Какво се случва в България?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Re: Какво се случва в България?

Мнение от MrGeek »

joro написа:Обслужването винаги е под всякаква критика за хейтърите, на тях угодия няма. Ходил съм на джаз-фестивали, концерти, карнавали в други държави- там данданията е същата и се разминава по същия начин с нормална градска среда. Разбира се, в другите държави това не прави впечатление на хейтърите, важното е да си оплюят родината.
Ходил си трънци! На какъв концерт в чужбина си бил на централен градски площад до 2 през нощта бе Йорко? :fubar:
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
joro

Мнение от joro »

MrGeek написа:
joro написа:Обслужването винаги е под всякаква критика за хейтърите, на тях угодия няма. Ходил съм на джаз-фестивали, концерти, карнавали в други държави- там данданията е същата и се разминава по същия начин с нормална градска среда. Разбира се, в другите държави това не прави впечатление на хейтърите, важното е да си оплюят родината.
Ходил си трънци! На какъв концерт в чужбина си бил на централен градски площад до 2 през нощта бе Йорко? :fubar:
Например в Каунас, Литва, там също правят джаз-фестивал на центъра. Там съм ходил 2 пъти. В Прага концертите през лятото са ежедневие, в Германия правят бирени фестове с дандания и напивания с бира по цяла нощ. То и в Канада сигурно е така, ама нали трябва да си оплюем родината.
И едно уточнение- джаз-фестивалът в Банско е до 12 часа вечерта, не до 2 през нощта.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
joro

Мнение от joro »

Всъщност един мой познат, който от години живее в Монтреал ми каза, че в канадските градове вечерно време няма да видиш човек на улицата- всички се крият по къщите, явно някои хора предпочитат такава градска среда.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
joro

Мнение от joro »

България изпреварва по брой нощувки в хотелите и сходни места за настаняване, реализирани от чужденци Холандия, Ирландия, Чехия, Унгария, Полша, Словакия, Белгия, Финландия, Дания, Люксембург и много други дестинации за периода юни-юли 2018 г.

В двата летни месеца повече от 7,407 млн. са нощувките в хотели от чужденци у нас, докато в Холандия са 5,4 млн., Ирландия- 2,9 млн., в Чехия и Унгария те са съответно 4,5 млн. и 2,6 млн. Нощувките от чужденци в хотели, отчетени в Белгия - 2,2 млн., в Полша са 2,9 млн., в Словакия -900 хил., в Люксембург- 267 хил. за същия период тази година.
https://news.bg/tourism/s-leten-turizam ... -v-es.html"

Който го може- го може. :clap: :clap: :clap:
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Joro, стига ни заривал с ирелативни данни, ами сравни зимните с летните курорти и кажи как така зимните компенсирали за приключването на летния сезон, та било чак "напротив".

Отговор - ще бягаш по тъча, защото пак лъжеш.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
joro

Мнение от joro »

ablood написа:Joro, стига ни заривал с ирелативни данни, ами сравни зимните с летните курорти и кажи как така зимните компенсирали за приключването на летния сезон, та било чак "напротив".

Отговор - ще бягаш по тъча, защото пак лъжеш.
На глупавия човек и 100 пъти да обясняваш- няма да разбере.
jet

Мнение от jet »

МОН ще обучава кадри за учители по ромски език:

http://www.plovdiv24.bg/news/822683.html"

"...немалко от кадрите на образованието се питаха какъв е тоя език, след като няма своя графична система и писменост. Други се шегуваха, че може да се използва кирилица или шльокавица..."
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

