Никога няма да забогатеем, ако използваме кредитни карти !

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Pavel M
батката - оригиналът

Re: Никога няма да забогатеем, ако използваме кредитни карти

Мнение от Pavel M »

pumpy написа:
Pavel M написа:
jet написа:Павка, пак не отговори на въпроса докато събереш 100к кеш къде живееш (отговор: под моста, в кочината или в камиона не се приемат), отделно дай линк къде се продават къщи по 100к да купя 5-6 (с моргич естествено).
Аз ако съм спечелил от лотарията нямаше да знам даже колко ми струва къщата щом ми харесва.

ок.сега забелязвам въпроса ти.не се ослушвам като свиня сред теменужки и веднага с най голямо удоволствие отговарям.
наемаш си евтина квартира,2 години работиш усърдно и спестяваш 100К долара,говорим за долари не за левове.ако работиш така 4 години тогава сумата се удвоява,стават 200К
стягаш куфара,дебитната карта и на Pearson с еднопосочен билет Торонто-Варна или Бургас по избор.ще те чакам на уреченото летище в уречения ден и час.вземам те от порта и те водя като почнем от Поморие чак до Свети влас да си избереш каквото искаш-кондо,таунхаус или самостоятелна къща,избор има голям за всеки вкус и за всеки джоб.за 100К ще се уредиш с нещо прилично,а за 200К ще е нещо съвсем лукс.
плащаш харесания имот кеш и си заживяваш щасливо без дълги и мъчителни моргиджи,лихвени проценти и ипотеки.сделката е затворена и си забравил за всякакви финансови задължения по имота.е тока,водата и годишния данък си ги плащаш но за разлика от канада това са дребни пари.тук зимата е мека а лятото прохладно,няма да ти е чак толкова скъпо отоплението и охлаждането
ако не ти харесва тая дестинация може да мръднем по на север чак до Балчик, избор има голям.но ако си харесаш нещо на юг от нос Емине много ще се радвам да станем съседи.
и най важното сутрин ще се събуждаш от шума на морския бриз и от песента на чайките/малко са досадни,но ще им свикнеш/ а не от шума и пушека на тировете по 401 с минмум 400-500К борч към банките платим за минимум 25 години :lol: :lol: :lol:
удовлетворен ли си сега :y:
батка, порпускаш нещо МНОГО ВАЖНО - изброените от теб места се намират в една невероятна дупка. Ти не можеш да разбереш, че има хора тръгнали то там откъдето ти искаш да стигнеш. Те този път са го вече минали и искат нещо различно...

въпрос на вкус пумпи.за мен дупка е да живееш в пустоща,пустинята,нищото та би било то в лас вегас или финикс или близо до белите мечки от северния полюс в канада било то монтреал или торонто
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
pumpy

Мнение от pumpy »

myhata II написа: Абе ти изобщо четеш ли се, как може да кажеш че нашето черноморие е дупка, ти верно нещо не си добре да се изказваш точно така

Я се прибери малко в България и се разходи до черноморието, и се огледам, знаеш ли какви къщички има и то от тухли за по 100 камо ли 200 к.
Виж сега, нашите черноморие Е дупка облицована с бетон и още много бетон, с липсваща канализация и ужасна цигания навсякъде. Нещо като мексико след урагана преди някокло години. Не ме интересува какво има нито за 50, нито за 200 хилки защото са пари хвърлени в една дупка, пълна с много говеда, които трудно мога да понасям на едно място. Както каза един приятел скоро, проблема не е в българите, а в тяхната концентрация. А на нашето черноморие концентрацията е отчайваща.
А за тухлата не разбирам какво е захласата ? Аз не живея в тухлена къща и не виждам да ми е станало нещо особено ?
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

myhata II написа:
pumpy написа:
Pavel M написа:
jet написа:Павка, пак не отговори на въпроса докато събереш 100к кеш къде живееш (отговор: под моста, в кочината или в камиона не се приемат), отделно дай линк къде се продават къщи по 100к да купя 5-6 (с моргич естествено).
Аз ако съм спечелил от лотарията нямаше да знам даже колко ми струва къщата щом ми харесва.

