Хубаво Нещо ли е Емиграцията ?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено

Хубаво Нещо ли е Емиграцията ?

Да
38
60%
Не
25
40%

Общо гласове: 63
bateto

Мнение от bateto »

....да за жалост си прав и ни се налага да живеем сред такива...
huba

Мнение от huba »

poumpy написа:ай стига с тези фабрики - ти в колко такива си работил за 7-8 долара ?
аз лично работя във фабрика и то за почти двойно от 7 на час.... има една приказка "не питай старило, питай патило" и ти не си добрия пример в случая....
poumpy ti tova samo za da zaiadesh sas sasho li go kaza ili iskash da napravish nova statistika za sredni rabotnicheski zaplati po 14$ na chas? Shtoto ako e parvoto monogo jalko, ako e vtoroto, vzemi i kaji na drugarchetata si po forum kade sa tia shtedri fabrikii , za da ne se machat gorkite za po 7$/chas.Taka de, ako shte oprovergavash statistikata, pone da badete pone 1%.
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

huba написа:
poumpy написа:ай стига с тези фабрики - ти в колко такива си работил за 7-8 долара ?
аз лично работя във фабрика и то за почти двойно от 7 на час.... има една приказка "не питай старило, питай патило" и ти не си добрия пример в случая....
poumpy ti tova samo za da zaiadesh sas sasho li go kaza ili iskash da napravish nova statistika za sredni rabotnicheski zaplati po 14$ na chas? Shtoto ako e parvoto monogo jalko, ako e vtoroto, vzemi i kaji na drugarchetata si po forum kade sa tia shtedri fabrikii , za da ne se machat gorkite za po 7$/chas.Taka de, ako shte oprovergavash statistikata, pone da badete pone 1%.
ami poumpy,
аз във фабрика не съм работил, но всеки познава такива хора. ама както каза Хуба не съм чул във фабрика да се бачка за 14$, може би е някакъв "квалифициран" труд :wink:
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

poumpy написа:аз гласувах "ДА". с какво толкова се разделяте в БГ ? - аз лично почти с нищо, с изключение на голямо количество навици и спомени, които с течение на времето се създават на новото място. за приятели и роднини не е проблем - света вече е едно голямо село и комуникацията, била тя виртуална или на живо се осъществява достатъчно лесно и при желание. Разкарването ми от негативната среда в БГ е повече от положителна постъпка ! Попадането в среда, в която имаш неограничени възможности за развитие, зависещи единствино от твоето желание и труд също е положително !
е няма ги кръчмите и безмислените, безкрайни висенена по кафенета с "приятели", но все едно аз никога не съм го изпитвал това "удоволствие" в БГ и просто изобщо не ми липсва.....
абсолютно "да" заставам зад твойте думи :beer: :beer: :beer:
Аватар
AleksandrAI

Мнение от AleksandrAI »

sasho71 написа:
AleksandrAI написа: Аз Емигрирам защото ми писна да ми оценяват труда за някви си мизерни левчета ...
айде , още един! момче, ти откъде си сигурен, че тук ще ти оценят труда? :shock: ако ги знаеш какви са "оценители"...това е хубаво да го пишеш кат дойдеш тука, като потърсиш работа, като се пребориш с някои от местните асоциации...защото ако не се пребориш , тогава във фабриката за 7-8$ на час така ще те "оценят", че ще ти изкарат джигера и тогава ще запееш друга песен :wink:
Пич да те светна. Знам тук как ме оценяват. Знам какво знам.Знам какво мога.Знам какво искам.И знам как да го направя.

А това че ти си мрънкач на всички им стана ясно.Лошото е че не си единствения.Има около десетина "съфорумци" който нон стоп се оплаквате и на хората им писна от вашите глупости.

Може и да работя 1-2 години във фаврика но поне ще знам за какво.
А това че някой от емигриралите българи не могат или не искат да работят работа за която се иска мозък си е техен проблем и да вземат да мислят и да се погледнат какви са и тогава да ми мрънкат колко е кофти и незнам си какво.

Айде стига по тоя въпрос.

П.С. Нищо лично.
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

bateto написа:Rose добре ,но въпроса в анкетата бе -хубаво нещо ли е имиграцията ,а не дали си струва или не си струва да имигрираш.Имам чувството ,че болшинството от изказалите се не направи разлика м/у двата въпроса и по скоро отговори на втория,от тук и се породиха противоречиви мнения.