joro написа:
Ivan1007 написа:
joro написа:
ablood написа:Не се прави на утрепан! Как зимния сезон бил компенсирал за летния, та намаляването на заетостта била "напротив". Повечето планински курорти си работят целогодишно.
През лятото планинските куроти работят с намален състав. През зимата летните курорти също работят с намален състав. Част от персонала на морето през зимата отива в зимните курорти, а през лятото отива отново на морето.
Освен в туризма има хора, които работят като програмисти в София, и техния брой непрекъснато расте, което също води до по-висока заетост.
Йорко,
Легловата база в Банско е общо около 20 000, сезона е 3-4 месеца и извън него половината хотели са затворени. Ски базата е за 7000. Сега оставям на теб да ни кажеш, колко е легловата база по Черноморието, където сезона е 2-3 месеца. Да ти помогна - легловата база само на Слънчака е 300 000.
Като пренасочиш персонала само от там, той ще напълни сите хотели в Банско и за туристи няма да има място.
Гербаджиите сте по неграмотни от вожда Тиквоний :D
Банско не е единствения курорт, има и Пампорово, Боровец, някои по-малки курорти. Така, че персоналът в туризма има голям избор. Разбира се има такива, които си работят целогодишно на едно място, а други се местят- през лятото на морето, през зимата на зимните курорти. А ти Иване си гледай сондите и стига си пъха носа в области, където си нямаш понятие.
Знам ве, Йорко.
Ама с Боровец и Пампорово ще ги докараш до 35 000. :D
Дай сега да добавим персонала от Златни Пясъци, Албена, СВ. Константин и Елена, без да броим по- малките курорти по Северното Черноморие само. :D
Аз сондите си ги гледам, ама и теб те гледам как се гънеш като глист на буца и ръсиш глупости.
Легловата база по Черноморието е няколко десетки пъти по-голяма, та частта от персонала дето лятото работи по морето, а зимата по планините е нищожна. :D
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

joro написа:На глупавия човек и 100 пъти да обясняваш- няма да разбере.
Недей да се напъваш да сътворяваш мъдрости в стил Конфуций, ако не си сигурен, че можеш, камо ли да ги споделяш с публично!

ablood написа:
joro написа: В Америка по 6 души загиват от катастрофи на всеки 5 минути.
Преди да продължиш с политическите хвалби ще оправдаеш ли тази наивна глупост с някакъв източник?

Също така чакаме обяснение на сметката, че било 100 пъти по-евтино да отидеш на море в Гърция, отколкото ние в Куба.

И как "спрелият" според теб автобус се движи на видеото (от което е изваден скрийншота по който съдиш), докато шофьорът прелиства и подписва?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
joro

Мнение от joro »

Ivan1007 написа:
joro написа:
Ivan1007 написа:
joro написа:
ablood написа:Не се прави на утрепан! Как зимния сезон бил компенсирал за летния, та намаляването на заетостта била "напротив". Повечето планински курорти си работят целогодишно.
През лятото планинските куроти работят с намален състав. През зимата летните курорти също работят с намален състав. Част от персонала на морето през зимата отива в зимните курорти, а през лятото отива отново на морето.
Освен в туризма има хора, които работят като програмисти в София, и техния брой непрекъснато расте, което също води до по-висока заетост.
Йорко,
Легловата база в Банско е общо около 20 000, сезона е 3-4 месеца и извън него половината хотели са затворени. Ски базата е за 7000. Сега оставям на теб да ни кажеш, колко е легловата база по Черноморието, където сезона е 2-3 месеца. Да ти помогна - легловата база само на Слънчака е 300 000.
Като пренасочиш персонала само от там, той ще напълни сите хотели в Банско и за туристи няма да има място.
Гербаджиите сте по неграмотни от вожда Тиквоний :D
Банско не е единствения курорт, има и Пампорово, Боровец, някои по-малки курорти. Така, че персоналът в туризма има голям избор. Разбира се има такива, които си работят целогодишно на едно място, а други се местят- през лятото на морето, през зимата на зимните курорти. А ти Иване си гледай сондите и стига си пъха носа в области, където си нямаш понятие.
Знам ве, Йорко.
Ама с Боровец и Пампорово ще ги докараш до 35 000. :D
Дай сега да добавим персонала от Златни Пясъци, Албена, СВ. Константин и Елена, без да броим по- малките курорти по Северното Черноморие само. :D
Аз сондите си ги гледам, ама и теб те гледам как се гънеш като глист на буца и ръсиш глупости.
Легловата база по Черноморието е няколко десетки пъти по-голяма, та частта от персонала дето лятото работи по морето, а зимата по планините е нищожна. :D
Който иска- намира си работа. Който не иска- виси на цоциал. Така е навсякъде по света. Като екскурзовод съм изкарвал по 260 лева на ден, това са около 200 канадски долара, 2 пъти повече от разносвачите на пици в Канада, по номинал, не в РРР.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

joro написа:И едно уточнение- джаз-фестивалът в Банско е до 12 часа вечерта, не до 2 през нощта.
Йоро, за разлика от теб, аз бях точно там в центъра на Банско в началото на август и слушах концерта до два през нощта, а тълпата се разотиваше още час след това. Сoпри се малко с глупостите, защото вече ставаш за смях на банските магарета.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

:rofl: :D
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''