ок.сега забелязвам въпроса ти.не се ослушвам като свиня сред теменужки и веднага с най голямо удоволствие отговарям.
наемаш си евтина квартира,2 години работиш усърдно и спестяваш 100К долара,говорим за долари не за левове.ако работиш така 4 години тогава сумата се удвоява,стават 200К
стягаш куфара,дебитната карта и на Pearson с еднопосочен билет Торонто-Варна или Бургас по избор.ще те чакам на уреченото летище в уречения ден и час.вземам те от порта и те водя като почнем от Поморие чак до Свети влас да си избереш каквото искаш-кондо,таунхаус или самостоятелна къща,избор има голям за всеки вкус и за всеки джоб.за 100К ще се уредиш с нещо прилично,а за 200К ще е нещо съвсем лукс.
плащаш харесания имот кеш и си заживяваш щасливо без дълги и мъчителни моргиджи,лихвени проценти и ипотеки.сделката е затворена и си забравил за всякакви финансови задължения по имота.е тока,водата и годишния данък си ги плащаш но за разлика от канада това са дребни пари.тук зимата е мека а лятото прохладно,няма да ти е чак толкова скъпо отоплението и охлаждането
ако не ти харесва тая дестинация може да мръднем по на север чак до Балчик, избор има голям.но ако си харесаш нещо на юг от нос Емине много ще се радвам да станем съседи.
и най важното сутрин ще се събуждаш от шума на морския бриз и от песента на чайките/малко са досадни,но ще им свикнеш/ а не от шума и пушека на тировете по 401 с минмум 400-500К борч към банките платим за минимум 25 години :lol: :lol: :lol:
удовлетворен ли си сега :y:
батка, порпускаш нещо МНОГО ВАЖНО - изброените от теб места се намират в една невероятна дупка. Ти не можеш да разбереш, че има хора тръгнали то там откъдето ти искаш да стигнеш. Те този път са го вече минали и искат нещо различно...

Абе ти изобщо четеш ли се, как може да кажеш че нашето черноморие е дупка, ти верно нещо не си добре да се изказваш точно така

Я се прибери малко в България и се разходи до черноморието, и се огледам, знаеш ли какви къщички има и то от тухли за по 100 камо ли 200 к.

Мух сега ми напомняш че пропуснах да обесня на Жет че може да остане разочарован че имота който евентуално ще купи няма да е от трески,пластмаса,дунапрен и гипсокартон а от керемиди, тухли и стоманобетон,но въпреки това си мисля че с хубавото лесно се свиква. :lol:
pumpy

Мнение от pumpy »

Pavel M написа: въпрос на вкус пумпи.за мен дупка е да живееш в пустоща,пустинята,нищото та би било то в лас вегас или финикс или близо до белите мечки от северния полюс в канада било то монтреал или торонто
Напълно си прав батка, въпрос на вкус. На мен пустошта, северния полюс, индианците, ми харесват. Финикс е невероятно място (живял съм там на близо около година), Вегас е кич, не ме кефи, но има много готини места за избор на целия континент тук. Моя избор не е българското черноморие, сори.
А относно изплащането на ипотеката - разбира се че го прави някой друг. Моята позиция е да инвестирам чужди пари и да прибирам печалбата. Така да се каже съм паразит на пазара на недвижими имоти.И след всички платени сметки на година ми остават като за една ваканция, ама от тези с КЕШ, не с точки.
Аз си плащам само моята ипотека, за да мога да карам ски през зимата и да си спя вкъщи, а не на хотел.
pumpy

Мнение от pumpy »

