plamen написа:Може би има някоя институция в Бг, която може да извади справка, кога си пътувал извън страната. Аз също нямам спомени. Поне 5 пъти съм излизал до Гърция и Румъния, но няма начин да си спомня кога е било. Дори единия път минахме без да ни погледнат документите на излизане от Бг. МВР или МВнР дали не могат да ни издадат такава справка? Може би гранична полиция. ще се поинтересувам.
Другото което много ме притеснява е какво да напиша като адрес за последните 10 години.
1. Женен съм от 4 години, но с жена ми имаме различни адресни регистрации (живеем заедно , но на място различно от временната ни регистрация, а и от постоянната). Кое ще е по правилно, да си пишем адресите по временна регистрация, или адресите където реално сме живели (за една част от времето имаме договори за наем, но не за целия период)
2. За периода преди това - докато бях студент (в град различен от този в който по принцип живея), трябваше да си направя временна регистрация за срока на обучението, но се оказа, че 5 години след това, временната ми регистрация беше все още валидна (кое и беше временното още не мога да разбера), а аз през това време си живеех и работех в друг град. Та се чудя дали да пиша адреса по временна регистрация или там където реално съм живял?
Много се обърках вече

Здравей, plamen!
За адресите- според мен за времето, през което сте женени, посочете общ адрес, по възможност такъв, който е записан във вашите лични карти или за който имате адресна регистрация. Адресът за кореспондениця не е задължително да съвпада с него. Аз например със посочвала адреси, които не са ми по лична карта и за които нямам адресна регистрация, на които съм живяла преди години в друг град и съм учила там. Моят отговор, ако ме бяха попитали за това, беше, че тогава издаването на адресна регистрация не е било задължително и не се е изисквало от съответната Община.
За времето, преди да се ожените- според мен напишете адресите си по лична карта- ако са различни за двама ви, или такива, за които имате адресна регистрация в съответния град- ако града е различен от този на личните ви карти.
За времето, в което временната адресна регистрация е продължила, а ти не си бил в този град, според напиши другия град, където си работил. Все пак фирмата, която ще упоненеш като трудов стаж и която присъства в трудовата ти книжка ( предполагам), се намира в другия град.