Аз през 80-те имах касетофон Хитачи и слушах Айрън Мекдън и Ас/Дс.
Моят стар велосипед отиде като старо желязо на вторични суровини, старият телевизор, пералнята, старият хладилник също. Само касетофонът Хитачи от 1985 година си ми стои, даже още си работи. Правен е в Япония, не в Китай.Ivan1007 написа:На дъщеря ми докато рентвах, един велосипед, след като вече и беше малък, стоя под терасата на таунхауза няколко години. Две деца звъннаха да питат дали може да го покарат - напомпах му гумите и им го подарих.7George написа:[
Някои неща може би няма да се променят и в 2080-те. В капиталистическа Америка също вкарват велосипеда в хола, а ваксата много не я знаят и ходят с ожулени обувки...
Искаш, ама не можеш. И ти, като някои други от форума като Иван Сондьора продължавате да си живеете с представите за България от онова време и не вдявате, че вече сме в ЕС и NATO и имаме безвизов режим с Канада.Pyrelight написа:Продраните галоши пред вратата и прахосмукачка "Ракета".Ivan1007 написа:Фотогалерия: На гости в образцовия дом на сем. Петрови от 80-те
За какво да плащам да го гледам? Аз искам да забравя, че сме го преживели!
E, какво те топли този "безвизов режим с Канада"?joro написа:Искаш, ама не можеш. И ти, като някои други от форума като Иван Сондьора продължавате да си живеете с представите за България от онова време и не вдявате, че вече сме в ЕС и NATO и имаме безвизов режим с Канада.Pyrelight написа:Продраните галоши пред вратата и прахосмукачка "Ракета".Ivan1007 написа:Фотогалерия: На гости в образцовия дом на сем. Петрови от 80-те
Безвизовият режим е признание, че България е демократична и просперираща държава, като Канада и дугите такива. В Канада мога да работя, стига да искам. Има начин да се уредиш на работа, нали знаеш поговорката "царят не дава, пъдарят дава". Шофьорска книжка си имам българска, не ми трябва канадска, и с българската мога да си карам в Канада. А съм произлязъл от същата простотийска държава както и ти. Имаш ли вече канадски паспорт, или още си с личната карта от Бяла Слатина?Pyrelight написа:E, какво те топли този "безвизов режим с Канада"?joro написа:Искаш, ама не можеш. И ти, като някои други от форума като Иван Сондьора продължавате да си живеете с представите за България от онова време и не вдявате, че вече сме в ЕС и NATO и имаме безвизов режим с Канада.Pyrelight написа:Продраните галоши пред вратата и прахосмукачка "Ракета".Ivan1007 написа:Фотогалерия: На гости в образцовия дом на сем. Петрови от 80-те
Можеш ли да пребиваваш повече от 6 месеца? - Не
Можеш ли да изкараш шофьорска книжка? - Не
Можеш ли да работиш в Канада? - Не
Айде, ходи да платиш 9 лв и да си припомниш от каква простотийска държава си произлязъл, щото ние нямаме (за щастие) такива музеи, да си припомняме простотиите от недалечното минало!
Как да нямаме. Имаме такива музеи.Pyrelight написа:Айде, ходи да платиш 9 лв и да си припомниш от каква простотийска държава си произлязъл, щото ние нямаме (за щастие) такива музеи, да си припомняме простотиите от недалечното минало!
Ти пък откога взе да даваш оценки на можещите и знаещите? Първо си виж собственото деедже.Pyrelight написа:За такова дживотно като "лична карта от Бяла Слатина" за първи път чувам.![]()
Радвай се, че СДС-то ви издейства членство в ЕС, че с жителствата от едно време и на екскурзия в София нямаше да можеш да отидеш!
**
Не знам дали съм взела паспорт. Ти ми кажи, нали си "много светнат"! Взела ли съм за 15 годишен "престой" в Канада?
**
Като те гледам си се разработил в Канада. Обикаляш я из форумите като гладно безпризорно кученце, а "признанието" е за можещите и знаещите, към които ти не се числиш.
