FSWP - 2014г.
Re: FSWP - 2014г.
А какво да кажем за това, че по Федералната процедура не се работи горе-долу от юни месец.
MurAhm,MurAhm написа:А какво да кажем за това, че по Федералната процедура не се работи горе-долу от юни месец.
Последно даже март-април изпратиха масово искане за медицински и до там. Ще чакаме новата вълна. Вие оправихте ли документите с Букурещ?
Landed: 25.06.2016 Toronto
Появи ни се вторият ред.
We started processing your application on January 16, 2015.
We started processing your application on January 16, 2015.
Моя приятелка днес ми звънна да се похвали, че е с втори ред от днес.
Като влязох в ecas установих, че и аз съм с втори ред от днес (сутринта нямах). Явно нашият офицер се е върнал от отпуска
Като влязох в ecas установих, че и аз съм с втори ред от днес (сутринта нямах). Явно нашият офицер се е върнал от отпуска

Явно, че наистина сме при един и същ служител. Забелязах, че същото се случва и при Квебекчани. В 1-2 дни всички получават медицински или покани за виза.
Дано да работят под пара и да си получим медицинските през септември.
Дано да работят под пара и да си получим медицинските през септември.
Преди около месец сънувах датата 10.09 и знам, че в съня ми беше свързана с процедурата
Ха дано да съм предсказала медицинските!

Моля подпишете петицията! Да направим опит да размърдаме процедурата!
https://www.change.org/p/citizenship-an ... entry-apps"

https://www.change.org/p/citizenship-an ... entry-apps"
Здравейте!
Обръщам се към тези, които са получили своето искане за медицински с въпроса: Как точно го получихте? По имейл ли Ви беше изпратено или с обикновена поща? Очаквам с нетърпение отговора, горещо надявайки се да не е с обикновена поща
.
От подалите документи през Октомври 2014 има ли такива, които да са получили искане за медицински?
Много се проточи процедурата...
Благодаря на всички решили да споделят!
Обръщам се към тези, които са получили своето искане за медицински с въпроса: Как точно го получихте? По имейл ли Ви беше изпратено или с обикновена поща? Очаквам с нетърпение отговора, горещо надявайки се да не е с обикновена поща

От подалите документи през Октомври 2014 има ли такива, които да са получили искане за медицински?
Много се проточи процедурата...
Благодаря на всички решили да споделят!
По емейл!
Ще получиш емейл за всеки член от семейството.
Заглавието и изпращача са - Do Not Reply - Ne Pas Repondre <Client-update-mise-a-jour@cic.gc.ca>
До колкото виждам в canadavisa има човек от Румъния, който е получил мед края на миналата година, и е подал началото на октомври. Скоро време трябва да дойде и вашия ред...
Ще получиш емейл за всеки член от семейството.
Заглавието и изпращача са - Do Not Reply - Ne Pas Repondre <Client-update-mise-a-jour@cic.gc.ca>
До колкото виждам в canadavisa има човек от Румъния, който е получил мед края на миналата година, и е подал началото на октомври. Скоро време трябва да дойде и вашия ред...

Получихме медицински на 04.02.
Поздравления, MurAhm!
Както изглежда сте почти на финалната права
!
Благодаря, tonny!
Много е успокояващо да знаеш, че не чакаш по редовна поща. Миналата година изпратих на приятели в Канада картичка с мартенички - още ги чакат
Както изглежда сте почти на финалната права

Благодаря, tonny!
Много е успокояващо да знаеш, че не чакаш по редовна поща. Миналата година изпратих на приятели в Канада картичка с мартенички - още ги чакат

Честито MurAhm! Дано бързо мине и последния етап, и да се похвалиш скоро с искане за паспорти! 

Привет на всички!
Днес получихме дългоочакваното искане за медицински. Получихме го точно, както каза tonny. В допълнение трябва да представим ново свидетелство за съдимост и обновена информация за членове на семейството, месторабота и гражданство. Това документ по образец ли е или се попълва като свободен текст? За информация на чакащите - ние сме от октомврийската група - документите са получени на 15.10.2014г.
Днес получихме дългоочакваното искане за медицински. Получихме го точно, както каза tonny. В допълнение трябва да представим ново свидетелство за съдимост и обновена информация за членове на семейството, месторабота и гражданство. Това документ по образец ли е или се попълва като свободен текст? За информация на чакащите - ние сме от октомврийската група - документите са получени на 15.10.2014г.

