Интервюта?!!?!?!?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
trans

Мнение от trans »

Дръжте се народе
Май наистина тази мадам е от строгичките но пък така успеха ви ще бъде по-сладъкБъдете уверени и горди
Успех стискаме ви палци
DOLPH

Мнение от DOLPH »

marielkata,тая мадам била много лоша.Така като те слушам ми приличате на идеални кандидати,не виждам какъв е проблема,а точно в стажа едва ли е проблема.По-скоро мисля ,че се е заяла заради това,че сте писали документите на английски и сте и говорили на английски.Все пак надявам се решението и да е положително за Вас,искрено Ви го желая!! :wink:

P.S.Не мога да ги разбера тея интервюиращи какво повече искат.Не стига че в тея държави е пълно с такава сволач ,че ви е бедна фантазията за какво става въпрос.А сега младо интелигентно семейство а се правят на интересни.Те си привличат ценни кадри от развити държави като Пакистан,Индия,Иран,Палестина и други все такива ,завършващи на "СТАН"!! :lol: Ами аз само мога да кажа "Хак да са им ,и на рамо си ги носят и те ще вкусят от удоволствието да им подпалят автомобила разгневени талибани!!И при все това Друго си е да си бял!! :D
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Колкото и кофти да звучи /някой ще каже расистко, но не е/, има резон в думите ти DOLPH...
Аватар
nt

1000-ди благодарности!

Мнение от nt »

Ей ЗЛАТНИ СТЕ! Благодаря Ви за подробностите на всички!!!
За мен, а и за всички който ни предстои да видим мадам на живо, тази информация много ни помага!

Определено мисля, че ще и се проясни до края на годината за ситуацията в страната. Но има вероятност това да и е вече ясно и просто да иска да види как ще и го обясним ние - хем френския ни (тук няма как ще ползвам преводачка в някой случаи :oops: ), хем да види дали се опитваме да я излъжем нещо. А и да провери колко си мотивиран за решението си. Там по техните правителствени статии е ДИНАМИЧНО, УНИКАЛНО, ФРАНКОФОНСКО, ДЕМОКРАТИЧНО общество и доколкото чувам от тези които са минали, иска да наблегне, че не ни чакат мед и мляко, а трябва да си готов и нахъскан да РАБОТИШ и то това за което си учил! Т.е. да си знаеш цената и да я отстояваш, въпреки трудностите. Явно иска да е сигурна че като идем там -френски и трудности няма да ни накарат да духнем бързо бързо...

Ще си проличи на моето интервю дали съм прав.

Пак мерси и успех на преминалите и очакваме още! :)
amigo

Мнение от amigo »

:roll: Ne e vinovna jenata,ne ia sadete strogo?!Ako dovchera e bila izpitvashta vav frenskogovoriashti darjavi,deto ot 1-vi klas ychat ezika,s kakvo da ia shashnem nie?Dano da i obiasni niakoi kak tochno stoiat neshtata v nashata darjavica!Nie sme na 2-ri,dano dotogava da i *svetne*kade e i kolko sme gotini i podhodiashti vsichki!
Yspeh na vsichki-i na tia koito chakat otgovor ,i na tia koito shte sa na intervu!Ne se poznavame,no shtom sme na starta,znachi ima zashto i tova e nashe reshenie,v povecheto sluchaia ne mnogo lesno vzeto!Da si zapazim dostoinstvoto,drygoto idva i si otiva!/i nie sme se spekli zdravo,no pone e interesno/
Аватар
grobari

Мнение от grobari »

Важно е да не забравяме, че г-жа Хорнер като цяло няма интерес да върне или скъса някой. Нали имат нужда от имигранти. В крайна сметка всеки от нас, преди да почне процедурата, много ясно си е дал сметка какви са шансовете му. Не би следвало да имаме основания да се притесняваме.
Продължавам да стискам палци на кандидатите преди нас и на тези след нас, разбира се. Мисля, че след като ни взе страха, г-жо Хорнер ще покаже и добрата си половина, като разпрати сертификати на всички минали интервю.
Имайте кураж и търпение да ги дочакате.
Аватар
sweety

Мнение от sweety »

DOLPH написа:По-скоро мисля ,че се е заяла заради това,че сте писали документите на английски и сте и говорили на английски.Все пак надявам се решението и да е положително за Вас,искрено Ви го желая!! :wink:
:D
Някой да ми помогне с дежурния отговор, моля!
Нашите документи също са преведени на английски! Когато подготвяхме документи за Виена, не бях запозната с форума, ако знаех за него по-рано, щях да послушам патилите съфорумци и да преведа всичко на френски. Но понеже зная добре английски, четох официалния сайт на провинция Квебек и разпечатвах всички документи от него на английски и съответно не ми дойде наум, че не трябвало да правя това, нали е официален сайт? И пише ясно - хем на анлийски, хем на френски??? Разбира се попълнихме DCS на английски... Кой ти знаел, че това което пише в сайта им е подвеждащо...
DCS - подтвърждение 22.04.05
Дата за интервю - 29.11.05
Чакане на отговор от Ордена на инженерите
Аватар
grobari

Мнение от grobari »

Ами там просто пише - ИЛИ на френски, ИЛИ на английски. Не сте направили нищо нередно. Съобразили сте се с официалните изисквания и правилата, подготвили сте сами документите си. Оттогава насам сте наблягали само на френския.
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Цялата работа според мен опира до това дали събирате минмума точки (68 ) или не. Ако събирате минмума за успешно интервю и съответно не сте надценили знанията си по френски и ги защитите и документите Ви са наред не виждам къде е проблема.
Но ако примерно Ви трябват още няколко точки, които вие се надявате да вземете от интервюто (от тези 10, които интервюиращият може да ви даде), това вече зависи изцяло от него. Изцяло от неговото ЛИЧНО И СУБЕКТИВНО МНЕНИЕ. Само за протокола - няма такова нещо като обективно и безпристрастно. Кой каквото и да ви говори - всичко е лично и субективно /или поне едното от двете/. Та в този случай може да се притесните за английския, защото това може да направи /и както се вижда прави/ лошо впечатление на интервюиращата.
Това е според мен:)
Поздрави и успехи на всички... ама наистина на всички :lol:
Аватар
avve
Обратна връзка:

здравейте!

Мнение от avve »

не забравяйте в такъв случай да си разпечатате някое и друго предложение за работа, за да покажете колко сте инициативни! следвайте примера и опита на предишни съфорумци!

http://emploiquebec.net/francais/regions/index.htm

https://placement.emploiquebec.net/mbe/ ... tcherc.asp

успех
Savoir c'est pouvoir!
PAVLINAP

Мнение от PAVLINAP »

за семейства минимума не е ли 56точки??
Аватар
grobari

Мнение от grobari »

58, за да ви поканят на интервю, 68 за получаване на сертификати
PAVLINAP

Мнение от PAVLINAP »

от къде го знаете това?
Аватар
Dinamitko
Обратна връзка:

Мнение от Dinamitko »

пише го в правилника http://www.canlii.org/qc/legis/regl/i-0 ... /tout.html
100%
tsveta&miro

Мнение от tsveta&miro »

виждам, че всичко свързано с английския не е от полза.

иначе на всички пожелавам успех и късмет. покажете им, че знаете, че сте ценни за тях!
Последно промяна от tsveta&miro на Вто Дек 20, 2005 11:43 am, променено общо 2 пъти.
Заключено