Петров, това е арт ...детски арт.Kpetrov написа:Как да нямаме. Имаме такива музеи.Pyrelight написа:Айде, ходи да платиш 9 лв и да си припомниш от каква простотийска държава си произлязъл, щото ние нямаме (за щастие) такива музеи, да си припомняме простотиите от недалечното минало!
Rare artwork created by children in residential schools displayed at Museum of Vancouver
Exhibit created from 800 pieces of residential school history opens at CMHR on eve of final TRC report
Леле, какви хора е раждала тази простотийска държава! Не е истина.
Що се връзваш на евтина пропаганда? Съмнявам се самият Ленин да е имал томове на Ленин в библиотеката сиjoro написа:Естествено, че са интелигенция, от комунистическата. Личи си по томовете на Ленин и ордените на първите снимки.7George написа:Петрови са интелигенция, къв чушкопек. Петрова го е съблазнявала с кимоно...optics написа:===
Къде е пеньоара? Къде е чушкопека??? Нашето най-велико изобретение след компютъра
За Ленин не знам ама бай Тошо със сигурност е имал от собствените си томове.Павел написа:Що се връзваш на евтина пропаганда? Съмнявам се самият Ленин да е имал томове на Ленин в библиотеката сиjoro написа:Естествено, че са интелигенция, от комунистическата. Личи си по томовете на Ленин и ордените на първите снимки.7George написа:Петрови са интелигенция, къв чушкопек. Петрова го е съблазнявала с кимоно...optics написа:===
Къде е пеньоара? Къде е чушкопека??? Нашето най-велико изобретение след компютъра
Касетофонът Хитачи си го купихме с брат ми за 100 долара от едни виетнамци. С парите от ученическата бригада и след това низахме тютюн в ТКЗС-то за 8 лева на ден. Не връзки, а работливи ръце трябваха за касетофон Хитачи. С връзки се купуваха руските касетофони и телевизори.optics написа:За Ленин не знам ама бай Тошо със сигурност е имал от собствените си томове.Павел написа:Що се връзваш на евтина пропаганда? Съмнявам се самият Ленин да е имал томове на Ленин в библиотеката сиjoro написа:Естествено, че са интелигенция, от комунистическата. Личи си по томовете на Ленин и ордените на първите снимки.7George написа:Петрови са интелигенция, къв чушкопек. Петрова го е съблазнявала с кимоно...optics написа:===
Аз за разлика от Йорката съм слушал на руски касетофон "Весна 202", не съм имал връзки да се доредя до Хитачи.
Помня че бяхме преснимали и във фотолабораторията вадехме снимки на "Неотон Фамилия".
Докато вие сте преснимвали Неотон Фамилия в Будапеща и Прага е имало концерти на Айрън Мейдън, Куин и др западни състави. В Унгария имаше и състезания от Формула 1. В Полша имаше синдикат Солидарност, който се бореше със соц-системата. А сега се чудим защо сме по-назад от тия държави.optics написа: Помня че бяхме преснимали и във фотолабораторията вадехме снимки на "Неотон Фамилия".
Не се чудим.joro написа:Докато вие сте преснимвали Неотон Фамилия в Будапеща и Прага е имало концерти на Айрън Мейдън, Куин и др западни състави. В Унгария имаше и състезания от Формула 1. В Полша имаше синдикат Солидарност, който се бореше със соц-системата. А сега се чудим защо сме по-назад от тия държави.optics написа: Помня че бяхме преснимали и във фотолабораторията вадехме снимки на "Неотон Фамилия".
В основното у-ще имах Хитачи, а в техникума уредба с 2-касетъчен дек, усилвател, CD player, грамофон и другите екстри. Не трябваха никакви “работливи ръце”, а родители (да се ръсят), връзки (за по-евтини долари) и Кореком наблизо.joro написа:Касетофонът Хитачи си го купихме с брат ми за 100 долара от едни виетнамци. С парите от ученическата бригада и след това низахме тютюн в ТКЗС-то за 8 лева на ден. Не връзки, а работливи ръце трябваха за касетофон Хитачи. С връзки се купуваха руските касетофони и телевизори.