Malko info za Calgary

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

bbb написа:
Ivan1007 написа:Celta na tova Quebec da ima otdelna imigracionna programa e tochno tazi koiato posochix.
Manitoba ima sashto otdelna imigracionna programa.Kakva e celta tam? - Da puskat vsiakavi s cel otdeliane moje bi. :D :D Greshka, zabravih, tam se govori angliiski, koeto po podrazbirane oznachava che tam se izbira samo kaimaka ot imigrantite.Sashto kato kaimaka v Alberta. :)
Manitoba niama otdelna imigracionna procedura. Ima programa za nasurchavane na imigraciata v Manitoba, no takava ima pochti vsiaka provincia vkliuchitelno i Alberta. Niama kaimak v Alberta, kakto i niama samo vsiakakvi v Quebec. Ne mi e minavalo i prez um podobno neshto. Vsichki znaem zashto obache sroka za federalnata chast e 3-5 godini, a za Quebec 1-2, kakto i zashto nai-vazhnoto za Quebec e frenskia. Koeto se poluchava che e chista glupost v kraiana smetka.
survivor

Мнение от survivor »

Ivan1007 написа:Vsichki znaem zashto obache sroka za federalnata chast e 3-5 godini, a za Quebec 1-2, kakto i zashto nai-vazhnoto za Quebec e frenskia. Koeto se poluchava che e chista glupost v kraiana smetka.
Сигурен ли си че знаеш? Ами знаеш ли че от Магреба, в който проблеми с френския нама никакви, за имиграция в Квебек се чака по около 6 години? А от Аржентина например се чака по-малко отколкото от България. Сметката не е толкова проста Иване.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Ivan1007 написа:Не знам със сигурност- не съм компететнтен по всички въпроси и дори и през ум не ми е минавало да се считам за такъв.
Имам предположения но е възможно да греша:
- езикова бариера - в BC, AB и SK по лесно можеш да чуеш български отколкото френски.
- шовинизъм - нали за това пускат всякакви в Quebec, само и само да останат, плащат им училището дано се франкофонизират, та да могат да се отделят. Въпросното отделяне на Quebec обаче има повече подкрепа в АБ отколкото в Quebec. Тук месовото мнение е да ги оставят да се отделят та да им гледат сеира после. Ама те нещат - предпочитат да продължават да приказват за това за да могат да лапат пари от федерацията.
- мързел - що да се трепят да бачкат като може да живуркат криво ляво - къде social, къде работа на черно. Виж хората от Еast Coast не ги мързи.
- предното води до социализъм - сети се кво беше в Франция наскоро - нали кръвта вода не става. А тук социализма не е на почит
:shock:
Това изказване утрепа рибата :rotfl: :rotfl:
и доказва, че пускат всякакви в Калгари :rotfl: :rotfl:
Иванчо, преди да пишеш идиотщини помисли и брой до 10. Или поне се опитай да се държиш възпитано и не раздавай некомпетентното си мнение толкова лековато пред сънародници (голяма част от които живеят в Квебек). :beer: :beer:
survivor

Мнение от survivor »

Ivan1007 написа: - мързел - що да се трепят да бачкат като може да живуркат криво ляво - къде social, къде работа на черно. Виж хората от Еast Coast не ги мързи.
-
Хайде стига стереотипи, нали гледахме статистиката на процента на хората на социална помощ. В Бритиш Калъмбия социаладжиите бяха само с 2-3 процента по-малко от Квебек. Абе хора, какво ви става - те да си се мразят тук между отделните провинции, ама ние имаме обща родина, дошли сме заедно в Канада, и да прехвърляме един към друг разни техни си предразсъдъци и омраза... Недоумявам...
bravo

Мнение от bravo »

Mi kak 6te doumiava6, integracia mu se vika. :twisted:
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Не мога да разбера защо се стягате всички. Това че вие лично сте в Quebec не значи че попадате в изброените от мен вероятни възможности защо хора от Монтреал не идват да работят в Алберта. Ни то че сте "всякакви" Вие най-вероятно не идвате защото си имате добра работа в Quebec, както и аз не отивам там защото ми е добре тук.
Коментарите ми се отнасят само до тези които предпочитат да получават социални помощи в Quebec или дори да работят за 10-12 долара на час, а не да потърсят друга възможност включително, но не само в Алберта. Само не ми излизайте и вие като батето с теорията за културата на Quebec и простотията на Запада, щото е смешно.
И ако донякъде мога да разбера хора чийто майчин език е френски, си мисля че има нещо гнило в системата дето позволява на имигранти да парадират с това че получават социални помощи вместо да работят.
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Заеби. Гледай как се е подпалила темата. Ей, хора, понеделник е само. До уикенда има бая време.
Темата беше да се сподели каква е хавата в Калгари, за да знаят новобранците (това в добрия смисъл на думата) какво ги чака. Пък то кво стана, пак Квебек срещу Алберта.
Не, че съм адвокат на Иван, ама го разбирам защо като чуе френски, социал, Квебек и отделяне от Канада, ПОБЕСНЯВА. И аз съм БЕСЕН, като погледна колко такси съм платил за 5.5 месеца. Като знам, че в Квебек е пълно с паплач, включително и българска такава, която кибичи на социал с години, хвали се колко са детските надбавки и как са субсидирани детските градини. В същото време, жена ми трябва да чака час за алерголог не знам колко време, щото Канада е социална държава.
Сърви, опитай се да ни разбереш такива като Иван и мен. Тук не става дума, че ние в Алберта сме хванали господ за оная работа, а пък вие в Квебек сте хапльовци. Става въпрос за това - ВСЕКИ ДА ЖИВЕЕ КЪДЕТО ИСКА, НО ДА СИ ПЛАщА САМ "ОБЯДА"!!
НАздраве
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