Аз отговорих с Не конкретно на въпроса -не е хубаво нещо,ако бе зададен въпроса дали си струва да имигрирам бих отговорил с Да,да защото съм имал нужда и ми дава възможност да реализирам целта си,които възможности в Бг. ги нямах.
Обаче агитката не направи разлика м/у тези два различни въпроса и скочи пак по навик да ни убеждава нас с противоположното на тях мнение колко сме негодни и некадърни.
:thumbsup:
Нека тези, които отговориха с да, да си припомнят годините на попълване на документи, надзъртане в пощенската кутия, стреса от пътуването, новото място, търсенето на работа, доучването на езика. И да кажат дали независимо от постигнатите цели процеса не е бил едно негативно преживяване за тях :)
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
ilian79
mutd

Мнение от ilian79 »

стреса,е това което показва,че си живИзображение
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

sasho71 написа:
bateto написа:Дакел 1 извини ме за любопитството ,но какъв смисъл влагаш в съждението -имиграцията за мен е като освобождение.Как да го разбирам като душевен или физически оргазъм.Дай пример от какво и как се освобождаваш,поне на мен би ми било интересно.
abe освождава се от парите си човека :D Канда е идеално място за освобождаване от тежащите излишни пари :wink:
а иначе тук освобождаването/олабването става срещу 60$ и ако е филипинка например излиташ в орбита като ракета... :wink:
Какво освобождаване от парите бре??? нали щяхте да инвестирате спечеленото от Канада във България

Саше ами тука във фабриката като бачкат за 2 лева, я има я не, а може и да не ти платят за 5, 6 месеца като нищо!!!

Бате ми като са те били хилядарките по главата докато беше във кафенцето за какво си се изнесал???
RABO

Мнение от RABO »

На въпроса :Хубаво Нещо ли е Емиграцията ?
НЕ - ако си гражданин на:Америка,КАНАДА,Германия,Швейцария и много др.
ДА - ако си ОБИКНОВЕН гржданин на : Авганистан,БЪЛГАРИЯ,Албания И още много други Африкански държави. :D

А за тези които са решили да се връщат за винаги в БГ.е същото да правш бънджи скок самоче си забравил да си вържеш ластика. :beer:
dank

Мнение от dank »

Съгласен съм, че изместихме акцента на дискусията (вж. bateto, стр. 4), но това е така, защото част от нас не отъждествяват емиграцията единствено с т.нар. "първи период", а я възприемат като един продължителен, нелек, но все пак положителен процес на себеутвърждаване, себеизграждане, себеопознаване, ако щете, с респект към плодовете на този процес. Важно условие за постигането на всяка цел е да имаш съмишленици и в това виждам част от функциите този форум.
pumpy

Мнение от pumpy »

[quote="huba"][quote="poumpy"]ай стига с тези фабрики - ти в колко такива си работил за 7-8 долара ?
аз лично работя във фабрика и то за почти двойно от 7 на час.... има една приказка "не питай старило, питай патило" и ти не си добрия пример в случая....[/quote]

poumpy ti tova samo za da zaiadesh sas sasho li go kaza ili iskash da napravish nova statistika za sredni rabotnicheski zaplati po 14$ na chas? Shtoto ako e parvoto monogo jalko, ako e vtoroto, vzemi i kaji na drugarchetata si po forum kade sa tia shtedri fabrikii , za da ne se machat gorkite za po 7$/chas.Taka de, ako shte oprovergavash statistikata, pone da badete pone 1%.[/quote]

Работя като aide generale в cuisine de l'air Cara Operations и часовата ставка, в зависимост от вида помощ, която оказвам е от 12,51 да 13,89 на час + 50 минути платени почивки + платен от компанията обяд + застраховка след шестия месец.
и наистина в анкетата не става въпрос за пари, а за имиграцията, която пак повтарям е ХУБАВО НЕЩО
BG-Dude

Мнение от BG-Dude »

Abe vii xora ot nebeto li padate ve?
Neka da predpolojim 4e govorite za US dolari koito sa po-skupi ot canadskite, let me break it down for you:

da kajem 4e ste super kasmetlii i rabotite za $15/4as:

$15 x 160(4asa na mesets) = $2400

ot dezi $2400, slagam minimalno 35% danutsi

= $1560

naem po maluk ot $550 na mesets ne sum vijdal (osven ako ne jiveete v trailer, i to pak shte e pove4e ot $400), za morgidj daje niama i da govoria

