Съотношение цени/доходи (митът за Квебек)

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
John Smith

Re: Съотношение цени/доходи (митът за Квебек)

Мнение от John Smith »

ablood написа:Остава да се съглася - в Монтреал ежегодно пристигат хиляди балъци, които не знаят, колко по-добре биха живяли на запад.
И като разберат, се изнасят. :lol:
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Сигурно се живее по добре на запад. Къде изчезна групата от Калгари и Едмънтън?
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
John Smith

Мнение от John Smith »

Намерили са си работа?
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

ablood написа:Остава да се съглася - в Монтреал ежегодно пристигат хиляди балъци, които не знаят, колко по-добре биха живяли на запад.
Ablood, ама ти на провинция ли се засягаш? Остави, за всеки влак си има пътници! :)
Има много, на които не им понася френският език, френските номера и т.н. :lol:
Няма лошо! Всеки търси своето място под слънцето и накрая го намира. Някои директно, други с повече лутания. Няма общовалидна рецепта за щастие. :)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

John Smith написа:
crusader написа:Ами .. това си е точно така. Да не си живял в Кебек та ги знаеш толкова добре нещата ?
Да, минах от там за малко. Изнесох се, заедно с много други от моето време на имиграция. Минавам от време на време от там, защото все още имам познати. Като влизам в Монреал, все едно се връщам 10 години назад. В града няма почти нищо ново. Дори ми се струва, че нещата са отишли към по-зле. Пътищата са ужасни, мостовете са разбити, местните си търкалят ръждите и не им прави впечатление, безкрайни ремонти навсякъде без видим резултат. И нови квартали по бреговете, евтини къщи само с предна фасада и пак сайдинги, без газ и централен клинатик, с отопление на ток. Много ясно, че такива ще са по-евтини. На нова година центърът вече не свети както преди, явно няма пари и за лампички.
Преди една седмица се върнах от една доста приятна 10-дневна екскурзия из централна Канада - Квебек Сити, Монреал, Отава, Торонто и Ниагара. Моите лични впечатления относно Монреал напълно съвпадат с тези на John Smith. Според мен Монреал е поне 15 години назад от Торонто - остарял, непподържан, малко ново строителсто, и разчитащ предимно на стара слава. Има и приятни места, но като цяло се разочаровах, очаквах повече ... Колкото до Отава, много приятен град, но само на юг от реката (в Онтарио), в момента в който прекосиш някой от мостовете над река Отава и се озовеш в Гатино/Хъл, веднага разбираш, че си преминал от Онтарио в Квебек - по-непподържано, лоши/затворени пътища и т.н. От краткия ми престой останах с впечатление, че Торонто и Монреал вървят точно в противоположни посоки - Торонто се развива (още му трябва, но ми хареса повече, отколкото очаквах), докато Монреал запада. И вече спирам да се оплаквам от пътищата във Ванкувър, видях че има и по-лоши. ;)
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

IRA написа:Ами това последното не е вярно. зависи в кой район попада сградата, второ данъка с плаща върху данъчната оценка, а не върху продажната цена.
За моято кондо, данъчната оценка е 259 000, а плащам данък на общината около 2360.
Ето ти примерни нива
http://ville.montreal.qc.ca/pls/portal/ ... ST_ANG.PDF"

Моето кондо е оценено на 450 000 и за него плащам пропърти такс $1500 годишно + $800 пак годишно питейна, мръсна вода, боклук и рециклиране, нищо друго. Ползвам го като основно жилище.
Сериозни разлики с френска Канада.

Интересното е, че при правене на оценките не гледат да те прецакат, а като че ли обратно. В момента продажната му цена е поне с 80 000 отгоре.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ами оценката е винаги по ниска от продажната цена и при нас разликата е с около 80 000 -100 000. Оценките скочиха много, нашето жилище когато го взехме беше с данъчна оценка 135 000,това преди 6 години, а преди 10 години се е продавало за 107 000. Преди 6-7 години цените бяха все още поносими, но според мен вече не и не смятам, че е евтино. В Монреал стават все по скъпи ивсе по скъпи жилищата.
Всъщност в Монреал последните 5-6 години се построиха много нови жилищни сгради, но не в центъра, там няма почти нищо ново, цените обаче скочиха много. Естествено, че Торонто е много по голям град и е логично да се строи повече.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Павел написа:Моето кондо е оценено на 450 000 и за него плащам пропърти такс $1500 годишно + $800 пак годишно питейна, мръсна вода, боклук и рециклиране, нищо друго. Ползвам го като основно жилище.
Сериозни разлики с френска Канада.

Интересното е, че при правене на оценките не гледат да те прецакат, а като че ли обратно. В момента продажната му цена е поне с 80 000 отгоре.
Леле, какво е това кондо, бре?
Ами, ако имаш голяма къща например на колко ли би била оценена?
Ето, че аз започнах да намирам разлики с официалната статистика. Имам чувството, че не се сравняват равностойни имоти в Монреал и Торонто примерно (Павка ти от Торонто ли беше?). Кел ти файда, че плащаш малки данъци като остатъка от парите ти отива за моргич.Плюс това дилемата, която би стояла пред един нов имигрант е дали въобще би се замислил да си купи имот при такава цена, необходима и достатъчна предпоставка за да почне да плаща данъци.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Bistra написа:Леле, какво е това кондо, бре? ........ Павка ти от Торонто ли беше? .......
Става дума за Ванкувър, не Торонто. :)

Обаче и в Торонто има големи изцепки:
Four Seasons sells penthouse apartment in downtown Toronto for $28 million
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Не съм в Торонто, а във Ван, сградата е чисто нова и много стъклена :D , хайрайз, прилича на 5 звезден хотел и е на 500 м. от океана. Около нея ландскейпа е като за изложба.
Пойнта ми беше, че данък сгради в BC е два пъти по нисък от Куебек. Кой какво може да си позволи е повече от относително и строго индивидуално.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

В повечето квартали на острова на Монреал данък собственост недвижимо имущество + училищна такса е от порядъка на 1.2 - 1.4% от оценката на имота. Всяка покупко-продажба доближава занижената оценка до пазарната стойност на имота затова и на една улица за две напълно еднакви къщи съседа плаща $4500 данък, а аз $6700. Иначе оценката ми нараства с около 6% годишно което повишава и данъка.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

yahoo написа:В повечето квартали на острова на Монреал данък собственост недвижимо имущество + училищна такса е от порядъка на 1.2 - 1.4% от оценката на имота.
Моят данък в ВС излиза да е около 0.4% от оценката на имота, т.е. е около 3-пъти по-нисък от при вас.
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Пропуснах да спомена, че този данък се отнася за самостоятелни къщи (detached houses) защото за другите видове имоти процентите са малко по-различни.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

yahoo написа:Пропуснах да спомена, че този данък се отнася за самостоятелни къщи (detached houses) защото за другите видове имоти процентите са малко по-различни.
Аз също говоря за detached house, във Ван-метро.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Знам ли защо, ама аз не ви завиждам за по-ниските данъци, ако разликата в цената на живота като цяло е подобна на сравнените две кондо. Все пак и на нас, и на вас ни плащат в канадски долари, а според статистиката на Марто доходите не са кой знае колко по-различни. Е, сега имали сме малко по-високи данъци...Ще го преживеем някакси! ;)

Mалко извън темата (или може би не).Забелязали ли сте следната закономерност: Никога евреи не се заселват на места където има много китайци и обратното. Това е защото и едните, и другите гледат да са заобиколени от такова население, от което да имат максимално полза.Заедно няма как да направят един общ конгломерат,... та затова. :D
Публикувай отговор