Pavel M написа: Мух сега ми напомняш че пропуснах да обесня на Жет че може да остане разочарован че имота който евентуално ще купи няма да е от трески,пластмаса,дунапрен и гипсокартон а от керемиди, тухли и стоманобетон,но въпреки това си мисля че с хубавото лесно се свиква. :lol:
Батка, да не ти казвам колко е готино да си в къща от гипсокартон. Миналата седмица исках да си направя една мивка в гаража, да мия на кучката крачката след разходка. Невероятен кеф е да можеш да си направиш сам водопровода, канализацията и инсталирането на самата мивка без да ти трябва ХИЛТИ и часове на разбиване и замазване след това.
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

pumpy написа:
myhata II написа: Абе ти изобщо четеш ли се, как може да кажеш че нашето черноморие е дупка, ти верно нещо не си добре да се изказваш точно така

Виж сега, нашите черноморие Е дупка облицована с бетон и още много бетон, с липсваща канализация и ужасна цигания навсякъде. Нещо като мексико след урагана преди някокло години. Не ме интересува какво има нито за 50, нито за 200 хилки защото са пари хвърлени в една дупка, пълна с много говеда, които трудно мога да понасям на едно място. Както каза един приятел скоро, проблема не е в българите, а в тяхната концентрация. А на нашето черноморие концентрацията е отчайваща.
А за тухлата не разбирам какво е захласата ? Аз не живея в тухлена къща и не виждам да ми е станало нещо особено ?
пумпи да живееш на нашето черноморие.трайно.а не да ходиш на курорт на слънчака.и за мен като курорт слънчака също е дупка която нямам желание да посетя за почивка.бих работил там но не и да живея трайно или да почивам и съм съгласен с твоите определения ,но слънчака съвсем не е нашето черноморие както и софия не е българия
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

pumpy написа:
Pavel M написа: въпрос на вкус пумпи.за мен дупка е да живееш в пустоща,пустинята,нищото та би било то в лас вегас или финикс или близо до белите мечки от северния полюс в канада било то монтреал или торонто
Напълно си прав батка, въпрос на вкус. На мен пустошта, северния полюс, индианците, ми харесват. Финикс е невероятно място (живял съм там на близо около година), Вегас е кич, не ме кефи, но има много готини места за избор на целия континент тук. Моя избор не е българското черноморие, сори.
А относно изплащането на ипотеката - разбира се че го прави някой друг. Моята позиция е да инвестирам чужди пари и да прибирам печалбата. Така да се каже съм паразит на пазара на недвижими имоти.И след всички платени сметки на година ми остават като за една ваканция, ама от тези с КЕШ, не с точки.
Аз си плащам само моята ипотека, за да мога да карам ски през зимата и да си спя вкъщи, а не на хотел.
благодаря за отговора
но забележи защо когато кажеш нещо хората не ти вярват.пускаш ги много плоски и елементарни,като за лаици и даже ума ти не допуска че от тук пишещите прости хора няма
би ли обеснил как точно наема който вземаш от наемателите си покрива всички разходи на банката по ипотеката и всички данъци и такси по имота на 100%
аз казвам,че наема не покрива разходите на 100%,да ги покрива най много 50-60%.разликата я доплащаш от собствените си пари,т.е след 4-5 години като продадеш имота и приспаднеш собствените си пари печалбата ти остава мижава,ако евентуално има и такава.
да ти имам и печелившите инвестиции :lol:
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

pumpy написа: Формулировката Ози, формулировката. Хората имат право да "мечтаят" защото тези, които мечтаят, те дърпат всички ни напред. Банките няма да изядат никого жив, ако човек си е направил сметката. Ако не може да смята, кредитите не са за него - стотици хиляди останаха без жилища и кредити тук преди 10 години, защото не можеха да смятат и защото алчната система им пробутваше кредити за ВСИЧКО. Но в крайна сметка всеки има глава на раменете си, да мисли и да смята, а не да се притеснява, че някой ще го яде жив. Всеки да си избере реката пред която да стои.
Aми ето, че и ти показваш същото отношение към банките-кредитори. Които от алчност "пробутват" кредити за "ВСИЧКО" и бих казал на ВСЕКИ, без дори да си дават труда да оценяват възвращаемостта. А след това отнемат от длъжника и ризата от гърба (образно казано) при невъзможност за обслужване на кредита. Това аз наричам "жив да те изядат".

