Малко въпроси ???

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Публикувай отговор
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: Малко въпроси ???

Мнение от ablood »

bai_ganiu написа:Мизерно да, но срамо защо...?!
Нима доброволното мизерстване и пълната липса на амбиции/способности са нещо с което да се гордееш?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Nick(olov)

Мнение от Nick(olov) »

bai_ganiu написа:Ако си на бяло и правиш часове за над 300$ на месец на чек, става... доста трудно... В декларацията, която се подава всеки месец в социала си пише, че до 300$ допълнителен доход може... Е, може и повече няма да ти го спрат, но на следващия месец тези, които надхвърлят 300-та$ на чек ще ти ги вземат от социала... просто ще си ги удържат... Системата им е такава опорочена... да си постоянно на дъното!!!
Боже, колко мъка има по този свят :x
bai_ganiu

Мнение от bai_ganiu »

Bistra написа:Чакай сега ( уф заболя ме корема, по-забавен си даже и от jovani) то да те таковат не е чак толкова лошо, особено ако ти и харесва. :wasntme:
Ти ще споделиш обаче как става това, не заради друго, ама наистина не съм била на социал....Дали пък да не изляза??? :D
Няма значение, че не си била на социал мила по-важно е, че са те таковали, предполагам знаеш какво е, а и се надявам да ти харесва, но то това е съвсем нормално и здравословно за нормалните хора, пък и е доста забавно както и ти отбелязваш... ;) Щом ти харесва да те таковат, излез на социал, няма лошо, те онези гадове са изучили цялата гама на кама сутра и се стараят да не ти е скучно... доста ще се позабавляваш... Дано не ти прозвучи грубо... постарах се и да го цензурирам, но бъди убедена, че е с най-добри чувства, нямаш вина за нищо, но се почуствах задължен да отговоря на въпроса ти... Всеки е длъжен сам да си носи кръста, независимо кой път ще избере и по чия воля го е избрал, дали по своя или не това няма значение...!!! :!: Не бива да обвинява другите за кавото и да било!!!
Quod medicina aliis, aliis est acre venenum - Това, което за един е лекарство, за друг е отрова.
bai_ganiu

Мнение от bai_ganiu »

ablood написа:Нима доброволното мизерстване и пълната липса на амбиции/способности са нещо с което да се гордееш?
Не съм попадал все още на дброволно мизерстващи и нямам представа за това понятие какво представлява в дествителност, гледал съм подобни неща само в някой друг хамерикански шедьовър на филмовото изкуство, а виж липсата на амбиции това е друга тема... Незнам под способности дали имаш предвид възможностите на личността или изобщо като цяло възможности за реализация...?! Но само голи амбиции не струват нищо, както казваше баба ми...! :!: ;)
Quod medicina aliis, aliis est acre venenum - Това, което за един е лекарство, за друг е отрова.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

bai_ganiu написа: Не бива да обвинява другите за кавото и да било!!!
Ти не ме разбра правилно.Аз не те обвинявам теб, а имиграционните, които уж правят подборка от специалисти, които са им нужни.После се оказва, обаче на тукашна земя, че реалността е съвсем друга. Аз да ти кажа, ако ми се беше наложило да взимам социал щях да се върна, съвсем сериозно...Не съм никак от търпеливите,... да мизерствам.Никога не ми се е случвало, ама и борбата понякога е била жестока.Не съм си и мислила, че идвам заради някаква аванта, не ми е в природата.
Иначе за другото си прав, полезно е и разтоварва напрежението. :)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
paraf78

Мнение от paraf78 »

аз немога да разбира, защо всички си мислят, че хората на социал мизерстват :D :D :D .

Като гледам някой комший около мен, на социал.......... ама воообще не мизерстват. :D
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

Това не е вярно. Според имиграционните трябва да работиш дори и да не е по така наречената специалност. Те ти дават шанс пьк ако не стане(което зависи изцяло от теб)пак трябва да бачкаш нещо. Тренировката за интервю която получих от моя адвокат беше.
-Трябва да убедиш имиграционните че ще работиш каквото и да е. Друго което каза е че много хора просто използват системата. В случея тия тук са нищо повече от използвачи.
дьржат ce че щом са взели виза Канада им е дльжна за нещо.
Преди много години ситуацията и в САЩ беше подобна и накрая ги отрязаха тотално. Сега социял в САЩ е купони за храна. Така че за останалотo пак трябва да бачкаш. Скоро се надявам и тук да стане така не от злоба, просто ще олекне на данькоплатеца.
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

Има и друго решение.Ако искат социял Кебек да ги накара на задьлжителен обществен труд. Едно време в Бьлгария караха циганите да чистят улиците след като нямат пари за ток
Да ги изпукат да чистят без пари и да видиш как на никой изведньж няма да му трябва социял. Или Монреал ще блесне.
grozdan

Мнение от grozdan »

Mr.D написа:Това не е вярно. Според имиграционните трябва да работиш дори и да не е по така наречената специалност. Те ти дават шанс пьк ако не стане(което зависи изцяло от теб)пак трябва да бачкаш нещо. Тренировката за интервю която получих от моя адвокат беше.
-Трябва да убедиш имиграционните че ще работиш каквото и да е. Друго което каза е че много хора просто използват системата. В случея тия тук са нищо повече от използвачи.
дьржат ce че щом са взели виза Канада им е дльжна за нещо.
Преди много години ситуацията и в САЩ беше подобна и накрая ги отрязаха тотално. Сега социял в САЩ е купони за храна. Така че за останалотo пак трябва да бачкаш. Скоро се надявам и тук да стане така не от злоба, просто ще олекне на данькоплатеца.
Ти сериозно ли си вярваш, че данъците ти ще намалеят ако спрат социала?

