Оставане в Канада след студентска бригада

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Аватар
myhata II

Re: Оставане в Канада след студентска бригада

Мнение от myhata II »

Това са мошенници бе Тангра,не помниш ли историята за мияча на чинии Вацлав ? :)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Я, имаме си нова "Тема на Седмицата"..

Идеята по принцип не е неизпълнима, друг е въпроса дали си заслужава усилието..

Ако все пак се стигне до там, мисля че Фитнес центровете (Gyms) са подходящи места да се срещнат необързани и "качествени" младежи...

Не знам подробности за тези "бригади" но ако са далеч от големите градове шанса да попаднеш на някой "ред-нек" или "темпоръри уъркър фр'м Джъмейка" се увеличават значително ;) .. Плюс това времето е ограничено..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

myhata II написа:Това са мошенници бе Тангра,не помниш ли историята за мияча на чинии Вацлав ? :)
Не знам нищо за никакъв Вацлав, Муха. Открехни ме, ти си по клюките.

А колкото до "мошеници", тая дума идва от личното еврейско име "Моше". И се пише с едно 'н'.

Даже имаше и виц.
Моше все не дава парите, дето дължи.
А другото еврейско семейство, за икономия съкращава думите на телеграмите.
Накрая само праща: "Моше, кога!?"
А то е ясно за какво става въпрос.

ivandaman, нямам наблюдения особено свестни да ходят по джимовете. Въпреки, че и аз ходя.
Контингента е 50% черни и 40% араби. И 10% от източния блок.
Разбира се, не съм расист и това не е толкова лошо.
Само проблема е, че черните, най-често са без образование и лошо заплатени (или дилъри). Тук там има и по-свестни.
А арабите, за всяко нещо лъжат, особено пък жените. Наглостта им в очевидното лъгане край няма. Като ти казва "добър ден", трябва да гледаш нагоре, да не е полунощ. На тях им е вродено да омайват жените, особено по-непретенциозните. То са обяснения в любов и не знам какво.
И арабите и черните са на принципа, за искане пари не се взимат.
И си предлагат услугите наред.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

Коя жена не мечтае за романтичен мъж? Пък и прави са си - пари не взимат, в твой интерес е да се пробваш!
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Kan_Tangra написа:А колкото до "мошеници", тая дума идва от личното еврейско име "Моше". И се пише с едно 'н'.

черните, най-често са....

А арабите, за всяко нещо....

Разбира се, не съм расист
http://bg.wiktionary.org/wiki/%D0%BC%D0 ... 0%B8%D0%BA"

Етимология

Заемка от рус. мошенник, производна на мошна „торбичка“. Ст.-бълг. мошьна πήρα „чантичка“ (Мар., Зогр.) се е специализирало в друго значение: диал. мошна „суха бобова шушулка“ (Драмско, Гоцеделчевско). Праслав. *mоšьnа е от от балто-слав. *maks(i)na, срв. лит. makštis ж.р., makšna „калъф, ножница“, makas „торбичка“, латв. maks „торбичка“, ст.-в.-нем. mago, нем. Magen „корем“, към ИЕ *mok-.
Разбира се! Не ми се търси назад, но остана ли раса/етнос за които все още не си направил кардинални обобщения?
Аватар
JoroF

Мнение от JoroF »

AAdomination написа:Хаха. То пък се оказа, че в Канада няма необвързани мъже :D
Ма какнема необвьрзани мьже ,ето ме мене бе маце.Не ти требе да тьрсиш никои ,уредена си вече.Идваш и влюбването ти е уредено от летището още .Аз не сьм като натуралните канадци ,кьде си седат пред телевизора с бира в рька и краката в чиниите ,че вьршеееме из клубовете ,и романтика ще има .175 и 55 кила ако ми кажеш че си и 38-40 DD си екстра .Ама си имам и изисквания ,да ми отговаряш как си требе в кревата иначе ич ми не требеш,на трюдо и да те нема .И нема да е фор фрии ,"цавен зи бите " ако не знаеш на тоя континент всичко е пари ,дори и влюбването .Побьрзаи докато не са ме лапнали,че и от Сент Катриин има мераклии
THE LAST LINE OF DEFENSE
crusader

