Манията по здравословно хранене

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: Манията по здравословно хранене

Мнение от ablood »

7George написа:A-blood, предполагам, че не ти е все едно какво ядеш и с какво храниш семейството си. Приеми, че и другите го правят, но по свой собствен начин.
С това изказване можем да закрием всички дискусионни форуми.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

pumpy написа:
speedy написа:Има GMO с около 8% генетичен материал вкаран от вируси, които доказано унищожават други животински и растителни видове.
Тези вируси имат ли каквото и да е влияние върху човешкия организъм - това е въпроса ?
Това, че унищожават други животински и/или растителни видове не ме интересува особено. Със сигурност не интересува и милионите гладуващи по света, за които стойността на храната е животоопределящо значение. И в крайна сметка искаме пестициди или устойчиви видове, които нямат нужда от пестициди ?
И как точно да се постигне баланса, да плащаме 1 долар за паунд и в същото време всичко да е "чисто" и "биологично"
Ох, милионите гладуващи по света...
Мултимилиардните компании и картели имали алтруистична цел да изхранят населението на гладуващите страни, а в същото време плащат на работниците си там жълти стотинки.
В крайна сметка какво искаме pumpy е индивидуален въпрос и избор за всеки отделно.
Нека да напечатат тука по етикетите съдържанието и ще видиш колко много ще остане за гладуващите по света.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

Добре, де след като трябва да съзираме конспирация и задкулисни игри на корпорациите навсякъде, кой ще гарантира, че написаното на етикетите ще е вярно? :^)
Dead Eyes See No Future
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Rall написа:Добре, де след като трябва да съзираме конспирация и задкулисни игри на корпорациите навсякъде, кой ще гарантира, че написаното на етикетите ще е вярно? :^)
Какви конспирации, човека иска на етикетите да има допълнителна информация. Сега що отпечатват колко грама захари има в някоя храна или напитка? Ти четеш ли ги тези детайли - не ги четеш, ама има други дето искат да четат. Дали GMO е вредно или не, няма кво да се спори - да сложат информацията на етикетите и оттам-натам вече сам да си прави рисърч и т.н. На тоя контитент слагат кви ли не очевидни и олигофренски табелки и предупреждения, а за това дето посмъртно няма как да знаеш дали е вътре в храната или не - изведнъж става биг дийл дали да се отпечатва на етикета?
succes

Мнение от succes »

miteto написа:
Rall написа:Добре, де след като трябва да съзираме конспирация и задкулисни игри на корпорациите навсякъде, кой ще гарантира, че написаното на етикетите ще е вярно? :^)
Какви конспирации, човека иска на етикетите да има допълнителна информация. Сега що отпечатват колко грама захари има в някоя храна или напитка? Ти четеш ли ги тези детайли - не ги четеш, ама има други дето искат да четат. Дали GMO е вредно или не, няма кво да се спори - да сложат информацията на етикетите и оттам-натам вече сам да си прави рисърч и т.н. На тоя контитент слагат кви ли не очевидни и олигофренски табелки и предупреждения, а за това дето посмъртно няма как да знаеш дали е вътре в храната или не - изведнъж става биг дийл дали да се отпечатва на етикета?

:y: :y: :y:
succes

Мнение от succes »

ablood написа:
7George написа:A-blood, предполагам, че не ти е все едно какво ядеш и с какво храниш семейството си. Приеми, че и другите го правят, но по свой собствен начин.
С това изказване можем да закрием всички дискусионни форуми.
Има и друг начин, да се спре взимането на участие по дискусионните форуми.
speedy

Мнение от speedy »

Трябва да се слагат етикети със съдържанието. Онзи ден жена ми дала на децата храна с 4-хидрокси-2,5-диметил-3(2H)-фуранон. Като няма етикет откъде да знае?
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
succes

Мнение от succes »

ablood написа:Speedy,

На страница 9 изобщо не намирам цифрата 150. Кой от нас е в грешка?

А това:
speedy написа:Има GMO с около 8% генетичен материал вкаран от вируси, които доказано унищожават други животински и растителни видове.
Даже и това наистина да беше вярно, умишлено пропускаш да споменеш, че това, което е смъртоносна отрова за студенокръвните насекоми често е абсолютно безвредно за нас. Не напразно съвременните пестициди не изискват маска при пръскане и са абсолютно безобидни, ако се опитваш да ги ползваш за хербициди, срещу гъбички, охлюви и други не-насекоми.

Абе изобщо ти ли си наивен будала, или нас ни взимаш за такива. Евтините медии и лобистите си умират за такива балъци.
Аблъд, от това винаги ми се е повдигало, когато някой нарича другите балъци,когато самия той прилича на такъв, инче звучиш по тарикатски, ама от евтинджозите. Ми милионите хора умрели от лекарства, балъци ли са? Не случайно тук се използват в пъти повече пестициди, които в Европа са забранени. Ползвай си ги със здраве и без маска. То от веднъж нищо не тава. То и Наполеон така с винцето, посръбвал си няколко годинки, докато се гътнал.
От постовете които пишеш си личи, че си скаран с науката и нивото ти е много ниско, иначе щеше да си траеш и съмняваш повече, имайки предвид колко са сложни нещата.
Много са примерите с лекарства, които в дългогодишен план са убивали хора -бавно, но сигурно, после ги спират, ама само се молиш да не си следващото опитно зайче. Уж разни тестове, какви ли не минават и накрая пак. Каква ти е гаранцията и какво всъщност знаем за генното модифициране? Даже хора с биологичен и медицински бакграунд, ако не са специализирали в тази насока, не знаят точно какво става там. А ти прочел една статия , че някой растения с вкарани гени от вирус, произвежда отрова, която убивала насекоми, пък на хората нищо им нямало.
Напоследък ми липсват червивите ябълки - един червей в ябълката винаги ми е носил успокоение, сега с тия лъскави ябълки, лачени, направо ги избягвам.
pumpy

