Още за Пан българизма или каде сме закачили чифтето пищтови.

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Гост

Мнение от Гост »

...
Последно промяна от Гост на Сря Окт 22, 2003 1:27 pm, променено общо 1 път.
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Нед Фев 22, 2004 10:04 pm, променено общо 1 път.
Гост

Мнение от Гост »

...
Последно промяна от Гост на Сря Окт 22, 2003 1:27 pm, променено общо 1 път.
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Нед Фев 22, 2004 10:28 pm, променено общо 1 път.
Аватар
sara
Рошава гарга

Мнение от sara »

Ombudsman написа: .... Съжалявам, че съм те подразнила. Все пак пиша моето мнение.

Не си спомням обаче, откакто съществува форума да съм се оплаквала, мрънкала и плюла по Канада. Жалко, че не го следиш по-отдавна. Оставам и аз с впечатления, че хората четат само това, което искат да прочетат. Явно, не ме одобряваш, но това не значи, че е вярно това, което пишеш за мен. Аз даже съм от позитивистите българи-имигранти в Квебек. 8)
Ombudsman, съжалявам за правописната грешка!
после, аз не съм от тея дето дават оценки и не раздавам одобрения и неодобрения. Нито пък съм тук, за да се съгласявам с всички мнения. Естествено - всеки си има право на мнение и може да го споделия, но....
Просто величанието и обясняването на това, колко е добре в България от хора, които са тук и не се борят всеки ден с живота и трудностите в милата родина не смятам, че е коректно и по мое мнение това не винаги показва позитивно отношение към Канада и живота тук. Малко е лицемерно ние дето сме дошли тук и си стоим тук да казваме на тези, които са се запътътили по не лекия имигрантски път колко си е добре в България и както някои обясняват - колко е лошо тук. А за заплатите и цените в България и условията на живот може оценка да дава само някой, който ги изпитва на гърба си , защото едно е от тук да се гледа на цена от 1.50лв за кило домати примерно при заплата дори и само $10 на час, друго е като получаваш 500лв на месец. А за цените на ток и телефони и т.н. сравнение не може и да става, защото аз тук плащам по-малко отколкото съм плащала в БГ при по-добро равнище на обслужване като апартаментът ми е почти същия.
Та, нищо лично няма в коментарите ми към теб - просто мнение.
Аватар
sara
Рошава гарга

Мнение от sara »

Ombudsman написа: .... Съжалявам, че съм те подразнила. Все пак пиша моето мнение.

Не си спомням обаче, откакто съществува форума да съм се оплаквала, мрънкала и плюла по Канада. Жалко, че не го следиш по-отдавна. Оставам и аз с впечатления, че хората четат само това, което искат да прочетат. Явно, не ме одобряваш, но това не значи, че е вярно това, което пишеш за мен. Аз даже съм от позитивистите българи-имигранти в Квебек. 8)
Ombudsman, съжалявам за правописната грешка!
после, аз не съм от тея дето дават оценки и не раздавам одобрения и неодобрения. Нито пък съм тук, за да се съгласявам с всички мнения. Естествено - всеки си има право на мнение и може да го споделия, но....
Просто величанието и обясняването на това, колко е добре в България от хора, които са тук и не се борят всеки ден с живота и трудностите в милата родина не смятам, че е коректно и по мое мнение това не винаги показва позитивно отношение към Канада и живота тук. Малко е лицемерно ние дето сме дошли тук и си стоим тук да казваме на тези, които са се запътътили по не лекия имигрантски път колко си е добре в България и както някои обясняват - колко е лошо тук. А за заплатите и цените в България и условията на живот може оценка да дава само някой, който ги изпитва на гърба си , защото едно е от тук да се гледа на цена от 1.50лв за кило домати примерно при заплата дори и само $10 на час, друго е като получаваш 500лв на месец. А за цените на ток и телефони и т.н. сравнение не може и да става, защото аз тук плащам по-малко отколкото съм плащала в БГ при по-добро равнище на обслужване като апартаментът ми е почти същия.
Та, нищо лично няма в коментарите ми към теб - просто мнение.
bateto

Мнение от bateto »

