Наглост !
Re: Наглост !
Какво си мислим аз и ти за този или онзи, това няма никакво значение, Аблъд. Въпросът тук е какви са тенденциите във възпитанието и вярванията на децата и младото поколение.
Цитираните в тази тема случаи, както и посочването на Азис в анкетата "Великите българи" на БНТ преди време, за мен са показателни и обезпокоителни.
Безпокои ме и това, че много хора ще си кажат: "Детски истории, не заслужават внимание."
Цитираните в тази тема случаи, както и посочването на Азис в анкетата "Великите българи" на БНТ преди време, за мен са показателни и обезпокоителни.
Безпокои ме и това, че много хора ще си кажат: "Детски истории, не заслужават внимание."
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
М-да. След като се проваля като икономически министър в Куба, бива тактично помолен да насочи таланта си другаде. Става излишен за Фидел, дори тежест, понеже Фидел има его, а Че му отнема от любовта на народа. Че отива в Ангола (ако не ме лъже паметта) и почти загива. После вече е изпратен уж в Боливия, където отива неинформиран, на борба с вятърни мелници. За сведение нещата, за които Че е "изпратен" да се бори (всеки да е собственик на земята, която обработва е едно от тях) отдавна са приети като закон в Боливия. Хората не го разбират какво иска, не им харесва, че е чужденец и го предават. С него умира и една източногерманска комунистка Анна Майнске (не съм сигурен за името).ablood написа:Че е убиец не споря. Разликата е, че другире приключват с революционерцките амбиции в момента в който докопват кокала, а Че цял живот пътува по света и пали политически пожари, докато ЦРУ не го свитват.
Можем само да гадаем дали Че доброволно се е отказал от властта си в Куба, или просто я е намерил за недостатъчна. Ако е второто, тогава съм съгласен с мнението ти.
Цялата история е инсценирана от Фидел с цел да се отърве от Че. Още преди Че да е официално обявен за убит Фидел чете неговото прощално писмо публично.
Не ЦРУ убива Гевара, Фидел го прави!
Преди няколко месеца имаше биографичен филм по ТВ за Че. Две части бяха и беше изкаран едва ли не като идеалист. Понеже ми стана интересно и погледнах тук-там, прочетох, поразпитах колегата кубинец и нещата се навързаха.
За мен това е един човешки отпадък и дори не си струва да го обсъждаме.
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
- ablood
- Обратна връзка:
В такъв транзитен период е рано да се преценява какви герои са нужни на новото поколение.agent Ozo написа:Какво си мислим аз и ти за този или онзи, това няма никакво значение, Аблъд. Въпросът тук е какви са тенденциите във възпитанието и вярванията на децата и младото поколение.
Левски и Ботев са били нашите кумири през миналия век, но някои неща са се променили:
1.Портретите на Левски и Ботев бяха неизменно до този на Георги Димитров. Няма начин единият да падне, без да хвърли сянка върху другите.
2.Въпреки, че нямаме никакви причини да се съмняваме в идеализма на Ботев и Левски, вече имаме сериозни съмнения в смисъла от тяхното съпротивително движение.
3.Съвременните млади българи вече не възприемат турците като врагове и не ги асоциират директно с "5 века османско иго".
Така, че старите герои няма да бъдат забравени, но не могат да греят със същата яркост, както по времето на комунизма. Народът има нужда от нови и поради липса на достойни...
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
"Старите" герои са греели с не по-малка яркост преди времето на комунизма, греят сега и ще греят и занапред за родолюбците.
"Старите" герои са били оплювани приживе, преди комунизма , по време на комунизма и след него от малките продажни душици за които "патриот" и "родолюбец " са най-малкото смешни думи.
В този смисъл нищо ново под слънцето. Само дето преди са се кланяли на турците а сега възвеличават всичко чуждо.
"Старите" герои са били оплювани приживе, преди комунизма , по време на комунизма и след него от малките продажни душици за които "патриот" и "родолюбец " са най-малкото смешни думи.
В този смисъл нищо ново под слънцето. Само дето преди са се кланяли на турците а сега възвеличават всичко чуждо.
Последно промяна от crusader на Нед Яну 13, 2013 11:55 pm, променено общо 1 път.
- roumensp
"Старите" герои са нормални хора, а не светии и да скачаш срещу всеки, който има собствено мнение е, меко казано, смешно.
Как така се получи, че най-големите патриоти все в чужбина се събрахте ....

roumensp написа:"Старите" герои са нормални хора, а не светии и да скачаш срещу всеки, който има собствено мнение е, меко казано, смешно.
Смешно е нали ? Както и предположих в предния си пост има такава група от хора на които им е смешно.
Нали знаеш какво ги очаква хората със "собствено мнение" относно престъпленията на нацистите в Германия ? Там не им скачат а направо ги съдят и ги вкарват в затвора. И това вече никак не е смешно , най-вече за тях.
- roumensp
Какво стана сега, със затвор ли ще се заплашваме?
Да, не само смешно, но и жалко е, когато псевдо-патриотчета се опитват да дават насока на мнението и вкусовете на други.

Да, не само смешно, но и жалко е, когато псевдо-патриотчета се опитват да дават насока на мнението и вкусовете на други.
