интервю Март 2011

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
warthog

Re: интервю Март 2011

Мнение от warthog »

Минахме успешно :party:
Мадам е страхотна, ще пусне всички. Не се притеснявайте, следете и мисълта защото говори много и почти всичко са съвети. Ако сте с висше образование не казвайте, че ще работите на ниска длъжност. Това я побърква. 30 мин. Ни се кара защо след,като сме висшисти и имаме стаж по специалностите си сме съгласни да работим на по-ниско ниво. С две думи, тя държи да се работи точно по специалността и то на високи постове. За ниските длъжностии си имали хора. Тя не била дошла в България за да взима хора, които ще работят под нивото си. Пример: Попита съпругата ми след, като е мениджър във фирма, какво мисли да работи в Квебек? Тя показа оферти за работа, които са доста под нивото и, и мадам побесня. Попита я защо тогава е завършила висше, защо има магистратура и т.н.
Въпросите бяха стандартни: Какво работите в момента, какви са Ви плановете за Квебек и т.н.
При нас интервюто продължи почти 2 часа. Имахме много документи, които трябваше да се разгледат, защото имаме собствен бизнес във България. Но общо взето е важно да сте спокойни и усмихнати. тя е там за да ни вземе.
Ако имате вариант за отговор различен от Монтреал и Квебек, като място за живеене - ИЗПОЛЗВАЙТЕ ГО. Не и приятно, че всички са писали тези два града. Даже и е много неприятно. Аз имах оферти за работа от много и все различни градове от тези двата и това я накра да се усмихне и да ни каже, че сме се ориантирали правилно. Монтреал и Квебек са за хора, които искат дълго време да са безработни, или за хора готови да работят всичко, включително и продавачи на балони.

Успех на всички
Аватар
sudju4e
Обратна връзка:

Мнение от sudju4e »

На мен пък ми хареса много аргументацията защо Монреал и изобщо не я подразни това дори напротив :?:
DSC - 30.04.2010
Entervue - 08.03.2011 - успешно
DRP - Букурещ -23.03.2011
Медицински - 22.08.2011 (направени - 23.08.2011)
Покани - 24.01.2012
Визи - 23.02.2012
Полет - 25.03.2012
Аватар
loginn

Мнение от loginn »

sudju4e написа:На мен пък ми хареса много аргументацията защо Монреал и изобщо не я подразни това дори напротив :?:
И при нас така. Аз бях писал че сме отворени за възможности и в други региони на Квебек, но не се сети да пита къде например.
Аватар
GRus

Мнение от GRus »

Поздравления warthog! Знаех си че ще се справите успешно.
Аз също смятам, а и мадам Ут го потвърди, че шансовете ни извън големите агломерации на Монреал и стоицата са по-големи, особено за владеещите и двата езика, защото там се говори основно френски и в този случай английският е предимство.
Успех напред!
If everything seems under control you're just not going fast enough
Аватар
loginn

Мнение от loginn »

GRus написа:защото там се говори основно френски и в този случай английският е предимство.
Или повод да си изпросим боя :D
niko8003

Мнение от niko8003 »

здравейте и от нас,при нас всичко мина добре :tmi: мадам говори доста бързо обаче така че трябва да слушате доста внимателно.пита ни кога сме родени,какво работим в момента и какво мислим да работим там,пита ни и за регионите и какво знаем за един от тях като по този начин ни затапи максимално,пита ни за оферти за работа и далимислим да работим по специалността,офертите на мъжа ми за каква да е работа като за начало ги хвана и ги хвърли в коша като му каза че трябва да работи по специалността си,а на мен ми намали точките за стаж,като каза че майчинството не се считало за стаж.През повечето време говори тя,а на въпроса къде мислим да се установим и казах че се чудим между Монреал и Квебек град и тя ни даде съвет за Квебек като ни обесни колко била красива там природата и т.н като че ли остана доволна че не сме решили твърдо за Монреал.Като цяло най-важното е документите да са изрядни,тъй като през повечето време се занимава с тях.важно е и да и покажете че сте се интересували от обяви за работа,обяви за жилища и за детски градини ,ако сте с деца.иначе е много добронамерена и приветлива жена.Успехи на всички
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

Здрасти и от мен. И ние сме сред щастлиците със сертификати :party:
Относно мадам Ут, трябва да кажа, че е страхотна.Не ми зададе въпроси за мотивация, нито за областите.Попита ме защо сме избрали Квебек град, какво знаем за провинцията, какви са ни плановете, оферти за работа, как да си приравним дипломите.Естествено аз се бях гипсирала и на моменти забравях по някоя дума или бърках, някое местоимение, но мадам каза, че съм се подготвила страхотно и нивото ми е на границата с интермедиер супериор, но ми писа по-ниско. както и да е, важното е, че имаме сертификати :)
Едно нещо обаче ме притесни - писали са ми моминската фамилия като второ име.Попитах преводачката, която в края на интервюто разяснява някои неща, защо така, а тя ми отговори, че девойките в Квебек носели бащината фамилия плюс тази на мъжа.Обаче аз не съм квебекска девойка и си мисля, че това ще ми създаде проблеми.Има ли някой с подобен случай?
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

