NightMartini написа:domino написа:Преди време четох за софтуер, който „ пресява “ CV-та ...
Прав си.
Adecco за пример използват такъв софтуер, защото имат база данни и търсенето става по-лесно и бързо.
Можеш да търсиш определен текст или да задаваш определени критерии.
Доколкото знам има значение в какъв формат е твоето СВ - word или pdf, но тази част не мога да потвърдя.
Ако съм прав по-добрия вариант за СВ е формат word, за да остане в базата данни.
До сега всички агенции са ми искали CV в word формат.
Агенциите ровят не само в своите бази данни, но и в доста сайтове за търсене/предлагане на работа.
По два от проектите агенциите ме контактнаха първи, след като са ме намерили на различни сайтове.
Многократно агенции, където никога не съм пращаш CV, са ми губили времето, защото им се налагало да си усревременят базата. Явно и те са ме открили на някой сайт.
Не веднъж са ми казвали, че в Канада всичко се получава, просто трябва време.
Струва ми се, че времето е необходимо, за да ти дойде редът.
Блъда може и да е прав, че като започнеш работа в някоя "хамалска" агенция, имаш шанс да те забележат и да се издигнеш.
Само че, трудно докато метам контейнерите някой ще забележи пръстена и ще ме цани за Engeneer in Training... отдавна спрях да вярвам във Феята на Зъбчетата.
Как пък толкоз време, докато се мотмм като техник из IBM и AirCanada, никой не го забелЕза.
Старта на Surviver Job би бил от полза, ако мерака ми бе да стана Homme à tout faire.