Куба - на почивка....
- optics
- Модератор
Re: Куба - на почивка....
захарта в бързината я прочетох - хазарта 

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
И хазартът, но той е дошъл няколко века след захартаoptics написа:захарта в бързината я прочетох - хазарта

Bulgayrian
Това означава ли, че е нормално да се носи бельо втора употреба защото ще е по-евтино?ablood написа:Звездите не са от значение, а цената.
В конкретният случай 10/15 годишни матраци, пък кой го е грижа дали ще се наспиш добре, нали не си се набутал много.
Защо забравяте че за всеки влак си има пътници. Особено когато човек си намери някакво изключение за прилично качество което го устройва от най-евтиното. Няма гаранция че и най-скъпото винаги ще е перфектно, особено пък ако очакваш всяка година да са подменяли матраците и винаги еднократно да използват само чисто нови чаршафи и кърпи.
- ablood
- Обратна връзка:
В Куба категорията на хотела зависи не от базата, а от връзките на мениджъра.
Виж, цените за туристи са пазарни.
Виж, цените за туристи са пазарни.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Дадох информацията за смратта в Иберостар, за да могат непушачитете да направ́qт сво́я избор. Моля пушачите да не ни изнасят лекции за културата на Куба, да не ни ибясняват, че навсякаде се пуше и ние нямаме шанс....нека просто подминат моя пост без коментари, това е само информация, а не битка
Приятна ваканция
la semaine de relâche n'est pas loin!
Приятна ваканция
la semaine de relâche n'est pas loin!
Аз искам да отидем да видим Хавана, затова питам за Куба.analgin написа:Бил съм в Meliá Marina Varadero преди 8 години категорично не беше развалина имаха организирани разнообразни занимания за децата всеки ден. На бара можеше да си пиеш и нормални напитки които не са кубинско производство като водка (абсолют, сива гъска, финландска..) уиски single malt (гленливет, гленморанджи, денталмен джак ...), бира (хайникен, стела, старопрамен), истинско пепси и кола, фанта серщу минимално заплащане, кубинските са безплатни. Там организират и страхотни риболовни турове с яхта (имах късмета да изкарам 70кг риба меч).IRA написа:Е добре де дайте имена на добри хотели. Мен ме интересува във Валедеро,че искам следващия път като отида до Куба , да сме близко до Хавана.
Повечето туристи бяха Холандци и Германци. Мисля, че това е и най-новият хотел построен там, но от тогава е минало доста време и е възможно обстановката да се е променила.
Ира, на твое място бих избрал дистинация различна от Куба (спестените 200$ от тази дестинация ще бъдат за сметка на конфорта който няма да получите)
PS Когато пазаруваш ваканцията се убеди, че TMR не предлага хотела на своите клиенти и няма да сбъркаш.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
От Варадеро можеш всеки ден да отидеш на организирана разходка в Хавана (монопол на кубинската държава) с автобус в която са включили всичко интересно което може да се разгледа (историчски сгради, гробищата на Хавана - там имаше допълнителна такса ако ще снимаш, фабрика за пури .. и обяд в ресторант (там ще ви полазят просяците за които Стрина говори) Препоръчвам ти и посещения на хаванскато вареате Тропикана ако си вземеш тур за него в цената е включено и преспиване в хавански хотел.
Може и да е по-добре да си вземеш почивка в Хавана, но там не съм бил, някой които е бил в Хавана ще ти помогне.
Може и да е по-добре да си вземеш почивка в Хавана, но там не съм бил, някой които е бил в Хавана ще ти помогне.
Ъ?IRA написа:Мексиико не е.Бахамските острови също и т.н...
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
По повод меродавността на мненията по разни сайтове. Много е относително - преди години ходихме до Grand Bahia Principe Tulum и въпреки, че болшинството отзиви бяха положителни, имаше и такива от рода на "скъсахме се от диария и повръщане. Съседите също - чувахме ги през стената...Стаите миришат на мухъл...Обслужването е гола вода..."
Неща, които в последствие се оказаха абсолютно неверни. Сигурно слоновете са се скъсали от преяждане и препиване - така де, нали всичко е на корем и сигурно са позабравил за бакшиша, а поле искат здрави стомаси и перфектно обслужване. Като споменах бакшиша - забелязал съм, че прехвалените западно-европейци са най-стиснатите курортисти - не знам дали си типват чистачката и дали оставят по долар-два в/у хладилника, но по ресторантите след като се набухат здраво, масово се изнизват по терлички.
Неща, които в последствие се оказаха абсолютно неверни. Сигурно слоновете са се скъсали от преяждане и препиване - така де, нали всичко е на корем и сигурно са позабравил за бакшиша, а поле искат здрави стомаси и перфектно обслужване. Като споменах бакшиша - забелязал съм, че прехвалените западно-европейци са най-стиснатите курортисти - не знам дали си типват чистачката и дали оставят по долар-два в/у хладилника, но по ресторантите след като се набухат здраво, масово се изнизват по терлички.