Азурке честито :party:
Добре дошла в отбора :y:
Жена ми също я писаха с моминското й име. Те така си пишат, споко. Стягай багажа :D
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

мерси, бластер, успокоих се :) айде и аз скачам в кюпа :D
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
celicata

Мнение от celicata »

azzura честито, успехи и за напред
радвам се че всички които бяхме на TCFQ успяхме :)
BibitaN

Мнение от BibitaN »

И ние сме със сертификати! :party: :party: :party:

Първо искам да благодаря на всичи от форума, които споделиха какво изисква Мадам Ут и отговориха на всичките ми питанки относно цялата процедура досега! :)

При нас всичко мина много добре. В началото аз от притеснение обърках датата на раждане на детето ни. :tmi: Но Мадам Ут не се е мръщила. Тя е наясно, че всички сме много притеснени и че заради това човек може да каже нещо, което отлично знае по принцип.
Въпросите, които ни зададе бяха много малка част от тези, които вече е питала всички. Пита ни какво ще работим там. Даде ни съвети като отидем там да показваме добро самочувствие, тъй като те ни взимат защото сме образовани и квалифицирани и имат голяма нужда от нас. Интервюто не беше разделено на водещ и придружаващ кандидат, а който от нас искаше да отговори - той взимаше думата. Беше като общ разговор. Пита ни как сме учили френски. Казахме и че сме ходили на частни уроци и показахме декларация от учителката ни. Остана доволна. Хареса СВ-тата и препоръките ни. Мерси, Чегевара, за това че сподели с нас, че е нужна тази декларация!:) Защитихме си нивата за френски /7/7 и 5/5/.
Аз също потвърждавам, че тя иска да види как хората, които имат висше образование наистина мислят това да работят... дори и след време. И ние бяхме разпечатали обяви за по-ниско квалифицирана работа. При нас не се е ядосвала може би защото на едния от нас професията му е изисква много-добро познаване на езика. И аз точно това отговорих на въпроса и дали мисля да практикувам там професията си. Тя обясни, че ако имаме интерес да работим по професиите си, когато научим френския на нужното ниво и ще си намерим работа, че имаме основания и щом сме учили и имаме и практически опит и знания, сме равни със всички в Кебек. Каза ни междувременно какво можем да работим друго и пак... че трябва като отидем да показваме самочувствие в Кебек, защото сме умни и квалифицирани и с гърдите напред, от Кебек затова ни искат.
Така, че който има време да си потърси обяви по специалността или обява за работа на същия пост, на какъвто е работил в България, пък дори и там да пише, че се изискват 5 г. по специалността, тя това не гледа.
После мене ме пита, по повод на това, че съм посочила по-високо ниво на английски - къде съм учила езика /на английски/. Отговорих и. Мъжът ми беше с най-високото ниво на английски. И на него му зададе един въпрос. Той и отговори също. Не се подразни от това, че английският ни е по-добър, защото предполагам и от други знае, че сме изучавали много от нас английски дори още в основните училища.
Поиска да види всичко, което сме си разпечатали като обяви и разни други информации. Каза, че отлично сме се подготвили.

Успех на всички, на които им предстои интервю! :) Ще минете, само бъдете спокойни до колкото е възможно! Дори и да сбъркате нещо, въобще не е фатално! ;)
Явно са решили всички да ни пуснат тази сесия. Защото ако имаха някаква бройка, сигурна съм, че един изпитващ винаги може да извърти нещата така, че да намери основание да ти докаже колко още неща има, които не си научил и има още какво да се желае. Така, чеее... с гърдите напред, както казва Мадам Ут. ;)
Док. Виена - 6.8.2010
Интервю - 10.3.2011
Док. Букурещ - 5.2011
Баркодове - 6.2011
Мед. форм. - 28.11.2011
Мед. изсл. - 9.12.2011
OK мед. - 29.12.2011
ВИЗИ - 11.10.2012
Nescafe

Мнение от Nescafe »

Честито!Good luck !
azzura Чудесно си се справила,мила!Относно имената,там ще бъдеш с моминското си име.Така е прието по техните закони.
:y: :party: :clap:
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

Мерси, нескафе, селиката, и аз се радвам, че достигнахме целта :)
Когато силно искаш нещо, рано или късно го постигаш. :rock:
Joya

Мнение от Joya »

Радвам се за всички, ей супер сесия, така си и знаех, че ще ни пуснат :)
Успех и следващата седмица, не остана. Мадам май ще отбележи 100% успешност.
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
siso_krasi

Мнение от siso_krasi »

Честито на всички!!!!! :party:
Много се радвам за вас. Пожелавам ви оттук нататък само успехи и по-бързо получаване на визи!!!!!!!!!
Виена - 30.05.2011г.
Акюзе - 13.02.2012г.
Искане за изпращане на допълн. документи, включително за език - 15.08.2012г.
Публикувай отговор