Няма как да се разберем като не даваш конкретна информация, а само собствени разсъждения и то грешни.velkov написа:Нещо май не се разбираме, висшето ми образование няма нищо общо с професионалната ми прекфалификация, те са в две различни сфери. Това което обясних за транжора явно не си ме разбрал. Наименованието на професията в дипломата ми отговаря на тяхното Technologie des procédés et de la qualité des aliments (DEC - 3 ans) C093 но за него се учи 3 години а аз искам да кандидатствам с това Boucherie de détail (DEP - 900 hres / 1 an) S014 но никъде в България черно на бяло не изписват в дипломите, че съм просто транжор изписват го като технолог но то е савсем различно. Надявям се че сега ще ме разбереш, никъде не съм писал че ми е изгодно да ми дадът точки за висше пък да ми признаят средното, защото моето е професионална прекфалификация. Стажът ми от 13 години е по прекфалификацията а не по висшето ми. Друг е въпроса, че в НОИ има такава длъжност и в трудовата ми книжка фигурирам с такава професия. Ето това питам как да им обясня, не да ги накарам да играят по мойте правила ? ? Дано обясних правилно този път. Има и други от форума заминали с такива дипломи но с други специалности- например зидар.
Кажи най-после, къде е изкарана тази преквалификация - в университет, професионален център, гимназия или къде?
В това е въпросът.