Мнението ми за Канада след 10 месеца живот тук

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
Californian

Re: Мнението ми за Канада след 10 месеца живот тук

Мнение от Californian »

Marto написа:
Californian написа:Това да си хоумоунър е голяма прецакня.
Станах доживотен абонат в Lowe's вие в Канада имате ли Lowe's ;)
Днес ще лепя изолация на гаражната врата за да не влиза жега, някаква анти жега изолация. Тангра идвай да помагаш не говори много. :rofl:
Ти наистина си уникален!

Като намериш анти жега инсулация, за инсталирането ще трябва да си купиш и две отвертки филипс - една за отвиване и една за завиване на винтове. :rofl: :rofl: :rofl:

В моя случай е заради жегата. Някой в Канада може да е заради студе. Де да знам, подобрява температурното перформънс как е на бг нямам идея.

http://www.homedepot.com/p/Owens-Cornin ... XacNXCkB2c"
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Californian написа:Това да си хоумоунър е голяма прецакня.
Станах доживотен абонат в Lowe's вие в Канада имате ли Lowe's ;)
Днес ще лепя изолация на гаражната врата за да не влиза жега, някаква анти жега изолация. Тангра идвай да помагаш не говори много. :rofl:
Елементарната логика казва че щом ние имаме радиатори за отопление на гаража през зимата значи при вас трябва да има климатици в гаража за през вечните жеги. Не си си поставил или си ги изключил за да пестиш ток :lol:
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Ами има нещо като централен климатик има изходи и в гаража, но си признавам не съм хендимен и много неща не са ми ясни, от скоро съм хоумоунър. При това ми е първата къща. До сега през живота си никога не съм живял в къща. Изглежда приятно. Ама има винаги с какво да се занимаваш. Подкастрях дървета, храсти и рози. Купих си електрическа безкабелна mower. Ножица, стълба за подстригването, че има дървета които след 1-2 години ще докосват къщата а аз не искам да я докосват.
Смених си гаражната врата със все мотора и ми взеха 420долара евтиния в Калифорния проучвах искаха 1000долара за тази процедура.
Но са ми турили врата без изолация а старата имаше, сега аз ще си сложа сам, не за друго мен ми е приятно аз да си свърша нещо, въпреки, че най-вероятно ще трябва пак да се обаждам на техника за вратите да ми сложи изолацията - имам 2 леви ръце. :rofl:
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

А защо ти е да е хладно в гаража :?: ?
Изчакай жена ти да дойде, дотогава къщата е на твое разположение, не е ли така :)
После си оборудвай мен-кейва.
Циганите - на Сатурн !
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

newcomer написа:
tanyatais написа: А сръбкините и македонките са баш като за вас момко Тексас ,ще ви вкарат в правия път.
а сръбкините и македонките са ............ казваш като италианска кола,гледаш я отвън една хубава с модерен дизайн,но вземеш ли я веднаж и започват проблемите :D
Хазаите ни са сърби, като шефа естествено е жената. Мъжа й работи, баща й гледа трите си внучета, майка й чисти и готви, а тя прибира наема :D
Съседните няколко къщи са все сръбски и там е същата картинка. Тези дето са до нас са около 70 годишни, баба ти сръбкиня вчера цял ден беше опъната на шезлонга на двора с чаша мартини, а дядото го видях вечерта да бута една количка из Суперстора :D
Една сръбкиня му трябва на калифорнийчето и форума ще забрави за него за дълго време :D
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

fighter написа:
newcomer написа:
tanyatais написа: А сръбкините и македонките са баш като за вас момко Тексас ,ще ви вкарат в правия път.
а сръбкините и македонките са ............ казваш като италианска кола,гледаш я отвън една хубава с модерен дизайн,но вземеш ли я веднаж и започват проблемите :D
Хазаите ни са сърби, като шефа естествено е жената. Мъжа й работи, баща й гледа трите си внучета, майка й чисти и готви, а тя прибира наема :D
Съседните няколко къщи са все сръбски и там е същата картинка. Тези дето са до нас са около 70 годишни, баба ти сръбкиня вчера цял ден беше опъната на шезлонга на двора с чаша мартини, а дядото го видях вечерта да бута една количка из Суперстора :D
Една сръбкиня му трябва на калифорнийчето и форума ще забрави за него за дълго време :D
Викаш калифорниеца да си вземе сръбски съпруг?
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

fighter написа:
newcomer написа:

Ей никакво уважение няма към старите кучета дето са от петилетка емигранти.
Туко що дошли още пеленачета говорят с голямо самочувствие. На къде отиде света.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

anxeli написа:А защо ти е да е хладно в гаража :?: ?
Изчакай жена ти да дойде, дотогава къщата е на твое разположение, не е ли така :)
Тази е моята къща преди брака. Заедно с двата ми скъпи апартаменти във Витоша и Хиподрума общо с тази къща за към 400-500к. Това ми е бекъп плана.
Обещал съм на жената като дойде да си изберем къща заедно. За мен втора за нея първа.
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

Е, айде сега.....няма да плачеш. Цяла тема са ти отворили, за твоите терзания :D Ама явно имаш нужда от повече внимание ;)
pumpy

Мнение от pumpy »

Ще ли някой ми е казвал, че по тез ширини е малко невъзпитано да се говори за пари :?:
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

pumpy написа:Ще ли някой ми е казвал, че по тез ширини е малко невъзпитано да се говори за пари :?:
Живял си в щатите, а не си разбрал за какво основно си говорят българите там помежду си - пари, коли, къщи... и който не успее да се класира да е от по-по-най търси канадските форуми за да намери слушатели. И по всичко си личи че намира :D
pumpy

Мнение от pumpy »

Вярно бе, този разговор съм го имал преди много години с приятели в Канада :lol: За щатите никой, нищо не ми е казвал.....
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Californian написа:
Тази е моята къща преди брака. Заедно с двата ми скъпи апартаменти във Витоша и Хиподрума общо с тази къща за към 400-500к. Това ми е бекъп плана.
Обещал съм на жената като дойде да си изберем къща заедно. За мен втора за нея първа.
Не разбирам все още логиката. Ще се криеш (при нужда) от жена си в гаража на първата си къща?
Циганите - на Сатурн !
tanyatais

Мнение от tanyatais »

anxeli написа:
Californian написа:
Не разбирам все още логиката. Ще се криеш (при нужда) от жена си в гаража на първата си къща?
Оххх, няма да се крие,а се опитва да си ги придобие преди брака,че при евентуален развод да не му ги измъкне жената . А с нея вече втора къща ще гради,след брака,която и да загуби ,си има бак ап план .
То бива меркантилност ,пресмятания и планировка на разовди ,ама чак пък толкова.Дано не е забравил какъв е бракоразводния закон при липса на споразумение .Това не е БГ :)
А и предбрачен договор да не забравите да подпишете ,че знае ли се :x
Последно промяна от tanyatais на Вто Апр 23, 2013 5:12 pm, променено общо 1 път.
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Таня всеки щат си има различни закони тук на щатско ниво има и разбира се федерални закони.
И не не може жена ми да ми вземе къщата защото е купена преди брака. Има гугъл като слънце ако толкова те вълнува Тексас как са законите, за Англия нямам идея, и въобще не ме интересува да ти кажа честно. :fubar:

Няка и да е комън пропърти защото мисля да не живеем там само да намекна ако стигнеш до там в четенето.
Публикувай отговор