Кой по-точно е псевдо патриотче драги ?roumensp написа:Какво стана сега, със затвор ли ще се заплашваме?![]()
- roumensp
Ако не се сещаш сам, не мога да ти помогна, драги. Със сигурност не аз, защото за разлика от някои двуличници, никога не съм претендирал да съм патриот.
Не се хаби да ми отговаряш, защото не смятам повече да си губя вечерта с теб.
roumensp написа:Ако не се сещаш сам, не мога да ти помогна, драги. Със сигурност не аз, защото за разлика от някои двуличници, никога не съм претендирал да съм патриот.
Понеже не си двуличник и не си патриот, тогава би следвало , че НЕ обичаш отечеството си и НЕ обичаш народа си.Български тълковен речник написа:
патриот мн. патриоти, м. Човек, който обича отечеството и народа си; родолюбец.
От приказките ти следва също, че НИКОЙ емигрант НЯМА ПРАВОТО да претендира, че е патриот, защото това е двуличие. Тоест ти се опитваш да даваш "насока на мнението и вкусовете на други", нещо в което ме обвини по-рано. Това дали не те ли прави двуличник ?
Ми те заслужават внимание и това внимание може да се ирази единствено във възпитание.agent Ozo написа:Безпокои ме и това, че много хора ще си кажат: "Детски истории, не заслужават внимание."
Възпитанието е първо в човещина, а после в патриотизъм.
Не е човешко да кажеш на когото и да било "умрете", "пукнете" или каквото е казало лапето.
Когато липсва възпитанието в човещина няма патриотизъм, а шовинизъм (атакистите на Болен) и патриотарство (бай Ганювщина).
Ето, тамам сега му е времето, ама на, кураж липсва! Сега да има някой да освободи Македония, догдето е нашата партия на власт, че аз да те науча тебе какво се вика келепир. Ех, да ти пипна аз тебе солунската митница и не ми трябва много: само две години, две годинки само да ме оставят управител или оценител на митницата, па ела хортувай ти сетне с мене... Задръстено е с евреи в Солун: петдесет ли, шейсет ли хиляди са, кой ги знае, ама все търговци хора: има да доиш, и да остане - не са като нашата, софийската голотия... Солунската митница! Калифорния, да я вземе мътната! И иди, че не бъди патриот, иди после това, че не съчувствувай на македонците...
...
Нямаше си хас, джанъм, този Биконсфилд, дето ни разпокъса. Дип добра си беше Санстефанска България, защо му трябваше да я цепи. Иди сега, че мигай на празни ясли, иди, че чакай да се усети някой да освободи Македония... Па и Русия си няма хас бе, джанъм: ръг с българите, ръг с гърците, ръг със сърбите, е че туй политика ли е, моля ти се, а? Ако ще държи с нас, с нас да държи, да каже две и две - четири. Какво й струва най-сетне да прати пак два-три корпуса: хем някоя пара ще капне, хем Македония свободна. Като се е заловила за една работа, нека я довърши докрай. Нека ни дотъкми Санстефанската, па да видиш ти благодарност тогава. За Цариград сетне ще му мислим, полек-полек.
...
Ама хубава е, пустата му Македония! Имат право македонците, дето милеят толкова за нея. Еле тази солунска митница - на сърцето ми е израснала, ваджията! Ех, че келепир, майка му мечка!... Да ще султанът да ни даде Македония, че да ти се изтърся аз тебе в Солун, ама догдето е нашата партия на власт, че да ти се курдисам аз тебе на митницата... Тука ли си, сама ли си!... Че да ги пипна аз ония ми ти търговци, две годинки да им обирам каймака - стига ми! Па сетне оттегли се на Охридското езеро, дигни си една вила, па си накриви калпака... Ето, туй се казва патриотизъм. Всичко друго е вятър!... Туй комитети, туй дружества, организация, пропаганда - всичко е болшаф! Добре прави почитаемото правителство, че ги презира тезинехранимайковци. Разбира се!...
Еех, да ще султанът да освободи Македония!...
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
- ablood
- Обратна връзка:
Ти не ги разбираш. Те не са емигранти, зарязали родината си заради по-добър живот в Канада.roumensp написа:"Старите" герои са нормални хора, а не светии и да скачаш срещу всеки, който има собствено мнение е, меко казано, смешно.
Те са хъшове, които много милеят за България, но са баннати до живот.
Тази част ми е интересна. Къде си го прочел това?grozdan написа:М-да. След като се проваля като икономически министър в Куба
- ablood
- Обратна връзка:
И аз знам, че известно време е бил "директор на Кубинската банка".
В един момент се е отказал от кубинското гражданство и е тръгнал по света да го боядисва червен.
В един момент се е отказал от кубинското гражданство и е тръгнал по света да го боядисва червен.
Сега не се сещам къде го бях прочел, но ето две много интересни филмчета. Забележете, че едното е от производство на неговите "приятели", кубинците.
The True Story of Che Guevara - The Documentary
Che Guevara. Anatomía de un mito. English subtitles
Между другото не съм бил прав. Не е бил икономически министър, а такъв на индустриите. Има го и в Wikipedia и на сайта на ББС.
The True Story of Che Guevara - The Documentary
Che Guevara. Anatomía de un mito. English subtitles
Между другото не съм бил прав. Не е бил икономически министър, а такъв на индустриите. Има го и в Wikipedia и на сайта на ББС.
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.