Не мога да разбера какво ви пречи социала. Ми нека го има. Вие мислили ли сте защо го има? Очевидно има и ползи. Айде въпрос с повишена трудност:
Какви са ползите от социала за обикновения данъкоплатец?
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

grozdan написа:
Ти сериозно ли си вярваш, че данъците ти ще намалеят ако спрат социала?

Не мога да разбера какво ви пречи социала. Ми нека го има. Вие мислили ли сте защо го има? Очевидно има и ползи. Айде въпрос с повишена трудност:
Какви са ползите от социална за обикновения данъкоплатец?
Всяка социялна програма се спонсорира от даньци. Като всичко останало, полиця, пожарна, улици, паркове и така нататьк. Колкото повече са сoциaлните програми толкова повече даньци за нас.

Много хора вярват в социализма но аз не сьм от тях.
Против сьм увеличавана на даньците на богатите.
Богатите хора движат капитализма те отварят работни места,не бедния нито средната класа.Високите даньците са една от причините защо се губят работните места в чужди страни.
Всеки социализьм рано или кьсно фалира.

Виж даньците да не ги намаляват но да се пренасочат в полезни неща.
За пьтищата в Калгари да не говирим на какво положение са - трагедия. Сравнявам ги с Америка.
IFF

Мнение от IFF »

Mr.D написа: Всяка социялна програма се спонсорира от даньци. Като всичко останало, полиця, пожарна, улици, паркове и така нататьк. Колкото повече са сoциaлните програми толкова повече даньци за нас.

Богатите хора движат капитализма те отварят работни места,не бедния нито средната класа.Високите даньците са една от причините защо се губят работните места в чужди страни.

За пьтищата в Калгари да не говирим на какво положение са - трагедия. Сравнявам ги с Америка.
:rofl: :rofl: :rofl: Толкова глупости в едно мнение не бях чел отдавна! :rofl: :rofl: :rofl:
Как може да спрягаш "социална програма" и "полиция"? Или пък "високи данъци" и "загуба на работни места" :rofl: :lol: :rofl: Ша умра от смях!
grozdan

Мнение от grozdan »

Mr.D написа: Всяка социялна програма се спонсорира от даньци. Като всичко останало, полиця, пожарна, улици, паркове и така нататьк. Колкото повече са сoциaлните програми толкова повече даньци за нас.

Не говорим за социализъм, а за социална помощ на нуждаещи се. Знаеш ли какво е било отношението в нацистка Германия към психично болните?
Защото тези болни, както и възрастните хора, както и инвалиди са на социални помощи, плащани от данъкоплатеца. Да ги спрем ли и тях, че да спестим нещо?

Аз пък съм за увеличаване на данъците на големия бизнес и намаляване на същите за малкия. Защото иначе малкия бизнес е в неконкурентна среда. Големият бизнес също е бил малък, нали? Много ми е кеф като спрат WalMart да отвори магазин някъде. Преди време гледах за подобен случай в Кебек. Аз силно вярвам, че малкия и среден бизнес е двигател на прогреса. Няма да споря по този въпрос, това си е мое виждане и толкова.

Не знаех, че пътищата в Калгари са зле. Аз си мислех, че монреалските са най-ужасните, по които съм карал (пак сравнено със САЩ). Обаче за сметка на това са едни от най-скъпите (или най-скъпите, не ми се търси) за ремонт в Канада. И това няма нищо общо нито със социала, нито с данъците ;)
Последно промяна от grozdan на Пон Ное 14, 2011 11:45 pm, променено общо 1 път.
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

IFF написа: :rofl: :rofl: :rofl: Толкова глупости в едно мнение не бях чел отдавна! :rofl: :rofl: :rofl:
Как може да спрягаш "социална програма" и "полиция"? Или пък "високи данъци" и "загуба на работни места" :rofl: :lol: :rofl: Ша умра от смях!
Като ти е празно между ушите ще мреш!
Като гледам не ги спряга, а ги е разделил в две отделни изречения.
За данъците какво не ти е ясно? Инвеститорите се насочват към държави и провинции с по-ниски данъци за да си влагат парите и съответно отварят работни места.
Я, сега да си зададем въпроса каква точно икономика развива Кебек? Айде, учил си го на Кофито!
Не разчита ли само на суровини и природни ресурси?
Докога ще я бъде тая? Ами хората от другите провинции питаш ли ги, че и те си дават лептата за социализма на Кебек.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

grozdan написа:Не говорим за социализъм, а за социална помощ на нуждаещи се.
Говорим точно за социализъм, а знаем той до какво дередже ни доведе нас.
Аз не съм съгласна с политиката на Кебекското правителство за привличане боклука на цяла Канада, само защото сиренето е без пари, толкоз!
Не става въобще въпрос за старци и инвалиди, става въпрос за работоспособни мързеливци, които провинцията защитава и поощрява към мързел и сенчеста икономика (или работа на черно)
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

IFF написа:

:rofl: :rofl: :rofl: Толкова глупости в едно мнение не бях чел отдавна! :rofl: :rofl: :rofl:
Глупостите не ги написа той. Това, че нямаш никаква представа от това как работи една икономика - доказвал си го и преди с безумни левичарски изказвания - си е твой проблем.
Публикувай отговор