencialnata grupa kandidati. Privilegiata idva ot prostichkia fakt che vseki edin ot nass e predstavitel na "communauté culturelle".
Iavno na niakoi mu se iska da e ot priveligirovan po-priveligirovan... ok, samo da ne stane filma "ot glupav po-glupav" :) ...
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

IRA написа:Искаш да кажеш,че е унизително да си арабин,азиатец или латинос? :roll:
нищо подобно, просто аз идентифицирайки се с тези общности, за да получа работата си плюя на лицето и на това, към което смятам че принадлежа - българския етнос
Аватар
Agi

Мнение от Agi »

просто, ей така от любопитство питам Ира ти ако не си Caucasian in race, каква си?
аз съм виждала сестра ти, засякохме се на един рожден ден миналата година, тя определено си е Caucasian in race, пък май бяхте близначки :lol:
то е ясно, че сме различни от местните, но българите като раса сме си бели - е кои повече, кои по-малко
People they come together
People they fall apart
No one can stop us now
'Cause we are all made of stars ...
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ми арабка съм. И сегa аз издадох лична информация, да не вземат да ме банат. :lol:
Никога не съм се писала за никакво малцинство и не смятам да се пиша, дори няма да казвам че съм жена :D .
И в по-горе написаното има избор за раса и цвят.
Според мен трябвя да си променят въпросът тогава. С това "смятате ли" подвеждат хората.
100 пъти писах ,че съм против тези деления.
Последно промяна от IRA на Чет Дек 21, 2006 2:51 pm, променено общо 3 пъти.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
survivor

Мнение от survivor »

Българите нямат право да се пишат за видими малцинства. Чела съм една дефиниция (но едва ли е единствена) и ставаше дума за хора, които не са от бялата раса, и които идват от определени континенти, но не и Европа.
Това едно. За федералното правителство имат предимство инвалиди, туземци, представители на видимите малцинства и жени. За правителството на Квебек ние, българите имаме по-голям шанс. Там предимство имат освен видимите малзинства, инвалиди и т. н., и представителите на етническите общности. Това ознамача че при равни други условия (което обаче ми се струва малко разтегливо), вие ще имате предимство. БългарКите - двойно предимство - като жени и като представителки на етническа общност :D Това само за Квебек. За Канада ще имат предимство само като жени.
Веднъж за нещо да съм на далавера от това че не съм мъж :wink:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

аз имам само забележка към наименованието visible minority
според мен те са визибъл, но и мажорити :lol:
Ognen_led
Обратна връзка:

Мнение от Ognen_led »

survivor написа: Това ознамача че при равни други условия (което обаче ми се струва малко разтегливо), вие ще имате предимство. БългарКите - двойно предимство - като жени и като представителки на етническа общност :D Това само за Квебек. За Канада ще имат предимство само като жени.
Веднъж за нещо да съм на далавера от това че не съм мъж :wink:
Gluposti survivor :) , vinagi si e po-dobre da si maj :wink:

P.S. mai naistina oficialno jenite imat predimstvo za Québec pravitelstvoto pred majete. Taka da e, radvaite se momicheta! Niama strashno momcheta... shtom men me tarsiat tolkoz pati znachi sigurno i vass shte tarsiat...
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

хехе, май :wink:
още си спомням като пристигнахме на летището и най-сериозно имиграционния служител /визибъл китаец/ предупреди мъжа ми:
"В Квебек на първо място са правата на децата, после на жените, следват животните и най-накрая мъжете. Биенвеню о Кебек!" ... и мъжът ми изтръпна :dent:
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

beckythomas9 написа:Прочетох те, обаче прочетох и какво се казва в акта на Department of Justice, Canada:

http://lois.justice.gc.ca/en/E-5.401/238505.html

И не зная защо, но те ми се струват малко по-компетентни и съм по-склонна да им вярвам!

В крайна сметка, всеки да пише каквото си поиска, но да не възникнат проблеми после; това ми е мисълта.

BTW, мъжа ми, като е имигрант и англо-саксонец, и той ли е visible minority? Защото и той като си отвори устата и му личи, че не е оттук?
бтв, мъжът ти може да се възприема и пише както на него му допада повече - мен лично не ме касае. ти абсолютно можеш да имаш доверие на когото решиш - това си е твое право. по същия начин аз мога да предпочета да се доверя на човек, който е сега на 54 и работи от 28 години като правителствен служител, 12 от които като мениджър, първо с федералните в Алберта и после тук. това, което е по-съществено е дали човек поднася една информация като опция за тези, които САМИ РЕШАВАТ дали ще я ползват или я стоварва с ултимативен тон като единствената възможна истина? и не мога да разбера също защо единственото, което успяхте да прочетете досега е тази част, която касае расите??? един-единствен човек спомена другите възможни малцинства, за които всъщност иде реч :roll:
AlexAA

Мнение от AlexAA »

ДА си дойдем на думата значи,
Аз винаги съм твърдял ( ама най-сериозно), че в Канада има дискриминация и то от страна на всякакви правителствени институции.
Най-дискриминираната група хора, в Канада, са бели мъже, които не са педераси, куци или луди, демек нормални.
За мен е ЧИСТА проява на расизъм да те питат, при подаване на молба за работа, какъв ти цвета на кожата. Все едно това има нещо общо с това колко знаеш.
Аз затова мразя всякакви правителствени бюрократи, професионални организации и шибани профсъюзи. Това не са нищо друго освен свърталища на некадърници.
НАздраве
П.С. Здрасти Симпли Явен. Nothing personal, OK.
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

здрасти, AlexAA :D аз не се засягам, пък и ти не си казал нищо, от което аз да се засегна :shock: просто се опитах да споделя нещо, което би могло да буде полезно... това беше отдавна, преди да се развихри екшъна, разбира се :lol:
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

simplyaven написа:
beckythomas9 написа:Прочетох те, обаче прочетох и какво се казва в акта на Department of Justice, Canada:

http://lois.justice.gc.ca/en/E-5.401/238505.html

И не зная защо, но те ми се струват малко по-компетентни и съм по-склонна да им вярвам!

В крайна сметка, всеки да пише каквото си поиска, но да не възникнат проблеми после; това ми е мисълта.

BTW, мъжа ми, като е имигрант и англо-саксонец, и той ли е visible minority? Защото и той като си отвори устата и му личи, че не е оттук?
бтв, мъжът ти може да се възприема и пише както на него му допада повече - мен лично не ме касае. ти абсолютно можеш да имаш доверие на когото решиш - това си е твое право. по същия начин аз мога да предпочета да се доверя на човек, който е сега на 54 и работи от 28 години като правителствен служител, 12 от които като мениджър, първо с федералните в Алберта и после тук. това, което е по-съществено е дали човек поднася една информация като опция за тези, които САМИ РЕШАВАТ дали ще я ползват или я стоварва с ултимативен тон като единствената възможна истина? и не мога да разбера също защо единственото, което успяхте да прочетете досега е тази част, която касае расите??? един-единствен човек спомена другите възможни малцинства, за които всъщност иде реч :roll:
Мен също изобщо не ме интересува. Когато кандидатствах за работа разчитах единствено на квалификациите си, а не на това как изглеждам или как се казвам.
Това не е единственото, което успях да прочета, а единственото, с което не съм съгласна и за което смятам, че някой може да има проблем. Затова и повдигнах въпроса! Защото като се пишете visible minority, вие де факто лъжете. Ваша си работа......;
Заключено