Алекс, то май вероятността Албърта да се отдели е по голяма от тази Кебек да се отдели. Кебек само лае за да може по голямо парче от пая да налапа докато в Албърта сепаратистите наистина има защо да се ядосват и ако не бяха избрали Харпър имаше голяма опасност и Албърта да почне сериозно да замисля отделяне.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Аз не мисля че плащам по-малко федерални такси от човек работещ на същата заплата в Албърта . Какво значи да се опитаме да разберем човек като теб? Ние в Квебек какви хора сме?
И все пак колко е тая паплач в Квебек която седи на социал? Какъв е процента според вас. И мислите ли че всичките ви данъци отиват единствено и само в Квебек?
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

ей тук обясняват еквализацията
аз я мразя, напомня ми на комунизма:
http://www.mapleleafweb.com/features/ec ... index.html

meжду другото, зависи как се разглежда
кекбек получава най много като сума но като процент нюфитата взимат близо 50% от доходите си като провинция благодарение на еквализацията

и Пол Макарти иска и другите 50% да почнем да им даваме като спрат да трепят тюлени
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Ivan1007 написа:Не мога да разбера защо се стягате всички. Това че вие лично сте в Quebec не значи че попадате в изброените от мен вероятни възможности защо хора от Монтреал не идват да работят в Алберта. Ни то че сте "всякакви" Вие най-вероятно не идвате защото си имате добра работа в Quebec, както и аз не отивам там защото ми е добре тук.
Коментарите ми се отнасят само до тези които предпочитат да получават социални помощи в Quebec или дори да работят за 10-12 долара на час, а не да потърсят друга възможност включително, но не само в Алберта. Само не ми излизайте и вие като батето с теорията за културата на Quebec и простотията на Запада, щото е смешно.
И ако донякъде мога да разбера хора чийто майчин език е френски, си мисля че има нещо гнило в системата дето позволява на имигранти да парадират с това че получават социални помощи вместо да работят.
Можеш да се изкажеш по въпроса, когато видиш Квебек не само на картинка и не престенеш да ръсиш истини за хората как живеят и какво предпочитат, според това какво си говорите в Алберта (между българите, разбира се).

Кат си ти харесва там, стой си. Някой от Квебек да е казал нещо за мечките там
:twisted:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

AlexAA написа:Като знам, че в Квебек е пълно с паплач, включително и българска такава, която кибичи на социал с години, хвали се колко са детските надбавки и как са субсидирани детските градини. В същото време, жена ми трябва да чака час за алерголог не знам колко време, щото Канада е социална държава.
Ало, я по-полека, че и аз побеснявам като чуя сънародник да говори за българите, които живеят в Квебек като паплач. :evil: Защо трябва да се надяваме, че ти не си от същата представителна извадка, тип паплач ? Само защото живееш в Калгари :shock:

Защо жена ти чака за алерголог ? Заради паплачта, която живее в Квебек или защото медицинското обслужване в Калгари е много зле ?
AlexAA написа:И аз съм БЕСЕН, като погледна колко такси съм платил за 5.5 месеца. ВСЕКИ ДА ЖИВЕЕ КЪДЕТО ИСКА, НО ДА СИ ПЛАщА САМ "ОБЯДА"!!
Точно така, АлехАА, като толкова ти харесва в Калгари, стой си там и си плащай големите такси. То май е всеизвестно, че точно в Алберта има най-ниски такива :wink:
BabaPena

Мнение от BabaPena »

bbb написа:
Ivan1007 написа:Celta na tova Quebec da ima otdelna imigracionna programa e tochno tazi koiato posochix.
Manitoba ima sashto otdelna imigracionna programa.Kakva e celta tam? - Da puskat vsiakavi s cel otdeliane moje bi. :D :D Greshka, zabravih, tam se govori angliiski, koeto po podrazbirane oznachava che tam se izbira samo kaimaka ot imigrantite.Sashto kato kaimaka v Alberta. :)
Manitoba moje i da ima samostoiatelna imigratsionna programa, no po neia i posmartno ne mojesh da se klasirash ako niamash rodnini/ priateli / job offer / Manitobsko obrazovanie i troino poveche TVOI pari na glava ot kolkoto iskat v Kvebek... Tuk chovek s tri dumi frenski na krast i pari sabrani ot priateli NE moje da doide... Ti si pravi smetkata koia provintsia puska kutso, kioravo i sakato i zashto...

Sas zdrave!
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

BabaPena написа:Manitoba moje i da ima samostoiatelna imigratsionna programa, no po neia i posmartno ne mojesh da se klasirash ako niamash rodnini/ priateli / job offer / Manitobsko obrazovanie i troino poveche TVOI pari na glava ot kolkoto iskat v Kvebek... Tuk chovek s tri dumi frenski na krast i pari sabrani ot priateli NE moje da doide... Ti si pravi smetkata koia provintsia puska kutso, kioravo i sakato i zashto...

Sas zdrave!
Бабо Пено, доскоро тук пишеше номер666, той беше получил виза за Манитоба без интервю, само по документи. При това процедурата му беше доста бърза. Сори, обаче това, което пишете за Квебек - куцо, сакато, кьораво - няма никакво покритие с истината и от твоята уста доста ме натъжава.
Eagle
Напуснал форума

!

Мнение от Eagle »

Божей......Всеки срещу всеки :) :) Затова аз давам да се четат транзакциите родител-дете...възрастен-дете...и т. н. :wink:
Заключено