=$1000 (da gi vakruglia)

vnoska za kola i zastraxovka, plius benzin, v NAI-DOBRIA slu4ai $400

=$600

tok, telefon (voda za niakoi), internet, cabelna TV - $150 (pak v nai dobria slu4ai)

=$450

Taka 4e v NAI-DOBRIA slu4ai ostavash s $450 za xrana, drexi, i nepredvideni obstoiatelstva, i ako pazaruvash v costco $450 moje da ti stignat za xrana za edin mesets
Ami drugoto?

I tva e ako polu4avash $15 USDolara na 4as, i za nai-minimalnite nujdi.
Aide ne mi govorete gluposti 4e bilo koi znae kolko xubavo da si imigrant. I "pravata" ti kato 4ujdenets sa kolkoto na edin negar.
Otdelno 4e shansut ti tuk da budesh zastrelian ili "mugged" sa 100 puti po golemi otkolkoto v BG-to (za obiknovennia grajdanin stava duma).
I 4e tuk ako im otvorish kartata na Evropa, 99% ne mogat da ti poso4at kade e Frantsia.

Tuk ako si prosto edin obiknoven rabotnik - shte jiveesh den za dan, edva svurzvash dvata kraia, sushto kakto v BG-to. I kakvo kato cabelnata ti ima 1000 kanala - 995 ot tiax sa samo gluposti...

Tuk idvash samo za "the big break", i az sum kusmetlia 4e sled 5 godini v stranstvo nai-nakraia uspiax, no ako ne beshe stanalo - propilial sum si jivota.
I az na moite priateli ot BG sam im kazal i pak shte im kaja - niama smisal da biagash zad granitsa, jivotut ti shte e 10 puti po truden i tejak, to4ka.
speedy

Мнение от speedy »

BG-Dude написа: I "pravata" ti kato 4ujdenets sa kolkoto na edin negar.
Otdelno 4e shansut ti tuk da budesh zastrelian ili "mugged" sa 100 puti po golemi otkolkoto v BG-to (za obiknovennia grajdanin stava duma).
I 4e tuk ako im otvorish kartata na Evropa, 99% ne mogat da ti poso4at kade e Frantsia.

Tuk ako si prosto edin obiknoven rabotnik - shte jiveesh den za dan, edva svurzvash dvata kraia, sushto kakto v BG-to. I kakvo kato cabelnata ti ima 1000 kanala - 995 ot tiax sa samo gluposti...

Tuk idvash samo za "the big break", i az sum kusmetlia 4e sled 5 godini v stranstvo nai-nakraia uspiax, no ako ne beshe stanalo - propilial sum si jivota.
I az na moite priateli ot BG sam im kazal i pak shte im kaja - niama smisal da biagash zad granitsa, jivotut ti shte e 10 puti po truden i tejak, to4ka.
За някои е така, за други - не. Обобщения и изводи от единични случаи не са коректни.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
bateto

Мнение от bateto »

Това което го казваш е точно така ,лошо ,много лошо е на мин.заплата,същия мизерник ще си както в Бг.Те и за това по вечето българи тук стоят на социал,разкарват пици и вестници,а жените им чистят еврейските къщи,щото с две мин.запл по 7,5=15 е мизерия,така ги правят 2по 15.
BG-Dude

Мнение от BG-Dude »

Mdam...pove4eto ot vas sa 4eli za bulgarina koito beshe zastrelian v NY - 4oveka si ba4kal kato pizzza-delivery, otishul na adresa da dostavi, no za neshtastie v tozi moment se izvurshval obir, i te go zastreliali...ili za bulgarskoto momi4e v Atlanta...

A shto se otnasia d prava - dori niama da po4vam. Az li4no (slava bogu) ne sum imal nikakvi problemi, no samo triabva da se ogledash i shte razberesh...:)

Iavno niakoi ot vas si jiveiat v texnia si "rozov" sviat, ili prosto im e gadno da si priznaiat 4e ne sa nikak po-dobre otkakto sa imigrirali, no factite sa si facti.

Ako ne si niakoi visoko kvalifitsiran kadur (xirurg, IT injiner) prosto ne si struva. A kolko slu4ai znam ot parva ruka - roman she ti napisha :)
Заключено