Fakano kantri,kazano po balgarski napisano na latinica,stoyte si na social i si gledayte kefa,opitvat se da me sasipyat ,no da ne sam se krastil Bateto,ako im go pozvolya.Licemerni gadni migiturki,edinstvennoto mi gelanie e da rabotya tova koeto iskam i da imam samochuvstvie ot truda si .Pochti dve godini sam se boril da go postigna ,no se opitvat da mi pokagat sreden prast,kofti che tryabva da se izpravya protiv dargavat ,no nyamam izbor sled kato tya mi podava streden prast i to brutalno.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Ако се опитват да те съсипят, най-добре е да успееш и те да го ду*ат!
А ако някой ти покаже среден пръст, то се увери, че точно това има предвид и то точно на теб, и тогава му покажи поне два!
:beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Нед Фев 22, 2004 10:06 pm, променено общо 1 път.
Plamen

Мнение от Plamen »

Хора, споко бе не ви ли е ясно че където и да сме ще се бачка и ще се плащат данъци /че то ако ние не плащаме кой друг.../
Просто е ясно че ще сме зле, каквото и да правим...но в Канада ще сме по-малко зле... :P
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Нед Фев 22, 2004 10:07 pm, променено общо 1 път.
Riba

Мнение от Riba »

Hich ne mi se pisheshe po tazi tema,ama ne se sdarjam.Ne mojah da procheta na Ombudsman mneniyata,gledam "izparili sa se".
Da,da,"kartofite"mogat da sa "dva"samo pri polojenie,che sa gi otgledali mama i tate na selo,inache kupeni ot magazina shte sa po edin.
Moite roditeli,kato mnogo drugi,sled kato se pensioniraha otidoha na selo,da si gledata starinite...drajki,zavadiha si de shto ima "jivinki".za da pomagat na decata v grada,zashtoto s takiva mi ti zaplati ot po 100,200 lv ne stava...
az ne,no sestra mi,samoten roditel na 2 deca s takava zaplata i doskoro izdrajka 25lv(za dvete deca)ne moje da si pozvoli drugo osven hlyab ,kashkaval i neshto,koeto po-trudno moje da se proizvede na selo .Mnogo tajno,no deistvitelnost...
I na men se sluchi da porabotya v magazin(chakaiki da namerya po-istinska rabota).Izkarah za 1 mesec 130 lv-napravih 2 pokupki-obuvki za men i pulover za sapruga mi...i si dadoh smetka ,za kakvo stava vapros...Ami ako tryabvashe s tazi zaplata da si paltya vsichki smetki...ujas,ami za hrana-ot magazina...oshte po-golyam ujas...
Ot kak slojiha toplomeri,savsem nikoi ne si izpolzva parnoto...tova e veche luks...
Spored men e CINICHNO,da se obyasnyava na horata v BG,kakvi zaplati mogat da imat i kakvo mogat da si kupyat s tyah...
Na Bansko bilo palno s narod-ami palno beshe i az kato hodih za edna Nova godina predi 2 godini-kolko sa tiya deto hodyat tam,i nyakoi zadava li si vaprosa,sled edno takova hodene do tam ,sled kolko vreme pak shte mogat da si go pozvolyat...takiva s podobni zaplat(KI)???
Vsichko tova spored men e gavra s truda na horata.Ne moje da se trudish po 8 chasa na den,i kato rezultat ....vsashtnost ,okazva se
che moje...
Pozdravi za vsichki s malki i golemi zaplati v Bg ,i vsichki udovletvoreni ,i ne dotam v Canada.
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Нед Фев 22, 2004 10:08 pm, променено общо 1 път.
todor73

Мнение от todor73 »

evala vi pravia hora deto se vkluchihte i da kajete za istinata v bg che to az predi me beshe sram da pisha kak sqm jivial v bg. vikam si sigurno az sqm nekqdqren ia glej kak sa jiveli drugite deto sega pishat ot monreal. edna malka grupa de, no uporito pishtesti. az ako vzemah v bg 1000 lv. nemashe da si razvaliam rahatlqka che da idvam tuk be djanqm. :roll:
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Нед Фев 22, 2004 10:09 pm, променено общо 1 път.
Заключено