Ние вчера изпратихме паспортите по Еконт, след като на 11-ти по мейла дойде покана за изпращане на паспортите и заплащане на RPRF. Иначе документите заминаха на 17-ти октомври 2014-та, на 4-ти ноември са получени, а обработката е започнала на 17-ти януари 2015. Постоянно следях форума, но реших само да чета, да не пиша, не за да не споделя, а да не "урочасам" процедурата. При мен заплащането на първата такса за обработка на документите стана с дебитна карта Visa Electron, тоест, това, което е изписано, че е задължително картата да е кредитна и не Electron, не е било съвсем вярно. Попълних във формуляра данните на тази карта понеже преди това с нея напазарувах сума ти неща от нета, включително от Канада, дори от сайтове, на които пишеше, че приемат изрично само кредитни карти и не приемат Electron, и въпреки това нито веднъж нямам заради това отказана транзакция. Та просто един хубав ден през януари си теглех заплатата и видях, че парите са изтеглени, едва след това прочетох тук, че не може с дебитна карта или с Electron. Явно има разлика от банка до банка и от карта до карта, а и от банката ме увериха, че няма да има проблеми, стига сумата да я има в наличност. Така и стана. Проблем става, ако курсът на канадския долар се качи, а сумата не е малка и една стотинка означава поне 60-70 лева отгоре, още повече, че транзакциите стават по по-неблагоприятен за нас курс и ако дори също една стотинка да не стига, банката ще откаже плащането. Както и да е. PER писмото дойде на 3-ти февруари, после искане за допълнителни документи от Букурещ (понеже жена ми има вуйчо в Канада, та вадихме заради починалата баба удостоверение за наследници още за първоначалното изпращане, с written explanation, но в крайна сметка тези 5 точки отгоре не ни ги признаха, защото вуйчото -uncle e първи братовчед на майка и, а не е брат. После почна голямото чакане, на 16-ти декември поискаха ново доказателство за Proof of Funds, a веднага след това и искане за медицински, които направихме на 22-ри декември. Въпреки, че жена ми е бременна, д-р Савчева реши рентгенът да се направи. Накара ни да преведем епикризи от две операции, но явно не е имало проблеми с тях. След нова година, поискаха ново доказателство за парите поради това, че CIC са променили сумата леко нагоре. И в двата случая им пратих банково удостоверение за наличност към момента, друго "за период от три, шест и повече месеца" не съм давал, не са ми и искали такива работи, и добре, понеже парите и в двата случая ги взехме от друг човек. Дори в началото бяха по сметка на жена ми, а сега на моя. Сега ще се мисли как ще се набавят, защото тези мангизи в действителност са необходими в началото. Та...вижда му се края, но сега следва да се стягаме да летим в много оперативен порядък, понеже после за летене става късно, а да се чака до лятото раждане, добавяне на бебето към кандидатурата, респективно още документи, доказване на по-голяма сума и т.н. е по-лошият вариант. И следва първоначално да отидем в провинция, в която 3-те месеца за начало на здравно покритие не важат, примерно Алберта или Манитоуба, защото застраховките бременност и раждане не покриват.
А относно референциите от работодателите - сам си ги написах така, че максимално да съответстват на техния NOC, дадох ги на бившите си шефове да ги сложат на съответната фирмена бланка, да се подпишат и подпечатят и нямаше никакви проблеми, а на сегашната работа сам си взех бланката, написах я, шефката на отдела ми се подписа, взе и сложи печат, без баш шефовете да разберат и въпросът с това приключи.
А относно референциите от работодателите - сам си ги написах така, че максимално да съответстват на техния NOC, дадох ги на бившите си шефове да ги сложат на съответната фирмена бланка, да се подпишат и подпечатят и нямаше никакви проблеми, а на сегашната работа сам си взех бланката, написах я, шефката на отдела ми се подписа, взе и сложи печат, без баш шефовете да разберат и въпросът с това приключи.
Последно промяна от PavelS на Вто Фев 16, 2016 10:36 am, променено общо 7 пъти.
От обед и аз съм с медицински и искане за ново свидетелство за съдимост!
Мими, нямат ли предвид updated Schedule A - тяхна форма си е, но виж как точно е написано в писмото! На мен миналата пролет ми я искаха.
Мими, нямат ли предвид updated Schedule A - тяхна форма си е, но виж как точно е написано в писмото! На мен миналата пролет ми я искаха.