Разликата между нас е, че ти напълно оневиняваш банките за случаите на неплатежоспособност, а обвиняваш глупавите кредитоискатели, които не са могли да си направят добре сметката.
Също така ти демонстрираш абсолютна убеденост, че при теб рисковете са добре преценени и нищо непредвидено не би могло да те събори финансово. Докато аз нямам тази увереност.
Е, сгреших като те посочих за условна тяхна жертва. Прощавай!
Такова нещо при теб е изключено да стане. Разбрах.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
pumpy

Мнение от pumpy »

agent Ozo написа: Разликата между нас е, че ти напълно оневиняваш банките за случаите на неплатежоспособност, а обвиняваш глупавите кредитоискатели, които не са могли да си направят добре сметката.
Също така ти демонстрираш абсолютна убеденост, че при теб рисковете са добре преценени и нищо непредвидено не би могло да те събори финансово. Докато аз нямам тази увереност.
Ози, аз не мога да обвинявам един бизнес, за това, че си пробутва продукта. На мен колко неща се опитват да ми пробутват всеки ден, бедна ти е фантазията. Аз избирам дали да ги купя или не. Както и асистентите ми избират дали да профурват или спестяват. Аз просто им го предложих, защото вярвам, че е възможно, те го направиха. Можех да им предложа и обратното и там е разликата във формулировката ;)
Аз са мен не се притеснявай: имам застраховка и живот и неработоспособност. Ако нещо ми се случи съм помислил и за това. Има чинаги рискове, но аз съм се опитал да ги минимизирам максималко. Това не значи, че хората не ги ядат живи, но това е ИЗБОР. Ако с 1000 кинта на месец си купил къща, която иска 3000, не е банката виновна а непослушната ти ръчичка, което е подписала договора за покупка. Ако имаш 1000 кинта свободни на месец, а товариш кредитната карта с 1500, не е банката виновна, а ти, защото не можеш да си правиш сметката.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

agent Ozo написа:
pumpy написа: Формулировката Ози, формулировката. Хората имат право да "мечтаят" защото тези, които мечтаят, те дърпат всички ни напред. Банките няма да изядат никого жив, ако човек си е направил сметката. Ако не може да смята, кредитите не са за него - стотици хиляди останаха без жилища и кредити тук преди 10 години, защото не можеха да смятат и защото алчната система им пробутваше кредити за ВСИЧКО. Но в крайна сметка всеки има глава на раменете си, да мисли и да смята, а не да се притеснява, че някой ще го яде жив. Всеки да си избере реката пред която да стои.
Aми ето, че и ти показваш същото отношение към банките-кредитори. Които от алчност "пробутват" кредити за "ВСИЧКО" и бих казал на ВСЕКИ, без дори да си дават труда да оценяват възвращаемостта. А след това отнемат от длъжника и ризата от гърба (образно казано) при невъзможност за обслужване на кредита. Това аз наричам "жив да те изядат".

Разликата между нас е, че ти напълно оневиняваш банките за случаите на неплатежоспособност, а обвиняваш глупавите кредитоискатели, които не са могли да си направят добре сметката.
Не може, те са му това, ама е забравил че един път прощават и после го забравят завинаги
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
jet

Мнение от jet »

