Няма начин да нямат опции, просто зависи какъв е обема, оупън интереста и Bid/Ask спреда, за да може да се осъществи добра сделка.Kpetrov написа:Гийк, заблудил съм се. Имало опции на компаниите които държа, просто след затваряне на пазарите платформата ми не ги показва. Ще се замисля по въпроса, но повечето са петролни акции и не ги задържам дългосрочно.
Аз днес както приказвах от няколко дни за тия хубавци от AMD и изведнъж реших да нагазя в спекулативните води (краткострочно), понеже ми се видя доста изгодна фундаментално-техническа ситуация. Ето какво направих днес:

Можеше да влезна и по-ниско, но просто реших да тествам спекулативния сетъп заради тръпката (рискът в случая е съвсем поносим). Дори и при тези цени на сделката, картинката изобщо не изглежда зле, дори и цената да не скочи до впросния таргет от $13. На практика идеалната цел е упражняване на опциите, което ще доведе до продажба на акциите на $13. Междинният вариант е експайрване на опциите и продажба на акциите на стойност между $10 и $13 (каквато се случи в съответния момент). Най-зле разбира се е сриване отново на цената под $10, но в този случай ще има бързо закриване и на двете позиции с някаква минимална загуба (опциите при подобно сриване на акциите трябва също да се сринат). Картинката не показва парите, които прибрах на момента - $320 (без комисионите), които пари се прибавиха към общия баланс (който по разбираеми причини не смятам да показвам). Като позиция софтуера показва само P/L стойността при търгуване на опцията, т.е. ако реша в момента да затворя позицията (Buy To Close), ще загубя грубо $43 (без комисионите).
На практика ако се осъществи плана-максимум, ще трябва да се приберат към $13,000 - $10,640 + $320 = $2,680 (без комисионите). Това при марджин от $5,405 прави 49.6% RORC за грубо 72 дни или на годишна база това прави умопомрачителните 251.4%. Хубавото е, че каквото и да става, тия $320 са сигурни и са вече в сметката, демек имам 6% гарантиран RORC, който винаги се добява към каквато и да е P/L ситуация при закриването на позициите. Ей за това се навих за въпросната спекулация, да видим какво ще излезе.