Ние не сме толкова по плажовете, а и да бяхме, имаме близки пръснати в 4 държави и де що имаме време ходим при тях през отпуските. През последните 3-4 години намерихме време само за два плажа - на Хаваите и на Кий Уест.Павел написа: Като се има предвид, че болшинството хора предпочитаме предимно да отидем на достъпно и "екзотично" място - бели пясъци, топла вода и палми, имаме ли друг избор, освен страни от третия свят, най-вече карибския басейн? Хаваите? Там няма ол инклузив и само след три-четири ходения, ще научиш всичките 5 острова наизуст. Австралия? От долната страна на географията. Помогни ни с идеи!
Никога не съм ходил на ол инклусив, просто препочитам да ям в местните хоулз ин дъ уол, night markets и други места, където местните ходят. Досега стомахът ми се е справял

Това е щото бакшиша е американска измишльотина. В Испания ако оставиш повече от loose change на масата те догонват да ти го върнат. Във Франция е подобно, но не те гонят, щото са свикнали със северноамериканци. Хората си получават заплатите за дадената работа, нямат нужда от подаяние. Коя система е по-добра е отделен въпрос, зависещ почти изцяло от манталитета на въпросното население.Павел написа:Като споменах бакшиша - забелязал съм, че прехвалените западно-европейци са най-стиснатите курортисти - не знам дали си типват чистачката и дали оставят по долар-два в/у хладилника, но по ресторантите след като се набухат здраво, масово се изнизват по терлички.
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
За съжаление, в Северна Америка (за Мексико да не говорим) сервитьорите се нуждаят точно от "подаяние", защото в най-добрия случай работят на минимална заплата, нещо с което западноевропейците трябва да се съобразяват, освен ако не са чипарски задници. За една седмица в курорт "всичко на корем" стотина долара за бакшиш са напълно достатъчни. Да не говорим, че ако при настаняването типваш $20, след това те третират като цар и си подсигуряваш една напълно безпроблемна седмица.
- ablood
- Обратна връзка:
За цените трябва да се рови. Ваканцията която вчера купих беше осигурена от Signature. Аз обаче я платих през Sunwing и ми излезе с $450 по евтино.
VAR искаха към $40 повече от Sunwing.
TMR изобщо не я предлагаха.
Тази есен обаче беше обратното - от VAR купих ваканция на SUNWING с $200 по евтино от доставчика.
По-лани купих от TMR ваканция, доста по-евтина от SUNWING.
Случва се нещата да се променят от днес за утре.
VAR искаха към $40 повече от Sunwing.
TMR изобщо не я предлагаха.
Тази есен обаче беше обратното - от VAR купих ваканция на SUNWING с $200 по евтино от доставчика.
По-лани купих от TMR ваканция, доста по-евтина от SUNWING.
Случва се нещата да се променят от днес за утре.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.