Батка в БГ можеш да прикоткаш само някой руснак дето е краднал от партията.
Пари хвърлени на вятъра.
Само мога да си представя каква е била "евтината квартира в Монреал" та да спестиш 100к, я някой от района да ни светне.
А аз се чудя що един тон кебекуа живеят в Торонто, а те избягали от рая.
Аз с аванса мога и къща в Пиргово да си купя, ма за к'ъв чеп - да се хваля, че съм собственик на имот ли?!
Бай дъ вей, на твоите години не знаеш ли, че влажния климат не е твоят приятел или и ти само си мечтаеш за черноморието като тинейджърчетата (за пореден път гледаш да ни пратиш на черешата).
Аз къща имам в БГ, даже ми е без пари, но какво от това.
Вземи се премести у София, че е много селско в Русе, като всички останали, поне има доктори.
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

jet написа:Батка в БГ можеш да прикоткаш само някой руснак дето е краднал от партията.
Пари хвърлени на вятъра.
Само мога да си представя каква е била "евтината квартира в Монреал" та да спестиш 100к, я някой от района да ни светне.
А аз се чудя що един тон кебекуа живеят в Торонто, а те избягали от рая.
Аз с аванса мога и къща в Пиргово да си купя, ма за к'ъв чеп - да се хваля, че съм собственик на имот ли?!
Бай дъ вей, на твоите години не знаеш ли, че влажния климат не е твоят приятел или и ти само си мечтаеш за черноморието като тинейджърчетата (за пореден път гледаш да ни пратиш на черешата).
Аз къща имам в БГ, даже ми е без пари, но какво от това.
Вземи се премести у София, че е много селско в Русе, като всички останали, поне има доктори.
питаше как става номера да си купиш имот кеш обесних ти го
сеа започна да ми даваш наклон на к.ра как и къде да живея.
ок.подменяме темата.пак ме караш да ти отговарям
глупости на търкалета да сравняваш някакво село в русенско със свети влас.и аз с аванса го мога в забутаното село.
климата на юг от нос емине е в десетки пъти по приятен от тоя в торонто.остава да кажеш че е обратното
относно влагата ще пропусна глупоста която каза.сам знаеш каква влага е в торонто и ако не си изсушиш долните гащи в сушилнята а разчиташ на простора все ще си ходиш с мокри гащи
в софия не ми харесва.никога няма да се преместя.отдавна вече не живея в русе а на свети влас и там ми харесва.даже и за известно време да отсъствам пак там се връщам
заради това ти предложих да ми станеш съсед.предполагам че ще ти хареса и на теб стига да можеш да си го позволиш
живял съм в мтл-ндг и ил де сьор.наем за малък апартамент 600-700.това според моите критерии е евтино жилище.
виж ги на картата къде се намират особенно втория ама недей да хълцаш като почне да ти пада капата :lol:
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Джет е фантазьор бе батка, и жалкото е че има много такива като него ...

Повечето който са ти набори като клисуров и Оптика и Гоша седмицата чакат само жадувания блян- пенцията
След като я захапят поничката като булдог, ще си бият камшика към Влас, Атанас и пр.

Затова тези стойки сме ги гледали вече ;)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

myhata II написа:Джет е фантазьор бе батка, и жалкото е че има много такива като него ...

Повечето който са ти набори като клисуров и Оптика и Гоша седмицата чакат само жадувания блян- пенцията
След като я захапят поничката като булдог, ще си бият камшика към Влас, Атанас и пр.

Затова тези стойки сме ги гледали вече ;)

ей умен пич си ти
ама ако няма такива стойки и чалъми не мислиш ли че ще останем само ние двамата да си пишем един на друг :lol:
в интерес на истината канацката пенция е вери импортан тинг и си заслужава да се усвои
но съм сигурен,че 90% ще ми станат комшии.
въпрос е на време.кой по рано,кой по късно ;)
jet

Мнение от jet »

С канадцката пенсия и наемите от кондото ми, ще има кинти за по-бяла държава. Гледай сега кеф декември на Св. Влас като празнуваш със студентите, слънчо ще го видиш чак Март, само че там го няма газовия торонтски фърнис на 6 (you know compressed air).
Публикувай отговор