http://www.youtube.com/watch?v=xkfv0MoqKtk"
Ми Whiskey Tango Foxtrot не е считано за толкоз offensive и има голяма доза хумор нвсякъде където го видиш и чуеш. Whiskey, Tango и Foxtrot е на почит в Куба за разлика от World Taekwondo Federation, но може да използваме и вторият акроним, ако предпочиташ.MrGeek написа:Нарича се чувство за хумор, другарю. Някои го имат, други не толкова.Kpetrov написа:WTF!!!
Ако беше ходил в Куба щеше да знаеш, че в кубинския испански думата "гринго" не съществува. На техния диалект еквивалента на тази дума е yuma и означава чужденец, без значение държавата от която идва.Marto написа:Аз специално съм питал бая латиноамериканци и консенсусът е, че гринго не значи само американец, ами англоезичен от бялата раса.
.
.. и руснаците !kiro написа:Ако беше ходил в Куба щеше да знаеш, че в кубинския испански думата "гринго" не съществува. На техния диалект еквивалента на тази дума е yuma и означава чужденец, без значение държавата от която идва.Marto написа:Аз специално съм питал бая латиноамериканци и консенсусът е, че гринго не значи само американец, ами англоезичен от бялата раса.
.
Също към авторът на текста по-горе - CUC се произнася "се-у-се". "Кук" му викат "гринговците"
roumensp написа:Аз никога не съм ходил и засега се въздържам, причините са ясни ... да не говорим и че ми е малко далечко. Но по принцип нямам нищо против да видя която и да е държава, стига да имам свободно време. Последните години много-много не се излежавам по плажовете, предпочитам да обикалям и виждам нови места, та да ви питам тия дето сте били в Куба - има ли какво друго да се види освен хубави плажове (в смисъл природа, някакви исторически забележителности и т.н.) ? Има ли някакъв проблем да си рентваш кола (да, знам какви са им колите) и да обикаляш с нея, ако евентуално има какво да се види ?
Още повече, че за разлика от средностатистическия квебекски турист ти имаш пари, кариера, т.е. имаш какво да губиш. А красиви стари градове в Латинска Америка бол. И кубинска манджа в Маями.Buksa is not the first Canadian to be stranded in Cuba after a car accident. Cody LeCompte, then 19, spent three months there in 2010 after his rental car was sideswiped by a truck. Police also told him he must stay while the investigation was ongoing.
“Traffic accidents are a frequent cause of arrest and detention of Canadians in Cuba,” according to the Canadian government’s Cuba travel advice.
Хубаво де, всички знаем ние, какво разбираме под гринговци. Няма нужда да задълбаваме. Виноват!Marto написа:Аз специално съм питал бая латиноамериканци и консенсусът е, че гринго не значи само американец, ами англоезичен от бялата раса.
Не знам какви снобари те гонят. Аз лично избягвам да пътувам до страни от третия свят, още повече народни републики, защото просто не ми е приятно да си прекарвам малкото отпуска на такива места, по редица причини. Една от тях е, че в местния персонал бих видял себе си преди двайсетина години, а в клиентите - социално слабите германци дето гледаха сеира на портиерите как се караха за бакшиши от по една дойчмарка.
Едно към едно с моето мнение!Bistra написа:Е, как защо са отишли? Да видят какво е. Доста канадци ходят там на почивка и ние барбар Петко с мъжете.![]()
Аз не бих повторила обаче. Предпочитам да видя нови места.
Единственото, което си заслужава там е морето. Плажовете са красиви и девствени. Всичко друго, обаче не става.