Мнение от crusader »

JoroF написа:И нема да е фор фрии ,"цавен зи бите " ако не знаеш на тоя континент всичко е пари ,дори и влюбването .Побьрзаи докато не са ме лапнали,че и от Сент Катриин има мераклии
Хехех , тези от Сен Катерин (улицата де ) са винаги и на всичко кандидатки. Само, че искат на тях да им плащат :rofl:
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Така, така право думаш! (И мухите-рицари се научиха на занаят. Първата констатация, не въпрос!!! :party: ) Знаех си аз, че нЕкои са прекалено претенЗиозни и само пари са им в главите преди да са показали умения. :u:
Аз съм с други впечатления, ама нейсе! Всичко е фор фри за мацките (даже и входа за клуб)! Да живей Канада и феминизЪма! :rock:
Плащат си баби след 60-те (да видиш какво им е нивото на нашите форумни герои) :lol:
Аз имам един колега, например дето е доста пълничък (има нужда да отморява в сауна, де), а има приятелка красива като фотомодел. Та и местната конкуренция, хич не е за подценяване, поне в Кебек. 8)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Bistra написа:Така, така право думаш! (И мухите-рицари се научиха на занаят. Първата констатация, не въпрос!!! :party: ) Знаех си аз, че нЕкои са прекалено претенЗиозни и само пари са им в главите преди да са показали умения. :u:
Аз съм с други впечатления, ама нейсе! Всичко е фор фри за мацките (даже и входа за клуб)! Да живей Канада и феминизЪма! :rock:
Плащат си баби след 60-те (да видиш какво им е нивото на нашите форумни герои) :lol:
Аз имам един колега, например дето е доста пълничък (има нужда да отморява в сауна, де), а има приятелка красива като фотомодел. Та и местната конкуренция, хич не е за подценяване, поне в Кебек. 8)
Какъв занаят,какви 5 лева ма Бистра,много обичаш да слагаш хората в пазвата си ! :D
Ето снощи един твой симпатизант пита за твоите снимки тип "зебра" къде си ги била сложила за да те "разгледал" ;)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

myhata II написа:Какъв занаят,какви 5 лева ма Бистра,много обичаш да слагаш хората в пазвата си !
М-Дааа има една групичка дето и за изтривалка на краката си не бих използвала. Да не цитирам никове...Те си знаят. :)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

Koko написа: Бракът винаги е като лотария,...
Или като китайски ресторант - чудиш се, избираш и накрая като си вземеш нещо, то се оказва не каквото си си го представял. След туй гледаш тъжно апетитните хапки в чуждите чинии :)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

demococcus написа:
Koko написа: Бракът винаги е като лотария,...
Или като китайски ресторант - чудиш се, избираш и накрая като си вземеш нещо, то се оказва не каквото си си го представял. След туй гледаш тъжно апетитните хапки в чуждите чинии :)
Лошо сравнение! Оставил си се вероятно (в горния пример) да избират само очите, а не сърцето. :)
Ето, обаче един филм, който обяснява недостатъците на бригадирското движение (може да се приложи и за интернетна любов с цел идване в Новия свят ;) )
http://www.youtube.com/watch?v=MLpzo_nwZpE"
Аватар
7George

Мнение от 7George »

AAdomination написа: Мисля догодина да замина на студентска бригада в Канада, да се омъжа за някой канадец и да остана там :D
Не знам с тоя никнейм, кой мъж ще те иска. Да се беше писала ZZobedient примерно... :)
Embrace your climate change!
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Джордж, много точен поинт ... но ... слабо съм се загледал в името ...
То барем една снимка да имаше. Не че е достатъчна, но поне необходима. Все трябва да 'почнем отнякъде. Че да стигнем накрая и до вътрешната красота, дето е най-важна.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола