Защо България не е добро място за живеене

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
Ivan1007

Re: Защо България не е добро място за живеене

Мнение от Ivan1007 »

Kan_Tangra написа:
А доколкото до 'лапнишараните', концентрирани в Квебек, в крайна сметка това форум за преуспелите изключения ли е, или за всички българи!? Май е време за още една анкета, тоя път кой колко пъти седмично ходи на зоопарк!
Кви изключения, кви преуспели?
Пиши си, нищо че си недоразумение. :D
Само да ти обясня, че около Калгари е прерия, а не гора.
Има и гори, но затова трябва да минеш 50- на километра демек да излезеш от кутийката. :D
Та какво стана - май в Канада по зоологическите градини има и други животни освен бели мечки и тюлени?
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
jovani

Мнение от jovani »

Ivan1007 написа:
Kan_Tangra написа:
Странджата написа:
Kan_Tangra написа:Дамм, а в канадските зоопаркове има само моржове и бели мечки. Освен ако не са в закрит купол и с перманентно отопление.
Въпрос на вкус и приоритети, казало кучето. :D

А и ако мислите, че канадските емигранти посещават по-често зоопарка от българите в България, се лъжете ужасно.
Аз съм живял около 2 години в София и съм посещавал зоопарка около 10 пъти, а монреалския биодом, за 11 години 2 пъти. Отделно е няколко пъти по-малък и беден, просто защото е закрит.
Т.е. ако някой е посещавал софийския 1 път на 20 години, да се готви да посещава канадските 20 * 25 = един път на 500 години, т.е. никога.
;)
Е тук,вече се оля!В Монреал не,но в Гранби и парк Сафари има доста животни!
Кое съм се олял!? В гранби не съм ходил! Ако ще и 10 квадратни километра зоопарк да е.
Даже не съм се сещал, че има зоопарк там или го броите към Монреал. За мен това си е съвсем отделно и далечно селище.
Аз си казвам моя експириънс. А той е, че за 11 години в Гранби не съм ходил. Нито на зоопарк, нито да посетя града/селото.
Айде малко по-спокойно! То ясно, че стяга чепика и шапката, но все пак, не съм ти аз крив!
Ми като съдиш от твоя опит що обобщаваш за цяла Канада?

Ти май от клетката си в зверилника ... пардон блока в Монреал не си излизал и затова още те стяга всичко.

As Canada's most visited zoo, Calgary Zoo was in 2015 recognized by TripAdvisor with its Travellers' Choice Award. The zoo has also received international recognition as one of the top zoos in the world for conservation research. In 2013, the Association of Zoos and Aquariums said "the Calgary Zoo sets itself apart as one of the top zoos in the world.

Аз съм ходил също само два пъти в него за 15 години, но в събота и неделя ходих в планината - видях 3 стада с планински овце на шосето на два метра от колата, елени, сърни, лос, черна мечка, бобър, диви патици и диви гъски с малки гъсета. Койоти и сърни има в парка до нас, два заека и в момента са на тревата пред къщата.

Виждал съм и лисици, рис с малките, кафява мечка, глутница вълци, карибу , a във Виктория косатки и тюлени.

Та спри да обобщаваш за Канада, която изобщо не познаваш.
Сега и зоопарковете ли започнахме да си мериме?
А какво ще кажете за "най-големият мол в Северна Америка, ако се брои и паркинга" (Уест Едмънтън Мол)
Или: "Най-високата фрий-стандинг стръкчър в света" (до към 2010 година)
Условности... останки от минало величие...
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
jovani

Мнение от jovani »

Ivan1007 написа:
Kan_Tangra написа:вчера беше ден за срещи в Алберта.
В Сф е всеки ден. ;) :D
Така ли ги каниш?
– Искаш ли да излезем довечера, взел съм два билета за метро-?
:D
Или:
- Искаш ли да излезем довечера в Уест Едмънтън Мол, че 6 месеца на -10 градуса и надолу няма къде другаде?
:)
(Няма молове и зоопаркове, дето да компенсират климата в АБ.)
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
jovani

Мнение от jovani »

Аз бях дошъл да напиша нещо друго обаче:

Френският писател и философ Марсел Пруст беше казал: "Истинският рай е този, който сме загубили".
Така, че тези решили да се връщат (където и да е) трябва да имат на предвид, че човек има тенденцията да забравя лошите спомени и да преувеличава добрите спомени с времето.
Предполагам така сме устроени, за да можем да оцелеем.

