Върнати документи/Отхвърляне на кандидатура.

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
agent Ozo

Re: Забавяне на accusé-то 2

Мнение от agent Ozo »

velkov написа:Нещо май не се разбираме, висшето ми образование няма нищо общо с професионалната ми прекфалификация, те са в две различни сфери. Това което обясних за транжора явно не си ме разбрал. Наименованието на професията в дипломата ми отговаря на тяхното Technologie des procédés et de la qualité des aliments (DEC - 3 ans) C093 но за него се учи 3 години а аз искам да кандидатствам с това Boucherie de détail (DEP - 900 hres / 1 an) S014 но никъде в България черно на бяло не изписват в дипломите, че съм просто транжор изписват го като технолог но то е савсем различно. Надявям се че сега ще ме разбереш, никъде не съм писал че ми е изгодно да ми дадът точки за висше пък да ми признаят средното, защото моето е професионална прекфалификация. Стажът ми от 13 години е по прекфалификацията а не по висшето ми. Друг е въпроса, че в НОИ има такава длъжност и в трудовата ми книжка фигурирам с такава професия. Ето това питам как да им обясня, не да ги накарам да играят по мойте правила ? ? Дано обясних правилно този път. Има и други от форума заминали с такива дипломи но с други специалности- например зидар.
Няма как да се разберем като не даваш конкретна информация, а само собствени разсъждения и то грешни.
Кажи най-после, къде е изкарана тази преквалификация - в университет, професионален център, гимназия или къде?
В това е въпросът.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

agent Ozo написа:
martatabs написа:Ако кандидата има повече дипломи се взима под внимание тази, която ще му донесе най-много точки. При него или има проблем с изучаваните предмети в училището, или нещо в длъжностната му характеристика и стажа куца. И с курсове става, но трябва и практика. Аз кандидатствах със занаят, който упражнявам повече от 6 г. и за който минах едномесечен курс (беше задължителен). Много зависи от занаята и дали се търси в момента.
Това е верно само за дипломите от една и съща степен на образованието. Ако са от различна степен, се оценява дипломата с най-висока степен.
3.3.1.1Critère 1.1 : Niveau de scolarité
Dans le cas où un candidat détient plusieurs diplômes, c’est celui qui donne le plus de points au critère Niveau de scolarité qui doit être pris en compte, et ce, afin de favoriser le candidat.
3.3.1.2Critère 1.2 : Domaine de formation
Lorsqu’un candidat possède 2 diplômes (ou plus) dans des domaines de formation différents et répondant aux conditions d’évaluation, c’est celui qui permet d’obtenir le plus de points à la Liste des domaines de formation qui doit être pris en compte.
http://www2.publicationsduquebec.gouv.q ... PI-3-1.pdf"
velkov

Мнение от velkov »

В професионален център.
01.02.2013 - DCSQ Монреал
05.03.2013 - Върнати документи
25.07.2013 - Изпратени документи
18.12.2013 - Получено акюзе
27.01.2015 - Искане на доп.документи
11.03.2015 - Доп.докс
Zlatkovi

Мнение от Zlatkovi »

martatabs :y:

Това, дали свидетелството за професионална квалификация е придобито в център за професионално обучение или професионална гимназия, няма никакво значение. За справка - Закон за професионалното образование и обучение, чл. 9. Важни са изучаваните предмети и хорариумът.

agent Ozo, по линията на твоите разсъждения бих искала да те попитам, ти, и квебекарите съответно, как бихте оценили една хипотетична ситуация.
Например, завършва човек езикова гимназия, след това право. Работи година-две по специалността и решава, че не му харесва и иска да се преквалифицира и да започне собствен бизнес. Отваря си собствена транжорна и магазин за месо и завършва курс за професионална квалификация по съответната професия. Работи и се осигурява като месар.
Какво прави в случая, има ли право да кандидатства?
Документи Монреал - 12.2012
Искане за допълнителни документи - 07.2013
Сертификати - 05.2014
Документи Нова Скотия - 07.2014
Баркодове - 09.2014
Медицински - 09.2015
Визи - 01.2016
velkov

Мнение от velkov »

Zlatkovi написа:martatabs :y:

Това, дали свидетелството за професионална квалификация е придобито в център за професионално обучение или професионална гимназия, няма никакво значение. За справка - Закон за професионалното образование и обучение, чл. 9. Важни са изучаваните предмети и хорариумът.

agent Ozo, по линията на твоите разсъждения бих искала да те попитам, ти, и квебекарите съответно, как бихте оценили една хипотетична ситуация.
Например, завършва човек езикова гимназия, след това право. Работи година-две по специалността и решава, че не му харесва и иска да се преквалифицира и да започне собствен бизнес. Отваря си собствена транжорна и магазин за месо и завършва курс за професионална квалификация по съответната професия. Работи и се осигурява като месар.
Какво прави в случая, има ли право да кандидатства?

Без да се познаваме много точно сте описали нашия случай.
И на мен ми е интересно как стоят нещата.
11.03.2015 - Доп.докс
agent Ozo

Re: Върнати документи.

