Семейни разходи
Re: Семейни разходи
За 350 000 в Торонто, само кокошарника на къщата можеш да купиш, а и къща като е извън Торонто не значи че е по-евтина.
Айдеее, пак за къщи заговорихме
Таня, в Риджайна ли ще си останете ? Има толкова по-хубави места из Канада....... Например при нас
И тук можете да си купите къща, не се забутвайте в тая Риджайна.......

Таня, в Риджайна ли ще си останете ? Има толкова по-хубави места из Канада....... Например при нас

fighter написа:Айдеее, пак за къщи заговорихме![]()
Таня, в Риджайна ли ще си останете ? Има толкова по-хубави места из Канада....... Например при насИ тук можете да си купите къща, не се забутвайте в тая Риджайна.......

"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."
Никола Вапцаров
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."
Никола Вапцаров
- optics
- Модератор
Californian написа:3 и 40-50 e за туристи, аз толкова давам за 93 супер, за Минито ми, че на капачката пише да не карам под 92 и препоръчват 93.
Хамъра си го карам с обикновенното 89 май беше, за 3 долара и 7 цента го зареждам на всяко HEB. Ти сигурно говориш за там Шел-Мел, Шеврон и тем подобните туристически.
минито, хамъра... приказки за канарчета:
http://www.californiagasprices.com/"
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
За малко да се включа и аз, ама се сетиш, че Теслата не иска бензин 
А сега нещо сериозно: в щатите като лизваш кола и я върнеш в края на периода ти искат едни хубави 500 кинта, ако не я купуваш. В канадско днес ме изненадаха точно с обратното изискване: когато лизваш кола и искаш да я купиш на края на периода трябва да се бръкнеш 500 кинта екстра ..... ама, че мотивация ?

А сега нещо сериозно: в щатите като лизваш кола и я върнеш в края на периода ти искат едни хубави 500 кинта, ако не я купуваш. В канадско днес ме изненадаха точно с обратното изискване: когато лизваш кола и искаш да я купиш на края на периода трябва да се бръкнеш 500 кинта екстра ..... ама, че мотивация ?
- ablood
- Обратна връзка:
Що да не се бръкнеш. 500 кинта е нелоша цена за 3-5 годишна кола. Ти съвсем подарък ли я искаш? 

Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Блъди, тези 500 са екстра към остатъчната стойност на колата. Просто ми е интересна логиката да искаш да я купиш и да плащаш екстра при това. Да те чардват да им я върнеш по го разбирам - трябва да я лъскат, мият и заредят за нова продажба, ама да им я вземеш и да плащаш отгоре, канадска му работа.....ablood написа:Що да не се бръкнеш. 500 кинта е нелоша цена за 3-5 годишна кола. Ти съвсем подарък ли я искаш?
- ablood
- Обратна връзка:
Пумпи
В този свят на надлъгване нямат никакво значение отстъпки, надценки, подаръци и прочие. Единственото важно е крайната цена в дългосрочен план.
Примери:
Пишат ти с големи цифри размера на отстъпката, но дебелата крайна цена я няма, или е в ситен текст.
Обявяват ти прекрасна цена за абонамент, но в ситния текст разбираш, че ти излиза през носа.
Хващаш се за лъжата за 0% лихва без да попиташ за "отстъпките" при плащане в брой.
Слагат ти 500 кинта надценка на старата кола за да осъзнаеш колко е яко да почнеш да плащаш за чисто нова. Ако усетят, че те губят веднага отменят надценката, но ако те държат в шах с надвишени километри, щета, или друг трик...
В този свят на надлъгване нямат никакво значение отстъпки, надценки, подаръци и прочие. Единственото важно е крайната цена в дългосрочен план.
Примери:
Пишат ти с големи цифри размера на отстъпката, но дебелата крайна цена я няма, или е в ситен текст.
Обявяват ти прекрасна цена за абонамент, но в ситния текст разбираш, че ти излиза през носа.
Хващаш се за лъжата за 0% лихва без да попиташ за "отстъпките" при плащане в брой.
Слагат ти 500 кинта надценка на старата кола за да осъзнаеш колко е яко да почнеш да плащаш за чисто нова. Ако усетят, че те губят веднага отменят надценката, но ако те държат в шах с надвишени километри, щета, или друг трик...
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Това е като наказание за решението да я купиш. Очаквали са да вземеш друга нова и да продължиш да плащаш по най-високата тарифа. Аз не виждам и много логика да си плащал в повече на лизинг и после да я купиш защото сумарно ще излезе че си платил повече отколкото да купиш нова. Освен ако не е било нужно да е фирмен разход. Един от този бизнес ми разправяше че самата продажба на нова или стара кола не им прави значима печалба. Съществените пари са от поддръжката на продаденото/наетото в дългосрочен план. Ако имаше по-голяма конкуренция цените и условията щяха да си дойдат на мястото, но в Канада това скоро няма да се случи.
на таня и се хареса меката саскачуанска зима и на никаква цена не ще да напуска резерватаfighter написа:Айдеее, пак за къщи заговорихме![]()
Таня, в Риджайна ли ще си останете ? Има толкова по-хубави места из Канада....... Например при насИ тук можете да си купите къща, не се забутвайте в тая Риджайна.......
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?