Това е в дългосрочен аспект, в краткосрочен е точно обратното:
Негативният емоционален импакт от една загуба е неколкократно по-голям от позитивният импакт от идентична печалба. Разликата е от 2 до 3 пъти според някои (аз), според други и повече (над 5 пъти например). Например ако някой намери, да кажем, 10 лева на улицата и ги загуби в същият ден емоционално ще се чувства зле (а математически би трябвало да е индиферент - намерил 10 без да се труди, загубил 10 - би следвало да му е все едно като равносметка, но на практика не е така). Това е и причината много трейдъри да се чувстват емоционално и психически изтощени, дори и да реализират печалби - всяка загуба има много по-голям психологически импакт от равностойната по размер печалба (но тук го има и елемента на "труд" - за загубата и печалбата той полага труд, който би могъл да вложи и в друго начинание, демек разликата в импакта е дори по-голяма).

Предполагам този "инстинкт" е придобит за да се избягва ненужният риск, примерно при хищниците има подобни инстинкти, които ги карат да преследват лесната плячка, за да избягнат дори малък риск от увреждане при евентуална схватка със относително по-силно животно. Обикновенно в края на деня човек запомня случаите в които е загубил, а печалбата я приема като нещо нормално.

Но както казах преди, това е в краткосрочен времеви интервал - с времето лошите спомени избледняват, а добрите се преекспонират, т.е. получава се точно обратното на краткосрочните спомени. Не случайно всяко дете харесва детството си, дори и да е живяло в относително лоши условия.

Или за да се изразя по-добре: по чисто психологически причини човек има тенденцията да преувеличава негативните емоции в настоящето, както и да преувеличава позитивните емоции от миналото. Така че, ако трябва да давам съвет (а аз не обичам да давам съвети) бих казал: "обръщайте по-малко внимание на емоциите, а повече на хладнокръвните сметки", независимо че не звучи красиво като израз.

Просто "храна за размисъл"...
Аватар
Panem et Circenses

Мнение от Panem et Circenses »

jovani написа: Сега и зоопарковете ли започнахме да си мериме?
А какво ще кажете за "най-големият мол в Северна Америка, ако се брои и паркинга" (Уест Едмънтън Мол)
Сега вече са на мода по-нови и по модерни рекорди - например в Сейнт Албърт, Алберта (градче от 60,000 души малко на север от Едмонтон) има по едно самоубийсто/или опит на ден:
Amid economic downturn, suicide attempts in St. Albert spike to 1 per day
Между впрочем то е известно като "The Botanical Arts City"
Това е сигурно от много качествен и смислен живот с "планински овце на шосето на два метра от колата, елени, сърни, лос, черна мечка, бобър, диви патици и диви гъски с малки гъсета. Койоти и сърни има в парка до нас, два заека и в момента са на тревата пред къщата."

В столицата Отава се отваря гигантска дупка на едно от най-оживените кръстовища и улици (Ридо и Съсекс - на Съсекс дриве 24 е резиденцията на HM Trudeau II):
Huge sinkhole opens in downtown Ottawa

Хубавото е че поне в Торонто се разчистват бакиите на некадърната Ванкувърска полиция - като ликвидираме някои и друг гангстер:
Toronto shooting victim identified by father as Sukh Deo, former Vancouver gangster

О, Canada, our country... - ти ще празнуваш 150 годишнина през 2017, но няма да изкараш до 175-годишнината!!!
The purpose of studying economics is not to acquire a set of readymade answers to economics, but to learn how to avoid being scammed by economists and swindled by accountants (claiming to be magicians, wizards with "fiduciary duty" to serve you)
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Да края на света и за мен настъпва.

В Kin's farm market черешите са $13.99 за .... паунд... Некъде около $30 за Килограм..

Това е лошата новина.. Добрата е че за щастие сме в Канада и цените отгоре са в Канадски долари... Като ги обърна в USD, €, £, или в bitcoin си е направо евтинийка..

