към всички от ville de Quebec, които...... и не само към тях

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
bis
Обратна връзка:

Мнение от bis »

anito написа: Po4ti wseki, koito idwa tuk, niama poznati, za6toto BG sme malko tuk. Polu4iha info i podkrepa ot po-starite (za edni 6te e bila po-malko, za drugi powe4e, a zawisi i ot glednata to4ka), a posle kakwo: oswen Bis wsi4ko drugo si trae. E, wazmojno e prosto az da ne znam, 4e niakoi na niakogo pomaga, ama dosta nabliudenia imam wse pak i izwodite mi sa takiwa.

-Да тук идват хора които нямат познати и за това се боря за инфо не само за себе си а за всички останали.
-Що се отнася за помощта на по-старите, да един ми каза да си стягам багажа и да се махам от тук, а друг от къде да си купя сирене за 17$килото, това е помощта която получих, разбираш ли защо искам да разбера каква е истината за този град и как да си помогна сама.
-Това че аз изказвам недоволство не е само мое мнение, ПРОСТО НЕ ЗНАЕШ колко хора ми се обаждат и незнаят какво да правят и са толкова объркани, А може би и защото натурата ми е такава, не се оставям да ме тъпчат, вярно това навсякъде ми е пречело, защото никъде не обичат борещите се хора.
-НЕ ЗНАЕШ колко хора ми се обаждат и от БГ които ще идват тук с молба за помощ.
-предимно хората се интерисуват и за учене
-исках ако някои научи за дадена програма към КЛЕ или някъде другаде да споделя, курс нещо др. или стаж, новодошлия няма достъп до тези неща, а и незнае къде да ги търси
Към тези от по-големите градове - всичко това може да ви се стори смешно но там и по улиците се срещате българи с българи както си вървите, а тук нямам кого да попитам разбирате ли и затова пиша тук.

anito написа: Bis, hubawo e, 4e podawa6 niakakwo info, no pretenciite ti sa sme6ni.
АЗ НЯМАМ ПРЕТЕНЦИИ

Исках да съм полезна и на останалите
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
speedy

Мнение от speedy »

ivandi написа:Taka e tuk horata sa dobronamereni, no si misliat che si doshul tuk za da vidish krasivia im grad i hubavite hora. Uchudvat se mnogo che niamash kola i che ne te interesuvat zabelejitelnostite. Az pone na niakolko puti obiasniavah na daskalkata po frenski che ne me interesuvat qebekarskite nosii, chetirite sezona, klenovia sirop, menutata v restorantite i t.n. a kakva industria ima tuk i ima li izobsto. Vaobste kakto kaza edin priatel kato vidia edna 70-80 godishna baba na kolelo: "tezi hora imat viatur v glavata".
Малко съм далеч от Квебек, но коментирам, защото ми се струва че това е по-общ въпрос. Просто не може да отидеш да живееш някъде, а да нямаш абсолютно никакъв интерес към нещата, които по една или друга причина са важни за местните хора.

Освен това им го казваш "право куме в очи", пък после що не тичали да наемат имигрантите още от летището.

А съответната баба може само да заслужи нашето уважение.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
todor73

Мнение от todor73 »

Що се отнася за помощта на по-старите, да един ми каза да си стягам багажа и да се махам от тук, а друг от къде да си купя сирене за 17$килото.
sirene FETA 3kg za 21$ - cosco, triabva da imash abonamentna karta.
todor73

Мнение от todor73 »

Cosco e goliam magazin. sqsto tam ima i istinska bira Grolsh i izliza po-evtina ot tukashnata, v canetti po 500 ml, 24 pack 29,99 + taxe + depot.
caneta ot 500 ml izlizashe 1.65$.
kak se hodi - vzemash 60 nomer avtobus deto hodi na galerie de la capitale i slizash na buro en gros, pitash za cosco vseki go znae.

niakoi beshe pisal che saita na ulaval bil djungla

programi za bac
http://www.ulaval.ca/sg/PR/C1/indexe.html

programi za maitrise
http://www.ulaval.ca/sg/PR/C2/indexe.html

microprogrami
http://www.ulaval.ca/sg/PR/C1/index4.html

http://www.ulaval.ca/sg/PR/C2/index50.html

taksite za semestqr ot 4 meseca sa 1000 $

ako niama da uchite i az ste vi posqvetvam hodete v montreal. :D
Аватар
maria29

Мнение от maria29 »

todor73 написа:
taksite za semestqr ot 4 meseca sa 1000 $
To6ko, tova ne e savsem viarno. Taksite zavisiat ot fakulteta kam koito u4i6 i broia krediti koito 6te zapi6e6.
4 mesetza = 1 trimestar :wink:
"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
monny

Мнение от monny »

Обидихте Bis,
срамота
Явно е дошъл момента на осъзнаване и има нужда от подкрепа, а вие се шегувате с неловкото положение в което е изпаднала
Чувствам се като незасегнат от обща трагедия, защото не съм повярвал на г-н кмета и не съм се натресъл в бостана
Но доколкото си спомням малко преди да дойде г-н кмета пуснах един постинг, че тази среща ще е бля бля за наивници, само дето не ме разпнаха, затова реших да отида на море вместо да слушам маринования морков
Все пак подходете сериозно и ако някой може да помогне с нещо конкретно нека го направи
Не е задължително да се пишат пошли, тревиални и напълно безполезни неща само за да се намираме в приказка
Иначе шеговития тон е хубаво нещо, сомо да не станеш обект на зла иронияособено когато си в затруднене положение, както се казва на чужд гръб и сто тояги са малко
Заключено