Мнение от agent Ozo »

Най-големите ни грешки в живота са в резултат на вкоренени наши самозаблуди.
Цитираните текстове за начина на оценка на дипломите са абсолютно точни и верни, но казусът не е същия.
Сигурен съм, че и сами може да си отговорите на въпроса след няколко обяснения.
Дипломите са основа за оценка т.е. даване на точки по два фактора от първия основен критерий Образование.
Това са:
1. Ниво на образование
2. Област на образованието
Специалността от дипломата се гледа и при оценката по критерий Трудов стаж, в частният случай когато специалността е от гупата на търсените области на образование.
При наличие на няколко дипломи с различни нива на образование, по фактор 1 се приема най-изгодното за кандидата и при наличие на такива с различни области на образование, по фактор 2 - също. Но това не означава, че можем да смесваме нивата на образование и да оценяваме по фактор 1 по-високото образование, а при фактор 2 по-ниското или обратно.
И след като висшето носи повече точки по фактор 1, то по фактор 2 се оценява вече само това ниво. Ако обаче има няколко дипломи за висше, по фактор 2 се оценява отново най-изгодното за кандидата.
Неправилно е разбирането, че по фактор 1 ще се даде максимума точки за висшето, а по фактор 2 ще се върнем на средното или колежанското и пак ще се даде максималния брой точки. Същото да е и при оценката на трудовия стаж, в слуай че някоя от професиите в независимо коя диплома попада в списъците с търсените области на образование.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
velkov

Мнение от velkov »

Разбрах те добре няма да споря. Надявам се да се включат и други които да потвардят това което казваш.
11.03.2015 - Доп.докс
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Това, че друг ще потвърди а трети ще отрече казаното от мен, с нищо не ти помага.
За да си сигурен как стоят нещата, можеш да пишеш до имиграционните и да поискаш разяснения. Сега поне казусът ти е ясен.
В противен случай убеждението ти в правотата ми ще дойде едва след като се сблъскаш със същия проблем и при следващото ти подаване на документите за селекция, дори и намирайки начин да уеднаквиш наименованието на професията.
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

Най-добре е да се звънне до Монреал и да се пита, какво точно не е наред с кандидатурата, или да се изчака до края на март, за да се види, дали няма да има промени по имиграционната програма.
Zlatkovi

Мнение от Zlatkovi »

Dans le cas où un candidat détient plusieurs diplômes , c’est celui qui donne le plus de points au critère Niveau de scolarité qui doit être pris en compte, et ce, afin de favoriser le candidat.
Remarques:
- Tout diplôme officiellement reconnu est admissible aux fins d’évaluation du critère Niveau de scolarité, sans égard à la date d’obtention. Il peut s’agir du même diplôme que celui évalué au critère Domaine de formation, dans le cas où il répond aux conditions d’évaluation des deux critères.
agent Ozo, добавям към цитираните по-горе от martatabs правила за оценяване на дипломите според ниво и област на образование.
От това червеното става ясно, че по двата критерия МОЖЕ да се оценява една и съща диплома. Думи като "задължително", "само" или "трябва" не виждам. Следователно, ако кандидатът притежава повече от една диплома, няма пречка по двата критерия да се гледат различни дипломи.
Документи Монреал - 12.2012
Искане за допълнителни документи - 07.2013
Сертификати - 05.2014
Документи Нова Скотия - 07.2014
Баркодове - 09.2014
Медицински - 09.2015
Визи - 01.2016
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Не виждам с какво цитатите противоречат на моите твърдения? Напротив, потвърждават ги. Интерпретираме различно едни и същи текстове, това е.
Работата е там Zlatkovi, че не е важно как ти, аз и който и да е друг от форума разбираме какво може или не може, а как го разбират имиграционните. Затова и посъветвах Велков да се обърне директно към тях.
На мен ми е все едно на кого ще повярва той - на мен, или на теб. Аз моя път съм го минал и съм придобил своя опит, на вас ви предстои същото.
Кой прав и кой крив ще се види след като има обявено решение на имиграционните.
За мен темата е изчерпана.
velkov

Мнение от velkov »

Това е отговора на моето запитване

Bonjour,

Nous vous remercions de l'intérêt que vous manifestez envers le Québec et de votre désir de venir vous y installer.

Afin d'évaluer gratuitement et rapidement vos chances d'être sélectionné par le Québec, nous vous suggérons de remplir en ligne l'Évaluation préliminaire d'immigration accessible dans notre site Internet à l'adresse suivante :

http://www.form.services.micc.gouv.qc.c ... ageCode=fr"

Si le résultat est positif, vous pourrez continuer votre parcours en 6 étapes. Vous trouverez à l'adresse suivante toute l'information nécessaire au dépôt de votre Demande de certificat de sélection ainsi que les coordonnées du bureau d'immigration du Québec où vous devrez la transmettre.

http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... index.html"
11.03.2015 - Доп.докс
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Те пък кога ли са отговорили конкретно на директен въпрос засягащ определен казус.
Велков, топката е отново в твоето поле.
velkov

Мнение от velkov »

Забравих да кажа , че звъняхме и по телефона. Разговора вървеше вяло и без конкретни отговори. Пре цялото време ми повтаряха, ами добре господине , ами ако смятате че е правилно направете го така , ами ако така сте решили. С две думи никакъв отговор. Не знам защо изобщо са ги дали тези талефони и адреси за връзка. :(
11.03.2015 - Доп.докс
sandriana1

Мнение от sandriana1 »

velkov написа:Забравих да кажа , че звъняхме и по телефона. Разговора вървеше вяло и без конкретни отговори. Пре цялото време ми повтаряха, ами добре господине , ами ако смятате че е правилно направете го така , ами ако така сте решили. С две думи никакъв отговор. Не знам защо изобщо са ги дали тези талефони и адреси за връзка. :(
Провери си на лични
Публикувай отговор