Мнение от pumpy »

succes написа: Много са примерите с лекарства, които в дългогодишен план са убивали хора -бавно, но сигурно, после ги спират, ама само се молиш да не си следващото опитно зайче. Уж разни тестове, какви ли не минават и накрая пак. Каква ти е гаранцията и какво всъщност знаем за генното модифициране?
Много милиони са загинали и без лекарства или точно поради липса на подходящи лекарства.
Всичко е чъпрос на гледна точка и на възприятие.....
speedy

Мнение от speedy »

Сега си прочетох мненията и може би не съм се изразил съвсем ясно, та да добавя нещо, че току виж някой недоразбрал почне да публикува цитати наляво и надясно, както обикновено става с горещи теми

Всичко което съм написал е вярно или поне вероятността да е вярно е много голяма. Генетично модифицираните организми с 8% вирусов генетичен материал наброяват над 7 милиарда. Научното им наименование е Homo Sapiens. Установено е, че са причина за изчезването на много биологични видове, че дори и на някои вируси, като този на едрата шарка. Също и за около 150 милиона убити от собствения им вид във войните през миналия век. Така, че GMO определено може да са опасни. А могат да правят и хубави неща, като вино, торта Гараш, скулпторите на Микеланджело и вятърни мелници.

Храните, които съдържат съставки от GMO, са подложени на тестове и засега нямат доказана вреда за човешкото здраве. Което не означава 100% сигурност или че трябва да се мине изцяло на GMO и пестициди. 100% сигурност няма и за "органичните" храни. Контрол трябва да има и да се прави от хора с образование и практика. И да им плащат за това.

Ето малко материал:

http://www.iuns.org/statement-on-benefi ... nutrition/

И обяснено за храните, включително съдържащи GMO съставки, от професионалисти на достъпен език:

http://www.bestfoodfacts.org/

И не е толкова трудно да се проумее, дори будала като мен, че едно съединение може да е отрова за един вид и безвредно за друг. Шоколадът съдържа токсин за кучетата и котките, но го давате на децата си (в умерени количества, разбира се).

И няма нишо лошо в това да се слагат етикети. Друг е въпросът какво потребителите ще схванат. Мнозинството хора не могат да разберат статии в популярен вид.

Засипването с куп информация е един от начините наистина важната да не бъде забелязана. 4-хидрокси-2,5-диметил-3(2H)-фуранон е едно от основните химични съединения, които придават аромата на ягодите. Да се чуди човек защо не го пишат на етикетите, ами само "ягоди"...

И да не стигаме до крайности, че иначе се получават такива чудеса:

Изображение
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Майтапа го схванахме още първия път (освен блъдито), само дето частта за "Генетично модифицираните организми" не е вярна. Или по-скоро е вярна, но само ако си изобретил твое собствено определение. Общоприетото за ГМО е примерно от сорта на:
A genetically modified organism (GMO), also known as a transgenic organism, is any organism whose genetic material has been altered using genetic engineering techniques.
И съответно определението за genetic engineering techniques е:
Genetic engineering, also called genetic modification, is the direct manipulation of an organism's genome using biotechnology.

Така че Homo Sapiens не е GMO без значение че в генома има еди-си-колко процента от други видове.
speedy написа:Засипването с куп информация е един от начините наистина важната да не бъде забелязана.
И да не стигаме до крайности...
Ами кажи го на тия балъци, кво се потят да предлагат допълнителна информация на потребителите, като има и "наистина важна" (само не разбрах коя е тая толкова важна информация дето ще се загуби, ама карай...)
http://ec.europa.eu/food/plant/gmo/new/ ... dex_en.htm"

Ensure clear labelling of GMOs placed on the market in order to enable consumers as well as professionals (e.g. farmers, and food feed chain operators) to make an informed choice.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

succes написа:
ablood написа:Абе изобщо ти ли си наивен будала, или нас ни взимаш за такива. Евтините медии и лобистите си умират за такива балъци.
Аблъд, от това винаги ми се е повдигало, когато някой нарича другите балъци,когато самия той прилича на такъв, инче звучиш по тарикатски, ама от евтинджозите.
Извинявам се. Бях излишно груб.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

speedy написа:Всичко което съм написал е вярно или поне вероятността да е вярно е много голяма.
И на базата на какво после да те взимаме на сериозно?
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

miteto написа:
Да де, сега като е написано колко захар има примерно, ти като потребител, правиш ли анализ на продукта в къщи да се увериш че е точно толкова. И ако една и съща компания, изкара два вида еднакви продукти , единия с етикет ГМО а другия без, много ми се струва, че разликата ще е само в етикета. И друго, ако продукта е царевица, примерно пишат -гмо ама ако е консерва от прасе хранено с гмо царевица пак ли трябва да е обозначено? На пилетата на грил може да слагат и снимка на пилето приживе, да се вижда че е щастливо. То така етикетите ще станат по 4-5 страници и пак ще мрънкаме че ни тровят с храната, докато си пафкаме цигарките разплули се пред компа и телевизора с биричка в ръка :D
Dead Eyes See No Future
speedy

Мнение от speedy »

ablood написа:
speedy написа:Всичко което съм написал е вярно или поне вероятността да е вярно е много голяма.
И на базата на какво после да те взимаме на сериозно?
Не държа да ме взимат на сериозно. Но не е вредно да се погледне информацията, към която съм дал препратки. Там последни инстанции няма. Има информация от типа че е по-важно детето ти да яде плодове и зеленчуци, отколкото всичко което яде да има сертификат, че е органично.
Публикувай отговор