Аз като тарикат купувам от Super Store.. Там са само $6.99 за паунд.. Явно са инструктирали касиерките да предупреждават клиентие защото вече два пъти ме предупредиха че са много скъпи и ми предложиха да VOID-ват трансакцията...

За тези пари с които аз се набутвам за една шепа череши, Танграта пълни багажника в БГ.. :)

Тангра без майтап я кажи колко струват черешите в БГ да направим малко сравнение в стандарта
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

Panem et Circenses написа:О, Canada, our country... - ти ще празнуваш 150 годишнина през 2017, но няма да изкараш до 175-годишнината!!!
Е и?
Да си разплета чорапите ли?
Разбирам какво казваш, но не разбирам какво очакваш да направим.

А и що не вземеш да си пуснеш теми "Защо Канада не е добро място за живеене", "Защо САЩ не е добро място за живеене" и т.н. че то във всяка тема все Мирча Кришан и краставицата.
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

Panem et Circenses написа:
Сега вече са на мода по-нови и по модерни рекорди - например в Сейнт Албърт, Алберта (градче от 60,000 души малко на север от Едмонтон) има по едно самоубийсто/или опит на ден:
Amid economic downturn, suicide attempts in St. Albert spike to 1 per day
Между впрочем то е известно като "The Botanical Arts City"
Това е сигурно от много качествен и смислен живот с "планински овце на шосето на два метра от колата, елени, сърни, лос, черна мечка, бобър, диви патици и диви гъски с малки гъсета. Койоти и сърни има в парка до нас, два заека и в момента са на тревата пред къщата."

В столицата Отава се отваря гигантска дупка на едно от най-оживените кръстовища и улици (Ридо и Съсекс - на Съсекс дриве 24 е резиденцията на HM Trudeau II):
Huge sinkhole opens in downtown Ottawa

Хубавото е че поне в Торонто се разчистват бакиите на некадърната Ванкувърска полиция - като ликвидираме някои и друг гангстер:
Toronto shooting victim identified by father as Sukh Deo, former Vancouver gangster

О, Canada, our country... - ти ще празнуваш 150 годишнина през 2017, но няма да изкараш до 175-годишнината!!!
Ти верно си абсолютен дървен философ. Темата е за България.
Като не ти харесва Канада, хващай си пътя за България и си чакай Путин да дойде и д я освободи от лошите американци.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

...
Ми мери ги Танграта, щото това му остана.

От няколко месеца е в България и кеси у форума да ни обяснява от България, че имало само бели мечки и тюлени по зоопарковете в Канада, за разлика от България дето и през март баба Гицка продава био домати и в магазините за цветя ухаело на цветя. :D
Последно промяна от Ivan1007 на Чет Юни 09, 2016 1:35 am, променено общо 1 път.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

jovani написа:Аз бях дошъл да напиша нещо друго обаче:

...
Просто "храна за размисъл"...
Пак ли си шмръкнал? :D

Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

ivandaman написа:Да края на света и за мен настъпва.

В Kin's farm market черешите са $13.99 за .... паунд... Некъде около $30 за Килограм..

Това е лошата новина.. Добрата е че за щастие сме в Канада и цените отгоре са в Канадски долари... Като ги обърна в USD, €, £, или в bitcoin си е направо евтинийка..

Аз като тарикат купувам от Super Store.. Там са само $6.99 за паунд.. Явно са инструктирали касиерките да предупреждават клиентие защото вече два пъти ме предупредиха че са много скъпи и ми предложиха да VOID-ват трансакцията...

За тези пари с които аз се набутвам за една шепа череши, Танграта пълни багажника в БГ.. :)

Тангра без майтап я кажи колко струват черешите в БГ да направим малко сравнение в стандарта
Черешите са между 4 и 6 лева килото, като ги ринат по сергиите на пазара с камиони.
Като 5-6 лева са топ ъф дъ топ, зрели, червени, едри и здрави.
Ако примерно ти е 6 к нето заплатата, това е 1 тон череши, и то при цени на дребно. ;)
Не знам в Кан колко са тия с по 30к $ нето.
Но, карай! Важното е че има козички и лосове на свободно пасане.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола