това по сайтовете и камповете там някъде в албертианската дивотия си е сериозна работа,не като лиготията да си караш тръка на климатика в кабината по джапанки ,тениска и шорти когато навънка вият вуци.аз даже си го карам и съвсем бос.

Тцъ.snakeplissken написа: ↑Сря Окт 06, 2021 12:12 pm Начи…..
Да ходиш облечен целогодишно в оранжев гащеризон, гумени ботуши, каска на главата , сейфти очила , и дебели ръкавици които предпазват от петролни продукти, е по-яко отколкото да работиш целогодишно по къси гащи и тениска![]()
Да спиш в стая без прозорци на кампа е по-яко отколкото да спиш камиона![]()
Да ядеш домати от градината в жълто-кафявото “фармър Джон-ско” Калгари е по-яко от зеленината на Ванкувър или Монреал.![]()
Въобще живота сред крави и бали слама в Албърта е по-смислен и пълноценен от мизерията по булгаристанското Черноморие![]()
Тцъ.snakeplissken написа: ↑Сря Окт 06, 2021 6:58 pm Много се впрягаш, Иване![]()
Бих ти повярвал, щото пишеш от първа ръка.
Ама да не сме виждали канадски Хил-Билита и брадати реднеци, и да не ги знаем що за свине са.
Колко да е добра една африканска камериерка, при положение че собствената й къща мръсна, та чакай да влага старание да ти чисти кенефа на кампа.
Карането на камион не е работа за всеки, и не е върха на сладоледа. Това никой не го отрича.
Обаче работа по камповете не можеш да ме убедиш че е лукс, удобства и чистота. Тия пари там не ви ги плащат да играете билярд в столовата, а да се гърбите на студа и да газите в калта.
Аз вечер си лягам на койката без да съм се уморил. А между другото “койката” е матрак който струва към 1200-1300 кинта. Споменавал съм тука преди че у камионо спя даже по-добре от вкъщи на кинг матрака. Това е въпрос на нагласа , и точно това не разбираш.
Че някои хора не сме склонни да ходим навлечени с ПиПиИ за някой лев повече.
Що мислиш че се махнах от цистерните след няма и две седмици работа?
Отдавна ми е минало времето да работя с 30 кила ПиПиИ на гърба си. И като робот да следвам всяка процедура и стъпка и отвсякъде да ме следят камери, на рафинерията, на бензиностанцията, в камиона, и т.н.
Много е убаво да си се кефиш на работата , това е важно за всеки, ама недей да ми обясняваш колко съм зле аз (или Батката), и колко си добре ти.
Не фаща дикиш![]()
И на мен не ми се задълбочава, всъщност изплитнява, ако така се нарича да се занимаваш с плиткоумни.snakeplissken написа: ↑Чет Окт 07, 2021 1:13 am Ама ти наистина ли мислиш че неизкъпаните каруцари сме неуспели оператори на сонда![]()
![]()
Щото от това което пишеш излиза че:
- неизкъпан каруцар ставаш когато нищо друго не става от теб.
- оператор на сонда е доста по-престижна, лека и чиста работа от това да бъдеш неизкъпан каруцар
![]()
![]()
Не ми се задълбава повече в приказки, щото много насериозно се впрягаш, а и чувството ти за хумор е релевантно на средата в която работиш![]()