Pyrelight написа:Ъ-ъ-ъ-ъ .... Цели градове са празни, защото са урбанизирани?![]()
Много глупост има в този форум!
Айде на мухата сме вече свикнали, ама на такива отявлени агитатори като Жорко... Бива ли?

помислих си че някой алигатор те е изял

Pyrelight написа:Ъ-ъ-ъ-ъ .... Цели градове са празни, защото са урбанизирани?![]()
Много глупост има в този форум!
Айде на мухата сме вече свикнали, ама на такива отявлени агитатори като Жорко... Бива ли?
аз имам по различна гледна точка.Kan_Tangra написа:Гарван гарвану ...
София и Софийска област не са едно и също. В селата около София има много празни къщи. Много от тях са изоставени преди повече от 20 години. Освен това в София има и такива, които дават апартаменти под наем нелегално без да плащат данъци. Официално тези апартаменти се водят необитаеми. Има и много новопостроени сгради, в които апартаментите все още не са продадени. Животът е шаренroumensp написа:Искаш да кажеш, че по цял свят половината жилища в столицата стоят празни, защото хората са се изнесли към селата и това се нарича “урбанизация” ?joro написа:В Америка има цели градове, които са необитаеми. Навсякъде по света е така- хората се местят от едно място на друго, някои градове растат, други намаляват. Процесът се нарича Урбанизация.
Именно. И аз имам такива познати, които неизвестно защо не искат да се присъединят към огромните потоци от завръщащи се и си държат празни жилищата.7George написа:Просто едни хора, (включително живеещи и в чужбина) имат по няколко жилища, някои от които са заключени и необитаеми.
В някои такива къщи се самозаселват цигани. Официално те са бездомни.В селата около София има много празни къщи. Много от тях са изоставени преди повече от 20 години.
Още древните римляни са казвали "Густо Майна Филибето".jet написа:"Столипиново" се изнася на гурбет, по-малко помощи за отопление
http://www.plovdiv24.bg/news/812181.html"
По римско време е било Trimontium, Ulpia, Flavia, Julia. Филибе е било през турско - няколко стотин години по-късно.joro написа:Още древните римляни са казвали "Густо Майна Филибето".jet написа:"Столипиново" се изнася на гурбет, по-малко помощи за отопление
http://www.plovdiv24.bg/news/812181.html"
Просто от любопитство - колко се чака на гръцката граница (идвайки от България) през уикенд, през деня ? При нас на Peace Arch е час-два в събота и е отврат, не знам как някои имат нерви да ходят да пазаруват оттам редовно. Поне по пътя за там не стават задръствания, ама пак си е много загубено време.joro написа:Пак ще превземаме Гърция
https://news.bg/crime/ogromni-zadrastva ... tsiya.html"
Така като чета по-скоро турските гастарбайтери превземат България.joro написа:Пак ще превземаме Гърция
Ветко Арабаджиев и съпругата му са с европейска заповед за арест
При акцията на прокуратурата в петък в хотелите на Ветко Арабаджиев "Маринела" в София и "Марица" в Пловдив са открити и иззети над 10 млн. лв. Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела са обявени за общодържавно издирване, а единият им син е обвинен за пране на пари. Това каза на брифинг в Специализираната прокуратура зам.-главният прокурор Иван Гешев, цитиран от агенция "Фокус".
"Такова нещо не помня в цялата си кариера"
"В хода на претърсванията бяха намерени огромни суми пари, говорим за над 10 млн. лева кеш. Излизат пари от куфари, кутии, сейфове, касетки в банки", обяви той. Коментира, че "такова нещо" не помни в цялата си кариера. "Доколкото ми е известно и не се е случвало в новата история на България", коментира той.
Разказа, че колегите му работили почти 24 часа като се наложило спешно съдействие от БНБ през нощта за осигуряване на броячни машини.
MrGeek написа:Така като чета по-скоро турските гастарбайтери превземат България.joro написа:Пак ще превземаме Гърция![]()
Ветко Арабаджиев и съпругата му са с европейска заповед за арест
При акцията на прокуратурата в петък в хотелите на Ветко Арабаджиев "Маринела" в София и "Марица" в Пловдив са открити и иззети над 10 млн. лв. Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела са обявени за общодържавно издирване, а единият им син е обвинен за пране на пари. Това каза на брифинг в Специализираната прокуратура зам.-главният прокурор Иван Гешев, цитиран от агенция "Фокус".
"Такова нещо не помня в цялата си кариера"
"В хода на претърсванията бяха намерени огромни суми пари, говорим за над 10 млн. лева кеш. Излизат пари от куфари, кутии, сейфове, касетки в банки", обяви той. Коментира, че "такова нещо" не помни в цялата си кариера. "Доколкото ми е известно и не се е случвало в новата история на България", коментира той.
Разказа, че колегите му работили почти 24 часа като се наложило спешно съдействие от БНБ през нощта за осигуряване на броячни машини.